22 de març de 2012

MOUSSE DE XOCOLATA AMB NÚVOLS DE SUCRE

Ahir va ser l’aniversari de la meva filla Anna, 20 anyets!!! Com que no ho celebrarem fins diumenge, amb tota la colla, ahir per sopar li vaig fer unes postres especials, i com a l'Anna li agraden molt el nóvols de sucre, li vaig fer aquesta mousse que feia temps tenia a pendents.
Facilíssima de fer, i boníssima de menjar!!! Diferent pel gustet dolç que li dona aquesta llaminadura. Fàcil, mireu la volia fer amb la Tmx i sense adornar-me’n estava remenant, així que comprovat que a mà surt perfecta, ara ho he de provar amb la maquineta. L’Anna ho va endevinar a mitges..., la trobava amb un altre gustet...si no fos perquè va veure que la bossa de nubes havia volat, no hagués pensat pas que podia ser que haguessin acabat en aquelles copes, perquè dir-ho ho va dir!!
Proveu-la perquè us agradarà, això si, no serviu grans copes, feu-ne gotets petites, és bastant contundent, i val més quedar-se amb ganes de tornar-ne a menjar!!
Companyes de carmanyola també han certificat que està boníssima!!
MOUSSE DE XOCOLATA AMB NÚVOLS DE SUCRE 
Ingredients
150 g de núvols de sucre
50 g de mantega a temperatura ambient
250 g de xocolata negra (ja vaig posar Nestlé postres)
60 g d’aigua (recent bullida)
300 g de nata per a muntar (35%mg)
1 culleradeta de vainilla líquida
Preparació (de manera tradicional)
En un cassó posem els núvols, la mantega, la xocolata tallada a trossets i l’aigua calenta. Posem a escalfar a foc baix i remenant constantment fins que estigui tot desfet i tinguem una crema ben homogènia i cremosa. El que més costa que es desfaci són els núvols. Retirem del foc i deixem refredar una mica, que perdi temperatura.
Muntem la nata amb la vainilla, que no quedi ben muntada.
Afegim una mica de nata i barregem amb la crema de xocolata, afegim la resta de nata i amb l’espàtula barregem de dalt a baix, vigilant perquè no ens perdi volum, fins que tinguem la mousse ben homogènia.
Repartim en copes o gotets i deixem refredar a la nevera
(si poseu la mousse en una màniga pastissera i la deixeu una estona a la nevera per a que qualli una mica, a l’hora d’omplir la copa. L’acabat, us quedarà amb més volum)
Preparació amb Thermomix
En el got de la Tmx posem la xocolata trossejada i programem uns segons a vel. 5-10. Afegim els núvols, la mantega i l’aigua calenta, i programem 8 minuts, 70º, vel. 2. Queda una crema espessa. Reservem en un bol.
Rentem molt bé el got, posem la papallona, semimuntem la nata amb la vainilla uns 40 segons (aprox), vel. 3 i ½..
Afegim una mica de nata a la crema de xocolata, barregem bé, afegim la resta de nata i barregem vigilant, amb moviments envoltants, de dalt a baix.
Repartim en copes o gotets i deixem refredar a la nevera.

9 comentaris:

Marina ha dit...

Carai Teresa! QUina celebració més fantàstica... la mousse m'encanta! I això dels núvols és molt original. Petons

Gemma ha dit...

Ei, aquí la tenim! Ja et vaig dir que jo també fa temps que la tinc a pendents. Així que l'Anna ho vaig mig endevinar, je je je...
Jo també ho provaré amb la versió de Thermomix ;)
A la foto de la cullerada es veu una textura esponjosa sensacional.
I felicitats a l'Anna!

Roser ha dit...

Un escandol!!!!

Dolores - Mi Gran Diversion ha dit...

La crema, buenisima!! y con nubes, uhmmm Un besito

Cristina ha dit...

Uauu! I quina sorpresa més maca li vas fer a la teva filla. Ella esperant diumenge i tu deseperant, je, je, je

mercè ha dit...

Per molts anys a les dues!. La textura de la mousse queda reflectida en aquesta foto...es veu més que esponjosa. Els nuvolets li donen un toc molt divertit!, a reveure Teresa.

María ha dit...

Que delicia y que cremoso tiene que estar de muerte, me ha encantado . Un besazo
cosicasdulces.blogspot.com

La cuina de l'Eri ha dit...

Felicitats!!! A més de bona, amb els núvols queda una copa molt maca. Petons

MaryLou ha dit...

Què bo, Teresa!!! m'apunto la recepta que no ho he fet mai!
Felicitats a l'Anna!!!!
Petonets

Seguidors