La semana passada va ser molt profitosa culinariament parlant. Vam tenir sessió doble de classes, dijous amb el Pep Nogué i divendres amb la Mireia Carbó, tot un luxe i plaer poder escoltar i veure amb quin bon gust i bona mà ens preparen uns plats de luxe! i com no, les explicacions, trucs, anècdotes...ens fan estar amb l'orella ben posada per no perdre el fil. Ens transmeten lo molt que saben, les ganes que hi posen i la il·lusió per la cuina! I com del que es tracta és posar-ho a la practica, aquest cap de setmana he començat per fer la mousse d'avellanes i dolç de llet que ens va fer la Mireia. Fàcils i ràpides de fer. Unes postres molt gustoses i que, encara que sembli que ha de ser una mousse molt dolça, pel dolç de llet que porten, no ho són pas. I com diu la Mireia, no ompliu el got o la copa! que es quedin amb ganes de menjar-ne més!
Ens han agradat molt, molt!
MOUSSE D'AVELLANES I DOLÇ DE LLET
Ingredients (per a 6-8 persones)
- 150 g d'avellanes torrades (pelades)
- 250 ml de nata líquida per muntar
- 100 g de dolç de llet
- 2 fulls de gelatina neutra
- 100 ml de llet
- dolç de llet pel muntatge del got i decoració
Elaboració
Triturem les avellanes (no ha de quedar una pasta). Reseervem en un bol
Posem la gelatina en aigua freda perquè s'hidrati, uns 5 minuts.
Escalfem la llet , hi desfem la gelatina escorregud
Afegim les avellanes triturades i el dolç de llet, remenem i deixem refredar
Semi muntem la nata i l'afegim a la barreja anterior, primer n'hi posem una mica i amb l'espàtula remenem, així igualem les temperatures. Acabem d'afegir la nata i remenem amb moviements envoltants (de dalt a baix) fins a tenir tots els ingredients integrats.
En gots baixets o copes, posem dos o tres cullerades de mousse, afegim us rajolí de dolç de llet, tornem a posar dos o tres cullerades de mousse.
Fem unes ratllet amb dolç de llet per sobre, i amb un palillo, agulla, forquilla, fem unes ratlles d'esquerra a dreta, i de dreta a esquerra... aniran sortin aquestes fulles. Aixó és el més difícil d'aquestes postres!!!
La Mireia Carbó ens va fer aquest tres plats : uns canelons tradicionals, una coca de gambes i salmó i una mousse d'avellanes i dolç de llet.
Gràcies Mireia!!
14 comentaris:
Quina delícia! Segur que per aquest Nadal són unes postres boníssimes!
Petons
Sandra
Hola,
Tras unos días de ausencia, ando de nuevo por aquí y tomo nota de esta receta.
Voy a ponerme al día de lo que has elaborado y de lo que se ha cocinado por este mundo bloggero.
Te dejo unas magdalenas de piñones que acabo de subir para desayunar mañana.
Un saludo:)
Kui_Netes
Quin bon aprofitament d'aquestes clases amb la Mireia.
Una mousse que ha d'estar per llepar-se els dits.
Petons.
Quina noia mes aplicada!!!!!
T'han quedad d'alló mes be.
Felicitats
Quina delícia per al paladar i quin goig per a la vista. M'encanta!
Petonets!
Anna
Ha de ser molt bo, no he menjat mai un gotet aixó però segur que m´agrada!!!petons
quina maravella de postre,la veritat que t'ha quedat genial.petons
T'han quedat unes postres de luxe....amb aquest dibuixets . segur que deu ser molt i molt bó !!
Petons
Teresa, quina bona idea!!! Aquests dibuixets són la pera... hi dónen una categoria a la mousse... a veure si la provo i em surt tan bé com a la Mireia i a tu. Petons
Aiii la Mireia..si es que ensenya cada cosa...quin vici! ideal per les festes! petons
Ens posarem a tope amb aquesta exquisidesa!
T'ha quedat molt bé!!!! doncs ja tinc la recepta!
Petonets
A casa ens ha encantat, ja tenim les postres de Nadal :)
I omplint poc les copes la mida és la justa, oi?
Un menú perfecte arrodonit per unes postres exquisides, oi?
Publica un comentari a l'entrada