11 de març de 2012

PASTISSET TEBI D'AMETLLES I CIRERES

Divendres passat vaig anar a classe a l'Espai Consum de Bon Preu, dedicada a la cuina de primavera amb fruites vermelles. En Pep Nogué, com sempre, ens va fer passar una bona estona amb aquestes receptes: conjondongo amb llonganissa i groselles, que el nom "se las trae" ens va dir que no era pas un nom posat de conya... el conjondongo és un plat típic d'Extremadura, i ell la tunejat a la catalana, posant llonganissa, molt nostra, i les groselles, una amanida boníssima de cara al temps que ve; gaspatxo de fruits vermells amb mató i anxoves, boníssim! amb el toc del mató i l'anxova... excel·lent! i per a les postres un pastisset tebi d'ametlles i cireres, el que he fet avui i que ha estat la delícia per a acabar el dinar !!! Com el Pep ens va recomanar, l'hem acompanyat amb una bola de gelat de formatge, que amb el contrats del pastisset tebi, cada cullerada ha estat un plaer!! Pastís molt fàcil, ràpid de fer i que animo que feu!! Ah! i la recepta del gelat, properament...
PASTISSET TEBI D'AMETLLES I CIRERES
Ingredients
100 g de sucre
160 de farina d'ametlla
5 ous
100 g de nata de 35% mg
250 g de cireres sense pinyol
Preparació
1. Barregem tots els ingredients menys les cireres i triturem bé (pimer)
2. Encamisem un motlle amb mantega i farina. Hi aboquem la mescla amb les cireres al damunt.
3. Coem a 160º fent la prova del ganivet per comprovar si és cuit.. (forn preescalfat a 180º)
4. Deixem refredar una mica i desmotllem.
El mengem tebi, acompanyat amb una bola de gelat, en el meu cas el vaig fer de formatge.

13 comentaris:

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Teresa; d'entrada aquest pastisset, es veu molt interessant, de sabor, de segur que encara molt més¡¡
Que vagi de gust Teresa¡¡ :-D

Marina ha dit...

A veure si m'animo, Teresa. El pastís m'ha encantat! I trobo que si a més l'acompanyes de gelat de formatge ja pot ser subliminal..! petonet i gràcies per la recomanació tan bona.

Lo forner de Ponent ha dit...

No pares eh Teresa!! Així m'agrada! Records!

Roger

Roser ha dit...

Uuauuuuu amb tants pocs ingredients pot sortir aquesta maravella??!! i a sobre amb atmetlla enlloc de farina....ho pots fer amb altres ingredients que no siguin les cireres, com peer exemple, maduixes??? petonets

Acabatdefer ha dit...

Quines ganes tinc de que arribin les cireres i poder disfrutar de receptes com aquesta.
Ahir vau tenir uns postres fabulosos! amb la boleta de gelat havia de ser una passada, quina enveja!
Petonsss ;)

Gemma ha dit...

M'encanten les postres tèbies! Nosaltres anem al Bonpreu la setmana que ve, ja tinc ganes de veure quines receptes ens farà en Pep ;)

Cuinera ha dit...

Un bocado delicioso! Un beso

asj ha dit...

Qué pinta más buena y con qué poquitos ingredientes se hace algo tan rico.

besos

MaryLou ha dit...

Boníssim!!!! s'assembla molt al clafoutís. Ja tinc la recepta copiada!
Petonets

Dolores - Mi Gran Diversion ha dit...

Buenisimo!!! Besitos

Miquel ha dit...

muy bueno, porque yo tambien estuve en el taller del Pep el viernes pasado y lo puede probar.
te ha quedado perfecto
peto

Cristina ha dit...

Sembla un claoufitis! Però encara millor amb les ametlles. Una entrada molt instructiva.

Chez Silvia ha dit...

Boníssim!!!! de veritat!!! Petons

Seguidors