Per anar fent boca, tot esperant els panellets, les castanyes, els moniatos i la carbassa (dolça) cuita al forn, el menú del sopar va ser: una bona amanida d'escarola i tomaquet, un tallet de truita de patata, un altre de truita d'escarola i aquesta quiche de bolets variats, com veieu, un sopar de plena tardor!, I després la Catanyada!
La recepta d'aquesta quiche ens la va fer, ara fa una dies, el Pep Nogué a l'Espai del Consum-Bonpreu. Aquest any la temporada dels bolets ha estat molt dolenta, cap a Isona, ni un!, Bé, ara ha plogut i els entesos diuen que si no fa fred ni vent durant 10 dies, encara se'n pot fer algun, però la temporada ja està acabada...
Els bolets que hi he posat són: uns xampinyons, unes gírgoles minis (no les havia vist mai i em van cridar l'atenció) i bolets shirataki. La combinació dels tres va resultar molt bona! Una quiche molt gustosa! ens va agradar molt.
QUICHE DE BOLETS
Ingredients
1 paquet de pasta brisa ( jo vaig fer-la amb pasta de full, que era el que tenia, queda també molt bé)
2 cebes tendres
Oli d'oliva
400 g de bolets variats ( si no en teniu de frescos, poseu-los en conserva, al natural, ben escorreguts)
5 ous
400 de nata líquida
200 g de formatge URGELA ratllat (jo vaig posar Emental i per sobre Parmesà ratllat)
Sal/pebre
Preparació
Netegem i tallem els bolets.
Pelem i tallem les cebes a tires fines ( en juliana). Les posem en una cassola o paella amb un raig d'oli i les ofeguem, que quedin ben meloses. Quan tenim la ceba al punt, hi afegim els bolets, i deixem coure uns 5 minuts. Seguidament afegim la nata líquida i deixem coures un 5 minuts més. Salpebrem.
Deixetem els ous amb un pessic de sal, afegim el formatge i barregem. Aboquem aquesta barreja a la preparació dels boles, fora del foc. Comprovem el punt de sal.
Folrem el motlle amb la pasta brisa, amb una forquilla punxem perquè no pugi, hi aboquem la preparació.
Posem a coure al forn a 160º, uns 30 minuts aproximadament. Fem la prova de l'agulla per comprovar que ja està cuita. (forn preescalfat)
La podem servir tan tèbia com freda, amb una bona amanida.
17 comentaris:
Això si que és una quiche de temporada!!! m´agraden molt per sopar de picoteo o per sopar amb una amanida!!!Petons
Visca els bolets i les quiches... encara que la temporada hagi estat un desastre, no ens podem resistir a menjar-ne!
Petons
Sandra
Bolets , aquest any ni un!!!
sort que en tenim de l'any passat i és que així també han d'estar bonissims!!
Petons
Me da la impreción que este quiche se deja comer,por la pinta lo he comprobado.Y los panellets pe hay en la anterior entrada estupendos.
Ya que estoy aqui me quedo un poco para ver tú despenza.
Saludos
Teresa quina bona pinta fa aquesta quiche!!!! Jo també vaig estar amb aquest taller del Pep.
El bó de les quiches, es que les podem fer molt variades amb les verdures i fruits de la temporada i totes son bones.
Pero...aquesta de bolets, boníssima.
Petonets
Un quiche de lujo,con una pinta espectacular,por cierto ese cambio de buñuelos por patiset me ha parecido fantastico cuando quieras lo llevamos a cabo un besazo
cosicasdulces.blogspot.com
que bona,la veritat que aquestes coses venen un de gust.petons
M'encanten les quiches, i la veritat és que de bolets és una de les variants que més m'agrada. De fet els bolets diria que ho milloren quasibé tot :)))
una quiche perfecte per aquest temps, tot i que de bolets encara pocs, sempre es poden anar a comprar....m'agraden molt aquests pastissos salats! ptons
M'encanten les quiches, son el sopar informal ideal per la castanyada. I amb bolets, 100% de tardor ;)
Una quiche molt bona encara que estigui feta amb bolets cultivats, però aquest any en sembla que seran els únics que trobarem
Petons
Noia quina Quiche, aquesta no me la perdo!!!! Ja t'ho diré
Teresa, qué envidia... Setas!!! Por aquí, me da, este año nos quedamos con las ganas. No ha llovido prácticamente y así no hay manera.
Tu quiche es fantástica.
Un besote
Quina bona pinta que fa aquesta quiche, Teresa.
Llàstima, com bé dius, que aquest no sigui un any de bolets, però sempre hi han recursos.
Fantàstica.
Una quiche molt tardorenca si es troven bolets, sembla que aquest any poca cosa.
Petons.
Desde luego que el quiche nos saca de cualquier apuro, con lo que le pongamos dentro queda muy bueno.
Saludos
M'encanten els bolets i les receptes de bolets, a veure si amb aquestes darreres pluges s'animen una mica a sortir... M'anoto aquesta recepta, demà tinc convidats a casa i tinc alguns bolets al congelador...
Petonets!
Anna
Publica un comentari a l'entrada