ÍNDEX DE RECEPTES

19 d’abril del 2011

TAGLIATELLE DE CARBASSÓ I PASTANAGA AL VAPOR

Aquestes tagliatelle de verdures les podem fer amb les que ens agradin més. Amb el carbassó i la pastanaga queda molt bé, la combinació resulta molt bona. És un bon acompanyament i molt saludable per a qualsevol plat, ja sigui carn o peix. I com podeu veure donen alegria i color al plat!

Jo ja les he fet en vàries ocasions i m’han agradat molt! A tots!
Fins i tot també podem servir-lo com a entrant o primer plat.

Per aquestes dates publico cada any la recepta dels panadons, molt  típis d'aquestes festes de Setmana Santa a Isona, i terres del Pallars. Us deixo l'enllaç per si voleu consultar i veure que bonics queden i què bons els trobareu!!! Demà em toca fer-los! Panadons

TAGLIATELLE DE CARBASSÓ I PASTANAGA AL VAPOR (amb Thermomix)
Ingredients
- 2 carbassons (no massa grans)
- 2 pastanagues

Vinagreta
- 50 g d’oli d’oliva verge
- Dos culleradetes de suc de llimona
- Sal i pebre al gust
Preparació
Rentem els carbassons, els tallem a lo llarg per la meitat i si tenen moltes llavors les traiem. Amb el pelador de patates anem fent tires fines.
Rentem i pelem les pastanagues, les tallem a lo llarg per la meitat i de la mateixa manera en fem tires dines.
En el got de la Thm posem ½ l d’aigua. Programem uns minuts temperatura varoma perquè s’escalfi.
En el recipient varoma posem el carbassó i la pastanaga, tapem i col•loquem damunt la tapa de la Thm. Programem 10 minuts, temperatura varoma, velocitat 1.
En el cas de no consumir-ho al moment, ho passem per aigua ben freda per tallar-ne la cocció, sinó se’ns faria massa , i són bones una mica al dente.
VINAGRETA
Posem tots els ingredients al got de la Thm, i emulsionem 6 segons, velocitat 4
Servim les tagliatelles amanides amb aquesta vinagreta

10 comentaris:

LaMirandolina ha dit...

Té bona pinta i és útil ara que estem en plena operació biquini (o flotador, depèn de com es miri). Una pregunta: si no tenim Termomix, el tipus de cocció ha de ser com si fos al vapor?
Gràcies!

Ah! Per cert, us he afegit com a enllaç al bloc sobre pa que acabo d'obrir. Si hi voleu fer un cop d'ull, em trobareu a http://pimpampa.blogspot.com

teresa ha dit...

Que pinta tan bona!! Tinc que provarlos
Bessets
http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/

asj ha dit...

Te ha quedado con una pinta buenísima!!me llevo un platito que voy a reventar con tanto dulce! jajaja

besos guapa

La cuina de l'Eri ha dit...

Més bo i més sa impossible!!! Petonets

Silvia ha dit...

Buenísima idea,me gusta y el toque de limón de tiene que quedar riquísimo.APuntados estos spaguetis tan saludable,si señora ;)

Un beso

Teresa ha dit...

LaMirandolina, benvinguda!!! i moltes gràcies per la visita. Si les fas al vapor com tinguis costum segur que estaràn igual de bones! i la vinagreta l'emulsiones amb un batedorm ja veuràs que
queda un plat molt bo!
Us animo a que proveu aquesta combinació...com com molt bé apunta algú... l'operació biquini ja és aquí... !
petó

Cristina ha dit...

Ummm!!!una pizza que pot substituir la verdura i acompanyar amb un bistec....què bona!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Un plat molt lleuger i sà.
Els panadons han de estar molt bons amb la massa cassolana.
Petons.

Anònim ha dit...

Aquests tagliatelles vegetals tenen una pinta tremenda, un acompanyament fantàstic i molt sa!
Petonets
Sandra

La Taula d'en Bernat ha dit...

Trobo que un plat lleugeret a base de verdures va molt bé per reservar-se un bocí d'estómac per als panadons! Jejeje!!!

Seguidors