3 d’abril de 2011

PASTÍS DE POMA

La pasta de full és una de les meves assignatures pendents, sempre m'ha semblat complicada de fer i sobretot molt delicada. En el llibre de rebosteria de laThermomix vaig veure que n¡hi havia una de ràpida de fer i semblava prou fàcil, així que ahir per la nit, com que el Barça no marcava cap golet..., me'n vaig anar a la cuina a provar sort amb la pasta de full. La veritat és que fer la massa, a la maquineta, no li va costar gens, amb 20 segons vaig tenir-la feta!!! impressionant! El més delicat o complicat va venir a l'hora d'estirar-la, encara que no ho sembli, fer-la per un igual no és tant fàcil i em va costar una mica, no us he d'enganyar, la falta de pràctica! Després de plegar-la i estirar-la tres vegades, la vaig deixar preparada a la nevera fins aquest matí que he preparat el pastís. Vaig tenir sort... encara vaig poder veure el golet del Barça!!!
Aquest pastís de poma m'ha recordat a l'Apfelstrudel, típic postre d'Austria i Alemanya.
PASTÍS DE POMA
Ingredients
- 250 g de pasta de full
- 500 g de poma (golden, reineta o granf smith)
- 50 g de sucre moré
- 100 g de mantega
- 70 g de nous
- 50 g de panses
- 1 culleradeta de canyella en pols
Preparació
Preescalfem el forn a 180º
Folrem el motlle amb la pasta de full, millor si és rectangular, i reservem a la nevera.
Tallem les pomes a quarts, pelem i traiem les llavors i les posem en el got junt amb el sucre, la mantega, les panses, la canyella i les nous. Programem 3 segons, velocitat 4 ( ens han de quedar a trossos)
Omplim el motlle amb aquesta barreja i enfornem durant 30 minuts aproximadament.
Un cop freda la podem pintar amb un culis de melmelada d'albercoc, ens donarà un aspecte brillant i un gust molt agradable.

13 comentaris:

elsfogonsdelabordeta ha dit...

Quin pastís més i més bo!! T'ha quedat amb un aspecte fantàstic... te'n queda per esmorzar demà?
Petonets
Sandra

Visc a la Cuina ha dit...

Un pastís molt adient per a celebrar el gol d'ahir ;)

La cuina de l'Eri ha dit...

Bon dia!
Té una pinta... exquisida! Petonets

starbase ha dit...

Jo de moment no m'hi penso posar a fer pasta de full, em fa molta mandra :)

Ara,... quins resultats :)))

maria ha dit...

que bo! m'agraden molt els pastissos de poma i éste té una pinta boníssima, besets

http://debuencomeryalgomas.blogspot.com/ ha dit...

quina bona pinta que te,a veure si l'apunto i la faig un dia,petons

Marina ha dit...

Dels meus preferits. En recopilo totes les receptes que puc per anar provant-ne de noves. Aquesta m'encanta!
Petonets!

Gemma ha dit...

Uau, fer pasta de full a casa és molt complicat, però t'ha quedat fantàstica!
Tens raó que el farcit recorda l'strudel... la poma i la canyella són típics d'aquest pastís.
M'encanten tots els pastissos de poma, aquest té una pinta deliciosa!

Margarida ha dit...

Això és més que un pastís de poma, que està enriquit!!!!
La pasta de full sempre fa por fer-la, però un cop la fas te n'adones que no costa gens. Tot és qüestió de fer els plec pertinents i de mantenir els temps de repòs. El que poassa és que és més còmode comprar-la feta, i ho dic per experiència, que ara fa molt de temps que no la faig.
Petons

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Teresa; Els pastisos quasi tots, m'agraden però si és de poma, amb totes les seves versions... no en deixaría cap per tastar¡¡
Que vagi de gust Teresa¡¡

Cristina ha dit...

Un strudel català! Amb el gol del Barça segur que vau assaborir de valent el pastis´.
Veig que fas servir els motlles d´alumini, oí que són fantàstics?

Teresa, vaig llegir en una recepta teva que compraves la pasta brisa de xocolata, on la compres? jo no la robo enlloc.

Teresa ha dit...

Cristina, la pasta brisa de xocolata em sembla que la vaig comprar a Alcampo, era de la Cocinera, surt molt bé!
Com molts comenteu, fer la pasta fullada no sempre et cau bé, i per sort en tenim al mercat de molt bona qualitat... però de tant en tant ve de gust. Bona setmana! petons

crismas ha dit...

Que bueno!! voy a mirar para otro lado hasta que baje unos kilillos jejeje...que delicia!!
Besos

Seguidors