ÍNDEX DE RECEPTES

11 d’abril del 2011

PASTIS DE FORMATGE

Quin cap de setmana de calor!! hem estat a Isona i quins dies més bons! Avui al matí hem anat a fer una caminadeta, d'hora, perquè amb la calor que ha fet, és impossible caminar entrat el dia! Estan els sembrats que fan goig! Els aumetllers ja han perdut la flor, tenen un color verd lluent, i una gran catifa de flors els cobreix les soques. Flors i floretes arreu, fins i tot entre mig de les pedres petites floretes treuen el cap buscant el sol! En mig d'uns camps sembrats, de mil tonalitats de verds, destaca un color groc intents! Així que hem gaudit de bon temps, bon menjar, aire sa i ens hem alegrat la vista amb el paissatge florit de la primavera! Us en deixo una mostra !



El pastís de formatge ens agrada molt, i feia dies que no en feia. Mirant receptes aquesta em va agradar. Gairebé sempre fem servir formatge cremós, tipus Philadelphia, però aquest és amb formatge frec, tipus Burgos, queda amb una textura més consistent, però fi i gustós. A la recepta del llibre de rebosteria de la Tmx en diuen quesada pasiega, però llegint i buscant una mica l'origen de la quesada,  veig que aquestes postres típiques de Cantàbria, s'elaboren sense formatge!!! ... així que he decidit posar-li com sempre, pastís de formatge. Un altre dia provarem la quesada...
PASTÍS DE FORMATGE
Ingredients
La pell d'una llimona (la part groga)
150 g de sucre
500 g de foirmatge fresc (tipus Burgos)
1 ou
75 g de farina
75 g de farina
1 pessic de sal
1/2 culleradeta de canyella
Preparació
Preescalfem el forn a 200º
Posem en el got de la Tmx la pell de llimona i el sucre. Pulveritzem programant 30 segons, velocitat progressiva 5-10
Incorporem la resta d'ingredients i barregem programant 30 segons, velocitat 6.
Aboquem la barreja en u n motlle engreixat i enfarinat (traiem l'excés de farina) (d'uns 20cm de diàmetre)
Enfornem durant uns 40 minuts. Comprovem si està cuit punxant amb una agulla (o pal de botxeta), l'hem de traure net.
Desemotllem un cop s'ha refredat.

22 comentaris:

La cuina de l'Eri ha dit...

Bon dia!!!
Què bo! El pastís de formatge sempre queda bé i acostuma a agradar a tothom. Una pinta excel·lent. Petons i bona setmana

Silvia ha dit...

Un fin de semana divino ,al igual que la tarta...que ricaaas que son,siempre son bienvenidas en mi casa.

Buena semana

CAriños

Lily ha dit...

Boníssim el pastís de formetge, a casa no el faig molt perquè el meu home i el formatge estan enfadats, je je je, però quan vé el meu germà, aprofito per fer-lo que a nosaltres ens encanta.
Em porto un trocet
Feliç setmana
Petons

MARGA** ha dit...

que bo! te un aspecte genial, han aquestes hores vendría de luxe un troçet! tenc brossat a la nevera, amem si m animo i el faig, un bessada

teresa ha dit...

Que bo es veu!! La veritat es que es un pastís genial, i amb aquesta calor entra finet..
Bessets
http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/

starbase ha dit...

Els pastissos de formatge els haig de reprimir, m'agraden tant que si em deixès anar estaria encara més esfèric del que estic. Aquest tipo quesada és molt seductor!

Anònim ha dit...

Aquest pastís és d'aquells clàssics, mai falla i agrada a tothom... fins i tot als que no ens agrada el formatge! jeje
Petons!
Sandra

Agnès ha dit...

te d'estar increibleeeeee,a casa ens agrada molt.petons

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Avui hem coincidit amb el pastis de formatge i en fer-li el salt al Philadelphia.
Té molt bona pinta.
Petons.

Fem un mos ha dit...

El pastis de formatge deliciós, es dels de no parar, ens passa una mica com l´Starbase, doncs ens el tenim que reprimir
Petons

Cristina ha dit...

Teresa, t´hauria acompanyat de bon grat en aquest passeig...
Respecte al pastís, són tan agraïts els de formatge... de tots tipus i amb dolç i salat són supercombinables...molt bona pinta el que has fet..per agafar forces després de la passejada.

Lo forner de Ponent ha dit...

Teresa, sempre seré fan dels pastissos de formatge!! Ja me n'has fet vindre ganes!! ;)

Gemma ha dit...

Sóc fan dels pastissos de formatge, es diguin com es diguin je je je... :)
Aquest cap de setmana ha fet temps d'estiu i animava a gaudir de l'aire llire, oi?
Nosaltres vam estar escalant a Rasos de Peguera i el bosc estava preciós!

Miquel ha dit...

molt bo el pastis de formatge sempre agrada a tothom i a mi mes
peto
miquel

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Teresa; Formatge i pastís == fabulós.
Que vagi de gust Teresa¡¡ :-D

Visc a la Cuina ha dit...

Heu gaudit del bon temps i d'aquest pastís, que ha de ser molt saborós!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Hola, les figues de la recepta posa: Higos del Bierzo en almíbar MACIAS, m'els van enviar de Mercado Artrana, ells venen per la web, però m'imagino que llocs com el supermercat gourmet del Corte Inglés els deuen tenir.
Petons.

QUIMA ha dit...

T'ha quedat genial aquest pastís de formatge.
Petons ¡¡¡¡¡

Teresa ha dit...

Els pastissos de formatge acostumen a agradat tothom, i sempre et fan quedar bé!. Aquest mateix amb melmelada per sobre està boníssim, de fet, algú se n'hi va posar va dir que encara millorava!!! jo m'ho vaig mirar...
Bona setmana!

Maria Dolores ha dit...

El pastís de formatge sempre queda bò amb fomatge de burgos no el faig mai tindré que probarlo.
Un abraç

El pare ha dit...

Teresa,
Ja saps que no sóc massa de postres, hi ha però alguna excepció, i el pastís de formatge ho és. Té una pinta magnífica... segurament ja no hi sóc a temps, oi?.
Salut!

MaryLou ha dit...

Teresa, que bons els pastissos de formatge!!! aquest no l'he tastat, però m'emporto la recepta!
Petonets

Seguidors