30 de març de 2012

COCA DE LA FARAONA

 Ahir vaig veure que l'amiga Maria del bloc "Pa amb tomàquet" , que convido que visiteu perquè hi trobareu teca de la bona...., ens feia dentetes amb una coca que pintava estar molt bona i amb un nom ben pompós i atractiu! "coca de la Faraona". Havia de fer alguna coseta, i dolça..., per a un company de feina que avui s'ha acomiadat, esperant que sigui fins un aviat!, i vaig pensar que aquesta coca ens aniria molt bé per acabar amb bon gust de boca! i així ha estat, ell ha estat content i la resta de companys també, doncs és una coca tant fàcil de fer com de menjar!!! literalment ha volat! està BONÍÍIIIIIIIISSIMA.
Amb el permís de la Maria, la publico de seguida!
COCA DE LA FARAONA
Ingredients
1 iogurt natural
4 ous
220 g de farina (de rebosteria millor)
240 g de sucre (jo n'hi vaig posar 200)
110 g d'oli de girasol
1 sobre de llevat (tipus Royal) o bé  2 sobres de gasosa (dos blancs i dos blaus)  
Per a decorar
Pinyons (un bon grapat, jo no en tenia més...però sigueu generosos)
1 ou
sucre
Preparació  
Preescalfem el forn a 200º
En el got de la Tmx posem els ous i el sucre, batem 3 minuts, 37º, vel. 4. Acabat el temps repetim el mateix però sense temperatura.
Seguidament hi afegim el iogurt i l'oli i batem uns segons (15 aprox.), vel. 4.
A continuació afegim la farina, el llevat i el pessic de sal, de cop (tot tamisat) i barregem uns segons a vel. 6.
Encamisem el motlle, hi aboquem la barreja i coem al forn, a 180º, durant 30 minuts, punxem per veure si està cuit. Deixem refredar.
ACABAT:
Batem l'ou i l'escampem per sobre la coca, ben repartit (com no sabia quina quantitat no li vag acabar de posar tot, però crec quemha d'anar bé, perquè faria més crosta), tirem sucre per sobre, ben generosament, i repartim els pinyons, abundants (jo no en tenia més... però posseu-ne més dels que veieu)
Gratinem  fins que l'ou i el sucre han fet la capa cruixent. (gratinador fluix, si no el podem graduar posem la coca més baixa, a més distància del gratinador). 
Queda una coca fantàstica!!






12 comentaris:

ElrinconvegetarianodeMARGA** ha dit...

ben bo!! te un especte genial, ara m'en menjaría un troçet amb un té calentet :)

Gemma ha dit...

T'ha quedat super alta i esponjosa, ideal per portar a la feina. Segur que el teu company haurà quedat ben content!

MaryLou ha dit...

Boníssima!!!!!
Petonets

Visc a la Cuina ha dit...

Que guapa que t'ha quedat, l'haurem de provar!

QUIMA ha dit...

Una cocamolt bona !!! L'hauré de probar:
petons

Roser ha dit...

com ha pujat no??? increible la pinta que té!!petons

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Quina pinta, ideal per esmorzar!
Petonets
Sandra

Núria ha dit...

Hola! Qina pinta! I com es que porta aquest nom? Te algun significat especial?

María ha dit...

Que cosa mas rica de coca, tiene un color precioso y seguro que estara riquisima. Un beso grande
cosicasdulces.blogspot.com

Pebre i xocolata ha dit...

Doncs si, té molt bona pinta. Segur que a casa també volaria.
Marta

Cristina ha dit...

Quin tros de coca!és d´aquelles que vas pessigant i pessigant...

ISABEL ha dit...

Quan la vaig veure al blog de la Maria, vaig pensar que feia molt temps que no la menjaba
Quan els meus fills eren petits cada setmana feia una.
Al veure la teva màs fet mes dentetes i demà mateix la farè.
Petons

Seguidors