ÍNDEX DE RECEPTES

12 d’abril del 2012

BACALLÀ GRATINAT AMB MUSELINA D'ALLS

A comacasa-res ens agrada seguir les tradicions, sobretot les culinàries! així que aquesta Setmana Santa no hi ha faltat el bacallà!! El vaig fer arrebossat, sobre una base de patates i gratinat amb una muselina d'alls... boníssim!! i és que el bacallà, si agrada, està bo facis com el facis! Però d'aquesta manera el vam trobar molt gustós, bo de menjar i gens fort, al contrari melós i suau. Si us agrada que tingui més gust d'all només cal posar-ne més. Això d'arrebossar el bacallà m'ho va dir la bacallanera, diu que a més d'estar més bo, diu que no es trenca, i és veritat, que ja sabeu que de vegades s'esmicola tot... i fa ràbia!
BACALLÀ GRATINAT AMB MUSELINA D'ALLS
Ingredients
Talls de bacallà (morro)
Patates
1 ou
Farina 
Ous durs (1/2 per cap)
Muselina d'alls
300 g d'oli de girasol
1 ou
2 grans d'all
Una mica de suc de llimona
Pessic de sal
Preparació
Per a desalar el bacallà: hem de tenir la precaució de comprar-lo uns dies abans. El posem en un bol cobert d'aigua i el guardem a la nevera. Dos dies abans de fer-lo: el primer dia li canviem l'aigua, per exemple a la nit, l'endemà al matí li tornem a canviar, i a la nit una altra vegada. al matí del tercer dia el provem, res, uns mica tallat amb la punta del ganivet, per veure si està al punt. Si el trobem ve de sal l'escorrem i l'eixugem per traure el màxim d'aigua, i ja el tenim a punt d'arrebossar-lo.
Batem l'ou, anem afegint farina fins a tenir una barreja fina i homogènia, d'una textura prou espeseta perquè  napi bé el bacallà. Arrebossem els talls de bacallà i fregim en una paella amb oli abundant i ben calent (jo primer poso la banda de la pell). Reservem damunt de paper de cuina per a traure l'excés d'oli.
Mentre anem fegint el bacallà bullim les patates senceres i amb pell, ben netes, no han qde quedar del tot cuites. Les retirem del foc i les tallem a rodanges gruixudes, d'un cm aproximadament. Les col·loquem a la safata del forn, salpebrem, si tenim romaní, farigola, o altre condiment que ens agradi li posem, us raig d'oli i anem posant damunt la patata els talls de bacallà.
Fem la muselina:
En el got de la Tmx posem els alls pelats i els piquem 7 segons a vel. 5. Fem baixar les restes de les parets del got, afegim la resta d'ingredients menys l'oli i barregem 10 segons a vel. 4.
Posem el cubilet a la tapa i programem vel. 4, anem tirant l'oli damunt la tapa, anirà entrant dins el got poc a poc. Pel so de la màquina notareu quan està feta, de tota manera mirem  i quan veiem la textura, que ha de ser espesseta, com una maionesa, parem la Tmx. Posem una bona cullerada de la muselina damunt de cada tall de bacallà.
Gratinem uns segons, vigileu que es gratina molt ràpid!

*en el llibre de la Tmx, veureu que tant a la maionesa com a la muselina (a molts blocs també...) hi posa 25 g d'aigua... ÉS UNA ERRADA! No n'hi poseu perquè fracassareu!!! A la majoria dels blocs ho posen, però és impossible que surti bé...

14 comentaris:

MaryLou ha dit...

Quin bacallà més bo!!! a casa el faig sobre tomàquet fregit.
Mai he fet maionesa amb la Th, ho he de provar!
Petonets

asj ha dit...

Veo estupendo lo de seguir las tradiciones culinarias, sobretodo si son buenas! jajaja así no lo he probado nunca y tiene buena pinta.

besos

Cristina ha dit...

És bonissim jo el vaig provar en un restaurant i des de llavors intento menjar-lo quan sortim, tot i que no és complicat de fer-lo .

trifasic de baileys ha dit...

m'encanta!! la combinació bacallà i allioli és genial!!! bona recepta!! petons

Dolores-MiGranDiversion ha dit...

Rica combinacion..Besitos

mercè ha dit...

Quina joia de plat!!!Aquesta safata de bacallà fa molt de goig. Aquesta muselina d'all em fa venir salivera...Prenc nota. A reveure.

Helena ha dit...

Havia provat el bacallà amb musselina d'alls i queda estupendo, recordo que és dels plats que més preparava un cop em vaig independitzar. Ara vé... amb l'ou dur i les patatones.... em penso que m'he perdut un plat rodó rodó!
M'emporto la proposta ;)
Petonss

Joan Benlloch ha dit...

Irresistible!... bacallà i alls, dos ingredients als quals mai diria que no. Molt bona presentació.

starbase ha dit...

Fa massa temps que no gratino res amb una muselina d'alls, i el bacallà diria que és el maridatge perfecte :)

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Ufffffff Què bo!

Gemma ha dit...

A mi no m'agrada gaire el bacallà, però té una pinta tan bona que ni diria pas que no a un plat d'aquest bacallà ;)

La cuina de l'Eri ha dit...

M'encanta aquest bacallà Teresa, és un dels meus preferits!! Petons i bon finde

QUIMA ha dit...

El bacalla amb muselina d'alls no n'he fet mai. Segur que probaré la teva recepta:
petons

Cocínanos ha dit...

M'ha agradat moltíssim aquesta recepta, bò en general totes. Està molt bé el teu blog, enhorabona. Un besset!

www.cocinanos.blogspot.com

Seguidors