14 març de 2012

HAMBURGUESES DE LLENTIES I ARRÒS

Aquest mes la Recepta del 15 ens ho ha posat complicadet... està dedicat a les llenties, boníssimes, per cert, però tret d'estofadetes o amb amanida, també hi ha qui en fa crema, no les he fer ni menjat de cap altra manera. Hem mirat i remenat una mica per veure què fer, una mica diferent...i al final ens hem topat amb unes hamburgueses ben originals, de llenties i arròs! de qui... del gan Karlos Arguiñano!! M'agada força el que fa, com ho fa i els ingredients que normalment utilitza, que estan a l'abast de tothom, fa una cuina sencilla, casolana, de cada dia, de festa...La incògnita està servida! fetes les tenim, no les hem provat, l'aspecte es prou bo! La salsa té molt bon aspecte, espeseta i molt gustosa. Mirant els ingredients veiem que tenim un plat ben complert, d'una banda la llentia, llegum, per altra l'arròs, cereal, que tot junt fan un bon plat de proteina ben complerta. Les verduretes que ens aporten vitamines i minerals, i el llorer, que afavoreix la digestió i ens ajuda a eliminar els gasos... Ja veieu un plat perfecte!!
Doncs amb aquesta recepta participo a la Recepta del 15 d'aquest mes, que com sabeu ens fan la proposta el blocs Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta, visiteu-los! i trobareu de tot i tot molt bo!!!
... Bé, ja les hem provat!!! no hem tingut espera i per sopar, amb una bona amanida d'enciam i uns brots de soja fresca, hem fet un  sopar de 1a!! Molt bones!!
HAMBURGUESA DE LLENTIES I ARRÒS
Ingredients
200 g de llenties
200 g d'arròs rodó( també ha de quedar molt bé amb integral)
1 ceba
1 posso
1 ceba tendra
1 gra d'all
1 got d salsa de tomàquet
1 culleradeta de salsa de soja
Aigua
Oli d'oliva verge extra
sal
1 fulla de llorer
Un polssim de pebre (li he afegit...per donar una mica d'alegria!)
Julivert per a decorar (no pot faltar en una recepta de l'Arguiñano)
Preparació
En una cassola posem les llenties junt amb la ceba  i la fulla de llorer. Cobrim amb aigua i deixem coure durant 35 minuts. Salem.
Quan ja siguin tobes, retirem la ceba i el llorer. Escorrem les llenties i reservem també el brou.
Pelem i piquem la ceba tendra i la pastanaga a dauets ben petits, ho posem amb una paella amb un rajolí d'oli i deixem que es vagin coent (pochando). Salem. Reservem
En una olla posem l'all pelat i esclafat, un raig d'oli i sofregim una mica l'arròs, afegim el doble d'aigua que d'arròs, salem i deixem coure uns 15-16 minuts. Colem i reservem.
En un bol gran posem les llenties, l'arròs i les verduretes, amassem fins tenir la massa consistent, si no ho es prou diu que hi afegim una mica de pa ratllat, en el meu cas no ha fet falta. l'arròs ja fa que s'uneixi tot. Anem fent hamburgueses de la mida que ens agradi, ens mullem les mans amb aigua perquè no se'ns enganxi. Les anem col·locant en una safata sucada amb oli, perquè no s'enganxin. Les fregim amb una mica d'oli, uns 4 minuts de cada banda, només perquè  agafin un color torradet, ja que tot està cuit. S'ha de vigilar perquè es trenquen fàcilment.
Per fer la salsa: posem el brou de coure les llenties en un cassó, afegim el tomàquet triturat, la salsa de soja, i una mica de sucre (traurà l'acidesa del tomàquet), i deixem reduir fins a tenir una salsa espesa, amb cos.
Servim les hamburgueses amb una mica de salsa per sobre. Decorem amb el julivert.
Que vagi de gust!!!

15 comentaris:

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Ens encanten les hamburgueses de llenties! A casa en fem sovint, i de fet tenim una recepta publicada al bloc! Provarem la versió amb arròs, un plat ben complet i boníssim!
Moltes gràcies per participar!
Petons
Sandra

Anniki ha dit...

Uiiii, jo també estava per fer com a proposta hamburgueses, però al final vig canviar de parer. T'han quedat genial!!

Petons

María ha dit...

Me han encantado estas amburguesas,te han quedado estupendas y seguro que riquisimas. Un besazo
cosicasdulces.blogspot.com

Miquel ha dit...

originales hamburguesas y la combinacion arroz lentejas muy sana
peto

Maria Dolores ha dit...

Que original les de soja si que les ha preparat pero amb llenties no i estarán bonissimes.

Roser ha dit...

M'agrada molt que hagis fet un plat vegetal amb llenties!! m'entusiasmen aquest tipus d'hamburgueses i la faré segur a casa! petons

starbase ha dit...

Ostres, aquesta sí que m'ha sorprés!! Que original (potser fa segles que es fa, però vaja, per a mi ha estat original i sorprenent) :)

Gemma ha dit...

Una proposta sana i molt original! Amb l'arròs tens la proteïna completa!
Prefereixo les llenties en altres formats com aquest, molt millor que no pas estofades...

Roser Bloc cuina ha dit...

Vaig veure aquesta recepta el dia que les va fer, i em va semblar molt bona!! T'han quedat realment bé.

Helena / Rico sin Azúcar ha dit...

Una altra recepta fantàstica pels menuts de la casa. La de idees que estan sortint aquest 15!

Petons

Lídia ha dit...

quin munt de receptes originals que estic veient de llenties....això de la recepta del 15 és una gran pensada

Chez Silvia ha dit...

Mira d´aquresta manera no he caigut mai en fer-les!!! molt bones i la pizza de mes abaix superbona també. Petons

MaryLou ha dit...

Què bones!!! vaig veure el programa i les vaig posar a pendents! ës un plat molt complet!
Petonets

Lo forner de Ponent ha dit...

ben sanes aquestes hamburgueses!!!

records!!

Roger

La Taula d'en Bernat ha dit...

Quines hamburgueses més originals i més sanes!

Petonets!
Anna

Seguidors