28 de març de 2012

BUNYOLS DE BACALLÀ

Aquest mes de de Memòries d'una cuinera ens fan la proposta dels bunyols!! jo com sóc llaminera de seguida vaig pensar en fer-los dolços, de vent, de l'Empordà, farcits...què bons! Però aquesta vegada els hem fet salats, de bacallà, que també són boníssims i per tradició, el protagonista d'aquestes dates és el bacallà! i la tradició s'ha de continuar!! És una recepta fàcil, amb ingredients assequibles, tot i que el bacallà ja sabeu que avui per avui és un producte que es fa pagar, ens el fan pagar, però per a fer els bunyol podem comprar el que venen a tires o trossets, que sempre resulta més econòmic i bo també ho serà.
Queden un bunyols boníssims!!
BUNYOLS DE BACALLÀ
Ingredients
2 grans d'all
Julivert
300 g de llet
400 de bacallà remullat
50 g de mantega
Pessic de sal
5 g de llevat (tipus Royal)
85 g de farina
3 ous (mitjants)
Preparació
En el got de la Tmx posem els alls iel julivert, piquem 6 segons, vel. 5. Reservem en un bol.
No cal rentar el got, hi posem la llet i l'escalfem 3 minuts, 70º, vel. 1. Afegim el bacallà, la llet l'ha de cobrir, sinó afegiu una mica més de llet. Escaldem 3 minuts, 701, vel. cullera.
Escorrem bé el bacallà , el netegem de possibles espines i pell. Reservem la llet en un bol.
En el got de la Tmx posem el bacallà i dos cullerades de llet, triturem 20 segons, vel. 6-8. Reservem
Sense rentar el got hi posem 125 g de llet que hem reservat, la mantega i la mica de sal, escalfem 5 minuts, 100º, vel 2.
Afegim la farina i el llevat de cop, barregem 15 segons, vel. 4, batem una mica els ous i el anem afegint, poc a poc a velocitat 4, sense para la Tmx hi afegim el bacallà que hem triturat, i l'all i julivert que tenim reservats.
Aboquem en un bol i tapem amb film, pel a pel, perquè no faci crosta. Deixem refredar a la nevera un mínim de 30 minuts, si és més millor (jo anava curta de temps i amb 25-30 minuts vaig tenir-la a punt)
Amb l'ajuda de dues culleres de postre anem agafant porcions de massa i fregim en un cassó amb oli abundant i ben calent, quan ja estan ben rossets els traiem i posem sobre paper absorvent per a traure l'excés d'oli.
* si volem, també podem congelar-los, els fregim  que quedin més blanquets i congelem, només ens caldrà acabarlos de fregir, sense descongelar, eh!!
Proveu-los!!

14 comentaris:

Cristina ha dit...

Aquests sempre triomfen1

QUIMA ha dit...

Quins bunyols més bons !!! .......segur que no en queda ni un.
petons

Dolores - Mi Gran Diversion ha dit...

Que ricos son...Besitos

ISABEL ha dit...

Els faig igual.
Aquests mateixos els feia la mare.
Molt bons i fàcils.
Potser els fagi demà.
Petons

Roser ha dit...

esponjosos per dins, torradets per fora....mira que són bons ehh!!! petons

La cuina de l'Eri ha dit...

Els millors oi? A casa no en deixen ni un i segur que aquests van volar... Petons

starbase ha dit...

Dels bunyols salats, els meu preferits!! :)

Clara Quins fogons! ha dit...

Ja em sembla estar sentint aquella oloreta salada... Que bons! Un gran clàssic! Petons

Judith ha dit...

els de bacallà són els meus preferits!!!! moltíssimes gràcies per participar guapa! molts petonets

Visc a la Cuina ha dit...

A casa meva aquests bunyols tenen l'èxit assegurat!

Coses de Llàbiro ha dit...

Els de bacallà m'encanten, bé, de fet el bacallà m'encanta!
Petons i moltíssimes gràcies per participar.

Teresa ha dit...

Aquest mes entre tots farem una bona bunyolada ! quantes receptes!! i totes boníssimes! Gràcies pels comentaris, i proveu-los!!!petonets

Gemma ha dit...

El bacallà no m'agrada garie, però en bunyols me'l menjo molt de gust. No he provat aquesta recepta amb TMX, sempre els faig amb pasta choux, però el proper cop els provaré així ;)

Pili Folch ha dit...

Uau, quina pinta tenen!! A veure si els faig aviat! Felicitats pel blog, et segueixo! Tinc una sorpresa per a tu, passa't pel meu, concretament en aquesta entrada:
http://www.thepinkcakefactory.com/2012/04/galetes-happy-de-mantega-amb-nutella.html

Petonet!

Seguidors