15 de novembre de 2011

PA INTEGRAL AMB FRUITS SECS

La Recepta del 15 d'aquest mes està dedicada al pa!, aliment de 1a necessitat! que seria de nosaltres sense un bon mos de pa! Doncs amb aquest, acabat de fer, participo, com fa ja uns quants mesos, amb la iniciativa que ens fan cada 15 de mes els blocs Els fogons de la Bordeta  AQUÍ i  Xocolata desfeta AQUÍ. M'ha vingut molt de gust fer-lo, ja feia dies que no havia fet pa, i creieu-me que val la pena fer-lo a casa !.Espero que us agradi i que us aimeu i en feu, aquest, és fàcil i no necessita massa temps d'espera, ah! i no us perdeu l'oloreta que us anirà deixant mentre es cou!!      
PA INTEGRAL AMB FRUITS SECS
Ingredients
140 g d'aigua
140g de llet
30 g de llevat fresc premsat de forner
25g de mel
20 g d'oli d'oliva
40 g de nous
20 g de llavors de sèsam
26 g de pipes de girasol
400 g de farina integral
2 culleradetes de sal
Una mica de llet per a pintar el pa
Nous, pipes, per a decorar
Preparació
En el got de la TM posem l'aigua i la llet. Programem 2 mimuts, vel. 1, per atemperar els líquids. Afegim el llevat i barregem 3 segons, vel. 1.
Incorporem la mel i l'oli i barregem 3 segons, vel. 1. Afegim les nous i programem 3 segons, vel. 7.
Per últim afegim la resta d'ingredients, barregem 20 segons a vel. 6 i seguidament programem 3 minuts, vel. espiga. Deixem reposar la massa dins del got de la TM, ha de doblar el seu volum, aprox. 1 hora.
Preparem el motlle, d'uns 31x11 cm arpoximadament, l'engreixem amb oli, poc, suficient com perquè quedi tot sucat. Un cop la massa ja ha fet el primer llevat, aboquem la massa al motlle, pintem amb llet i repartim les pipes, nous... Tapem amb un drap humit i deixem reposar 1 h aprox., ha de doblar el seu volum.
Mentre tant preescalfem el forn a 200 g. Un cop ja ha doblat el volum l'enfornem a 180º, durant 45-60 minuts. Deixem refredar una mica, i desmotllem. Deixem refredar damunt una reixeta.
El podeu fer de manera tradicional, fent la massa a mà, és un pa que no necessita gaire amassat, per tant fàcil de fer-lo sense màquina. Els temps de repós són els mateixos.

29 comentaris:

Chez Silvia ha dit...

Un altre pa que em torna boixa!!! boníssim de veritat!!petonets

Anniki ha dit...

Que bé que em va a mi lo integral. Bona idea pisar-hi fruits secs.
Petons

Roser ha dit...

Per mi el pa integral és el millor de tots!! t'ha quedat de forn eh! petons

Gemma ha dit...

Ha de quedar gustós i molt sa. Aquest tipus depa m'encanta!

Irma ha dit...

Boníssim amb els fruits secs! El pa com a mi m'agrada, que hi hagi per mossegar!

Marina ha dit...

Aquest pa deu ser molt esponjós i bo!! Quina bona pensada... petons

Ingrid ha dit...

Que bo!!! m'encanta aquesta molla que té el pa!! ha d'estar deliciós!
Un petonàs!

Helena / Rico sin Azúcar ha dit...

T'ha quedat preciós amb totes les llavoretes! El color és perfecte i les nous li han de donar un gust i una textura deliciosa.

Maco!!!! ;-D

Petons

Judith ha dit...

ue bé que t'ha quedat Teresa! i a sobre és integral!!!! més sa impossible!!! molts petonets

Catieu ha dit...

Ohhh!!! amb fruits secs, que bo!!! T'ha quedat espectacular....
Petonets

BlauKitchen ha dit...

Me gustan mucho los panes con semillas y con frutos secos, tienen algo especial ¿verdad? y los como tanto con salado como con dulce.
Felicidades por el pan
Un petonet

elsfogonsdelabordeta ha dit...

El pa integral i a sobre amb fruits secs és dels que més m'agrada, i la pinta del teu és per començar a menjar i no parar!!
Moltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra

Marina ha dit...

Aquest també el fem a casa i ens torna bojos. Està boníssim amb pernil dolç i formatge. És com més m'agrada. Molt bo!
MOltes gràcies per participar i petonets!

bojosperlacuina ha dit...

Ara mateix me'n menjaria un trosset!

Teresa ha dit...

Avui si que tenim un bon repertori de pans!!! i tots boníssims! i fets a casa! temps enrere no m'hagués imaginat mai fer pa! era cosa de forners... i mireu que tinc un cunyat que ho és!!! Ara toca esperar la propera cita!!! què serà?? Que acabeu de passar molt bona setmana!( tot i la pluja...)

Cristina ha dit...

A veure si provo de fer-lo, a casa ens agraden molt els pans de llavors, T'ha quedat molt bé!

Cristina ha dit...

Es veu tant formós! Aquest pa sembla una capsa de sorprese ja que a cada mossegada et trobes una llavor diferent...Boníssim

Su ha dit...

Hija, y yo comprando pan de molde en bolsa, con lo rico y fácil que parece éste... Un besote.

Miquel ha dit...

un pan muy bueno de sabor y a la vista y siempre queda divino con los frutos secos
buena aportacion

María ha dit...

Te ha quedado un pan delicioso,y muy vistoso un beso
cosicasdulces.blogspot.com

SUSANNA ha dit...

Hola Teresa , guapa tu

i que bons aquests tipus de pa, veritat ?,

a quedat tant maco com bo

mil petonets Susanna

Mercè ha dit...

Aquest és el pa preferit de la meva mare per esmorzar!!
Petons!

ISABEL ha dit...

El pa amb llevors, es el meu preferit.
Te una pinta preciosa.
Petons

Joaquina ha dit...

Farines integrals i fruits secs, aquests son els meus pans preferits. Un pa ideal.. Petons,

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

M'agrada el pa amb llavors o fruits secs. Fa molt bona pinta.
Petons.

Gent jove pa tou ha dit...

A nosaltres el pa amb llavors ens agrada molt, sempre surten molt gustosos. A tú t'ha queda't genial!!

MaryLou ha dit...

Teresa, no havia vist el teu pa, expectacular!!!!! Prenc nota de la recepta.
Petonets

Margarida ha dit...

Quin pa més bo! I saludable totalment!
Avui m'estic posant les botes amb tan bones receptes com veig!
Petons

LaMirandolina ha dit...

Me l'apunto! La setmana vinent el faig.

Seguidors