25 març de 2012

PASTÍS DE MOUSSE DE MADUIXA

Avui l'Anna, acompanyada de tots nosaltres, ha donat la benvinguda als seus 20 anyets bufant les espelmes d'aquest pastís! Un pastís de mousse de maduixa molt apropiat per l'estació que hem encetat no fa res, la primavera!!! Després d'un bon dinar, un pastís lleuger, gens dolç, amb molt gust a maduixa, fresquet, suau ..., com aquest. Ha estat molt encertat, ha vingut molt de gust i a tots ens ha encantat.
Molt bo! D'aquells per repetir.
PASTÍS DE MOUSSE DE MADUIXA
Ingredients per a la base
200 g de galetes de canyella (tipus napolitana)
80 g de mantega a temperatura ambient
Ingredients per a la mousse de maduixa
600 g de maduixes (pes net)
400 g de formatge mascarpone
60 g de sucre
5 fulles de gelatina (de 2g c/d)
Ingredients per a la trufa
200 g de nata per a muntar (35% mg)
100 g de xocolata 60%
30 g de sucre llustre
Preparació de la trufa
L'hem de preparar com a mínim 12 hores abans.
En un bol posem la nata, l'escalfem, hi afegim la xocolata tallada a trossets i el sucre, remenem fins a tenir una crema fina i homogènia. Tapem amb film i deixem 12 hores a la nevera. Va molt bé fer-la el dia abans.
Preparació de la base
En el got de la Tmx posem les galetes i triturem 5 seg., vel. 10. Afegim la mantega i barregem 10 seg., vel. 5. (si veiem que li falta una mica repetim). Repartim per la base del motlle tot pressionant perquè quedi compactat. Si tenim paper d'acetat, o amb tires amples de plàstic, que tingui una mica de cos, recobrim la paret del motlle, es desemmotllarà molt més bé. Reservem a la nevera.
Preparació de la mousse de maduixa
Hidratem els fulls de gelatina amb aigua freda, durant uns 5 minuts. En un bol posem la gelatina hidratada amb quatre cullerades d'aigua, l'escalfem una mica al microones perquè es desfaci. 
En el got de la Tmx posem les maduixes, el formatge, el sucre i la gelatina desfeta,  triturem 30 seg. a velocitat progressiva 5-10. (si veiem que li falta una mica posem uns segons més).
Aboquem en el motlle que tindrem preparat amb l'acetat i reservem a la nevera un mínim de quatre hores.
Va millor si el fem el dia abans.
Decorem
Muntem la crema de xocolata amb la batedora elèctrica. Omplim una mànega pastissera amb boquilla rissada. Traiem el pastís de la nevera i desemmotllem, amb compte traiem l'acetat i decorem al nostre gust. Reservem a la nevera fins a l'hora de servir-lo.
* De manera tradicional, tritureu amb batedora elèctrica els ingredients per a la mousse. Per a la base, tritureu les galetes amb una picadora i barregeu amb la mantega fosa.  Us quedarà igual de bé!!
La Mousse de maduixa la podem fer de diferents maneres, amb nata, amb formatge cremós, amc clares d'ou muntades a punt de neu, o com en aquest cas, amb formatge mascarpone, formatge amb un toc dolcet molt apropiat per a fer postres. Aquesta recepta és un mix de les receptes que he anat veient a diferents blocs amics i que podeu trobar-los en aquest.

16 comentaris:

Gemma ha dit...

Felicitats a l'Anna i la cuinera!!! Ha quedat molt bonic!
Una forta abraçada, guapa!

mercè ha dit...

Per molts anys a l'Anna!, aquestra mousse està molt ben decorada!, m'agafo la trufa i com l'has preparada. A reveure.

Dolores - Mi Gran Diversion ha dit...

Felicidades a la cumpleañera!! el pastel riquisimo..
Besitos

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Felicitats a l'Anna... i a tu per fer aquest pastís tan bo! Els mousses sempre venen de gust, oi?
Petonets
Sandra

QUIMA ha dit...

T'ha quedat un pastis perfecte !! . Així que felicitats a L'anna; però també felicitats a la cuinera
Petons

a peu coix-pambolixocolata ha dit...

Genial! Feliç dia

starbase ha dit...

Moltíssimes felicitats enmaduixades :)

Roser ha dit...

Felicitats a la vintanyera o com es digui jejeje!! jo també preparo el mousse de maduixa com tu, està bo, oi?? un pastís ideal per una celebració innolvidable, els 20!! petons

Acabatdefer ha dit...

Quina enveja poder retornar als 20 anyets... aixs... moltes felicitats per aquesta joventut! has preparat un pastís ideal per una celebració en plena primavera, que bo, mai falla oi? ;)

Chez Silvia ha dit...

Moltes felicitats a l´Anna, i a tu per aquesta maravella. Ja la he copiat!!!Muaks

Gemma ha dit...

Felicitats a l'Anna! Entre la mousse de nubes i aquesta d amaduixa, pot estar molt contenta!
Quina casulaitat, jo diumenge vaig fer una mousse d emandarina molt semblant per celebrar l'aniversari de la meva neboda ;)
T'ha quedat sensacinoal!

La cuina de l'Eri ha dit...

Felicitats a l'Anna! Un pastís preciós i ben bo. Petons

Cristina ha dit...

Recepta apuntadíssima.

Loveforfood ha dit...

I love the way you have the photo's along with the recipe

Home Baked ha dit...

quina passada de pastís, t'ha quedat genial i segur que està boníssim, quina enveja de cumpleanys, ja m'agradaria a mi un pastís com aquest! :)
petons

ISABEL ha dit...

Quin pastís!!!!
M'has donat una idea per l'aniversari de la meva filla. Tots els ingredients l'agraden.
Felicitats Anna...
Una abraçada

Seguidors