28 d’abril de 2011

PIZZA INTEGRAL AMB RUCA, PERNIL SALAT I PARMESÀ

El sopar d’ahir va ser aquesta gran pizza!, per acompanyar un gran partit!!! Visca el Barça!!! Estava deliciosa!!! Us la recomano! La massa la vaig fer amb la Thermomix, però la podeu fer tranquil·lament sense! Poseu tots els ingredients de la massa en un bol gran i amasseu fins que tingueu una massa lligada i fina, feu una bola i seguiu els mateixos passos. Queda una pizza molt bona! i diferent de les que fem o mengem habitualment. Vaig veure una recepta de pizza semblant en aquest bloc: mylovelyfood.blogspot.com, jo l'he tunejada una mica, al meu gust! La pizza ens ho permet...
PIZZA INTEGRAL AMB RUCA, PENIL SALAT I PARMESÀ
Ingredients per a la massa
200 g d’aigua
50 g d’oli d’oliva verge
20 g de llevat fresc de forner (o bé un sobre de llevat deshidratat per a pa)
400 g de farina integral (si la feu amb farina refinada, millor la de força)
1 culleradeta de sal
Orenga seca
Ingredients per al farcit
Dos boles de formatge de búfala
Un paquet de motzarela ratllada
200 g de tomàquet fregit
150 g de pernil salat (com més bo, més bona...)
Ruca (una bossa de les que venen al super, no se si hi ha uns 150g))
Formatge Parmesà (quantitat al vostre gust)
Un rajolí d’oli d’oliva verge
 Formatge cremós per a omplir el voltant (jo no en tenia, i vaig ratllar puntes de formatge de cabra que tenia per la nevera), però millor si el posem cremós.
 Preparació de la massa
En el got de la Thermomix posem l’aigua i l’oli i programem 30 segons, temperatura 37º, velocitat 1.
Afegim el llevat fresc i barregem 5 segons a velocitat 4.
Incorporem la farina i la sal (en cas que posem llevat deshidratat, el posem ara), i programem 1 minut, got tancat, velocitat espiga.
Aboquem la massa en un bol i tapem amb una bossa de plàstic. Deixem reposar fins que dobli el volum, 30 minuts com a mínim.
Muntatge de la pizza
Preescalfem el forn a 250º
Quan ja ha doblat el seu volum, l’aboquem sobre el marbre enfarinat, la desgasifiquem, donem uns cops, com si la maltractéssim... perquè ens agafi elasticitat. (Jo vaig afegir-li un rajolí d’oli d’oliva i orenga seca)
Amb el corró l’estirem ben fina, i la col·loquem a la safata del forn, en la que hi haurem posat paper especial de forn i silpac. Deixem que sobresurti pel voltant. Repartim el formatge cremós per tot el voltant, i tanquem amb el que sobresurt, ens quedarà un marc farcidet.
Cobrim amb tomàquet fregit la base, tallem les boles de formatge de búfala i el repartim per damunt el tomàquet, a continuació repartim el formatge ratllat especial per a pizza.
Enfornem durant 30 minuts (depenent del forn) a 200-250º
Quan ja la tenim cuita, la traiem del forn, afegim els ingredients frescos, la ruca, el pernil salat i el formatge Parmesà (farem fines làmines amb el pelador de patates), per acabar tirem el rajolí d’oli d’oliva verge.

25 d’abril de 2011

MONA 2011

Aquesta Mona ens ha agradat molt, és un pastís Sara, que no l'havia fet mai però crec que no serà l'última vegada! perquè m'ha agradat, ens ha agradat molt!!! i fet a casa queda boníssim! D'entrada la Sara sembla un pastís empalagòs, perquè va tot cobert de crema de mantega, però si li dones el punt just, una capa fina, és molt agradable al paladar amb la combinació del pa de pessic, la melmelada i l'ametlla torrada.
Animeu-vos i feu-la!
MONA
Ingredients
Pel bescuit o pa de pessic
- 4 ous
- 320 g de sucre
- 190 g de llet
- 190 g d'oli de girasol
- 320 g de farina
- 1 sobre de llevat de pastisseris (tipus Royal)
Pel farciment i la cobertura
- Melmelada d'albercoc (250-300 g)
- 350 g de mantega
- 120 g de llet
- 120 g de sucre glça
- 40 g de cacau pur en pols
- 150 g d'ametlla crua a trossets o laminada
- Ous de xocolata
Preescalfem el forn  a 180º
A la safta del forn estenem l'ametlla laminada i la torre, vigilant que no es cremi, anem girant amb una espàtula. Quna ja està roseta la traiem i deixem refredar.
Elaboració del bescuit o pa de pessic
Posar la papallona. Posem els ous i el sucre i programem 6 minuts, temperatura 37º, velocitat 3 i 1/2.Acabat el temps, programem 6 minuts, sense temperatura, velocitat 3 i 1/2. Sense traure la tapa del got, incorporem l'oli i la llet, programem 6 segon, velocitat 2. Afegim la farina, el llevat i el pessic de sal, barregem progrmant 15 segons a velocitat 2. Acabat aquest pas, traiem la papallona i amb l'espàtula donem unes voltes, de dalt a baix.
Aboquem la barreja en el motlle que tindrem preparat, engreixat i enfarinat.
Enfornem uns 30-35 minuts a 1801 (el forn preescalfat a 180º)
Per a comprovar si ja està cuit, amb un pal de broqueta o agulla, el punxem, si surt net serà senyal que està cuit. El deixem refredar.
Elaboració de la cobertura
Amb el got de la Thermomix net, posem la papallona, la mantega,  la llet i el sucre glaç, programem 3 minuts a velocitat 3. Traiem la meitat de la crema de mantega i reservem en un bol. Amb la resta de crema de mantega que queda al got hi afegim el cacau en pols i programem 30 segons a velocitat 3, reservem en un bol.
Quan el bescuit ja està fred, desemmotllem (si ens ha quedat amb una mica de muntanyeta, ho tallem perquè quedi ben pla) i partim per la meitat. Repartim la melmelada d'albercoc per tota la base i tapem amb l'altra meitat. Amb la crema de mantega blanca cobrirem tot el bescuit, el damunt i els costats. Anem cobrint amb l'ametlla laminada torrada, que quedi ben coberta.
Omplirem una mànega pastissera amb la crema de mantega de cacau, (amb la boquilla arrissada), i decorarem al nostre gust. Posarem els ous de xocolata i el plumalls de colors i ja teindrem la mona acabada!!
Espero que us agradi força!!
(Aquesta recepta me l'ha passat la meva amiga Eulàlia, és una recepta de Montse Prats)


22 d’abril de 2011

ROSA DOLÇA- SANT JORDI 2011

Ara fa un any, el mateix dia de Sant Jordi 2010, ens vam traslladar a aquest bloc! Vam començar aquí comacasa-res  ensenyant la nostra feina,  la feta a la nostra cuina. Mai m’hagués imaginat la feinada que comporta un bloc, primer t'obliga a fer, si més no una a la setmana, alguna recepta ..., ja en portem una bona colla  entre els dos blocs. Després publicar-la, que no és poca cosa, ... ja anem agafant pràctica, explicar-ho clar, les fotos.... Ara bé, una cosa si que és segura, durant aquests anys he aprés moltíssim de tots els companys bloquers que hi ha per aquest món, me n'he enriquit i nodrid de tots, he conegut gent encantadora que en un moment donat m’han donat el seu  suport. Des d’aquí vull donar-vos a tots i a totes les gràcies. I com no, moltes gràcies a tots els que ens heu visitat i heu tingut l’amabilitat de dedicar-nos uns minuts i deixar-nos un comentari, que no cal dir ens fan molta il•lusió! Aquestes 40.000 visites en un any ens animem a continuar treballat i aprenent cada dia mes! moltes gràcies!
Des de la cuina de comacasa-res, amb aquest poema, aquesta bonica rosa i la rosa dolça que us he preparat,  us desitjo, us desitgem, 
 MOLT BONA DIADA DE SANT JORDI !!!

LA FIRA DE SANT JORDI (fragment)
A la fira de les roses
a firar-me antany aní,
el roser de què em firí
en fa enguany de tan hermoses
que n'he fet parada aquí.
Hi ha la rosa alexandrina,
la vera i la d'esbarzer,
també les de Palestina,
que floreixen sense espina
de Jericó en lo roser.
Jacint Verdaguer (1845-1902)

ROSA DOLÇA - SANT JORDI 2011
Ingredients
1 iogur natural
3 gots de sucre (mida del iogur)
4 gots de farina de rebosteria (mida iogurt)
1 got d'oli (mida iogurt)
1 sobre de llevat (Royal)
un pessic de sal
2 cullerades de rom
Preparació.
Preescalfem el forn a 200º
En el got de la Tmx posem els ous i el sucre. Barregem 1 minut, temperatura 40º velocitat 4
AfegIim el iogurt, l'oli i el rom , barregem durant uns segons a velocitat 4. A continuació afegim la farina, la sal i el llevat i programem 6 segons a velocitat 5.
Aboquem en el motlle que haurem engreixat i enfarinat.
Coem a 180º durant 45 minuts (el punxem per a comprovar-ho)

(recepta del bloc recetasyvinos)

19 d’abril de 2011

TAGLIATELLE DE CARBASSÓ I PASTANAGA AL VAPOR

Aquestes tagliatelle de verdures les podem fer amb les que ens agradin més. Amb el carbassó i la pastanaga queda molt bé, la combinació resulta molt bona. És un bon acompanyament i molt saludable per a qualsevol plat, ja sigui carn o peix. I com podeu veure donen alegria i color al plat!

Jo ja les he fet en vàries ocasions i m’han agradat molt! A tots!
Fins i tot també podem servir-lo com a entrant o primer plat.

Per aquestes dates publico cada any la recepta dels panadons, molt  típis d'aquestes festes de Setmana Santa a Isona, i terres del Pallars. Us deixo l'enllaç per si voleu consultar i veure que bonics queden i què bons els trobareu!!! Demà em toca fer-los! Panadons

TAGLIATELLE DE CARBASSÓ I PASTANAGA AL VAPOR (amb Thermomix)
Ingredients
- 2 carbassons (no massa grans)
- 2 pastanagues

Vinagreta
- 50 g d’oli d’oliva verge
- Dos culleradetes de suc de llimona
- Sal i pebre al gust
Preparació
Rentem els carbassons, els tallem a lo llarg per la meitat i si tenen moltes llavors les traiem. Amb el pelador de patates anem fent tires fines.
Rentem i pelem les pastanagues, les tallem a lo llarg per la meitat i de la mateixa manera en fem tires dines.
En el got de la Thm posem ½ l d’aigua. Programem uns minuts temperatura varoma perquè s’escalfi.
En el recipient varoma posem el carbassó i la pastanaga, tapem i col•loquem damunt la tapa de la Thm. Programem 10 minuts, temperatura varoma, velocitat 1.
En el cas de no consumir-ho al moment, ho passem per aigua ben freda per tallar-ne la cocció, sinó se’ns faria massa , i són bones una mica al dente.
VINAGRETA
Posem tots els ingredients al got de la Thm, i emulsionem 6 segons, velocitat 4
Servim les tagliatelles amanides amb aquesta vinagreta

17 d’abril de 2011

GELAT DE MADUIXA

Tant si fa fred com si fa calor un gelat sempre ve de gust! I ara amb les primeres maduixes encara es troben més bons! De gelats a casa no n'he fet massa, l'estiu passat em vaig comprar una geladora i em vaig anar animant veient que quedaven molt bé, molt bons i sobretot casolans, que saps el que hi poses! Amb la Thermomix n'he fet uns quants, i la veritat és que el resultat és excel·lent, i més fàcil i ràpids de fer. Per a mi, un perill! perquè un gelat me'l menjaria a qualsevol hora. Amb unes maduixes que si de vista eren bones, l'olor que feien encara les feia més desitjades, vaig fer aquest gelat, i com podeu imaginar-vos, ja ha volat! A partir d'ara s'haurà de tenir una bossa amb maduixes netes i sense cua, preparades per a una bona causa!
La recepta és del programa de Canal Cocina, "Mas fácil imposible", dedicat a la cuina amb Thermomix.
GELAT DE MADUIXA
Ingredients
300 g de maduixes congelades (
300 g de nata per muntar (35% MG)
100 g sucre
Preparació
En el got de la Tmx posem el sucre, programem 20 segons a velocitat progressiva 5-10
Afegim les maduixes i triturem durant 10 segons a velocitat progressiva 5-10
Incorporem la nata líquida i programem 1 minut a velocitat 5
Aboquem el gelat en un recipient i el posem al congelador. Quan est`ben congelat el tornem a posar en el got de la Tmx i triturem un segons a velocitat 5-10.

15 d’abril de 2011

AMANIDA DE FAVES

Amb aquesta recepta participo a la Recepta del 15, proposta que ens fan cada mes els amics Sandra i Xavi d' Els fogons de la Bordeta" aquí i  la Marina de "Xocolata desfeta" aquí . Aquests 15 dedicat a les faves!
És una amanida senzilla, ràpida de fer, diferent, i.... boníssima! el gust fresc de la menta que porta la vinagreta li dona una personalitat diferent a les vinagretes que acostumem a fer, alhora que també li dona el perfum tan agradable de la menta. La combinació pel meu gust és perfecta! Té tectures diferents, el cruixent del pernil, la mantecositat de les faves, els gust avinagrat que li dona la mostassa, el pel d'amargor de l'escarola... contrasta amb l'aroma de la menta... es a dir tot un plaer d'amanida!
A la recepta original li he afegit uns ous de guatlla que rondaven per la nevera... Les faves, que no en tenia de fresques, vaig comprar un pot de favetes que venen cuites i la veritat és que surten biníssimes. Si són faves fresques i de mida més gran, les hem de posar pelades.
La podem preparar ja sigui per un aperitiu o com a primer plat. Proveu-la perquè crec que us agradarà!
AMANIDA DE FAVES
Ingredients
320 g de faves petites
1 escarola
Dos fulles de menta
20 g de mostassa en gra
150 g d'oli d'oliva
4 làmines de pernil cruixent
Sal i pebre
Preparació
En una paella sense oli, posem les làmines de pernil fins que estigui cruixent, El tallem a tires i reservem
En el plat de presentació posem l'escarola i les favetes.
En un morter piquem la menta, afegim la mostassa, l'oli d'oliva, una mica de sal i una mica de pebre, emulsionem la vinagreta i amanim l'escarola i favetes, repartim les tires de pernil cruixent per damunt.
En el meu cas, vaig fer els ous de gutlla durs, bullint-los uns 5-8 minuts iels vai afegir a l'amanida.

13 d’abril de 2011

ESCUMA DE FRUITES DEL BOSC

Quines postres més bones!!! aquesta escuma l'havia provat a casa d'uns amics de la meva filla Laura, i ens vam quedar bocavadades quan a mitja tarda en la van fer tastar. El David, marit de la Cristina, ens la va fer en tres minuts amb la Thermomix que acabaven de comprar...què bona! i després un bon cafetó! Doncs, ahir, li vaig demanar la recepta i la vaig fer per provar-la ahir mateix, amb unes fruites del bosc que tenia al congelador, comprades feia uns dies per un  pastís, a La Sirena. Ens va agradar molt, moltíssim!!! Ara ja se que al congelador no hi pot faltar una caixeta d'aquestes fruites del bosc, i unes maduixes netes, a punt per a fer aquesta estupenda escuma. Si teniu Thermomix, recomano que la proveu, i si no en teniu crec que, tenin ja el sucre llustre, tritureu amb una picadora (no pimer) la fruita, poseu tot en un bol amb les clares, i amb la batedora munteu la merenga, pot quedar igual de bé.
ÉSCUMA DE FRUITES DEL BOSC
Ingredients
300 g de fruites del bosc (han d’estar congelades)
100 g de sucre
2 clares d’ou
2 culleradetes de suc de llimona
Preparació
Posem el sucre en el got de la Tmx, ha d'estar ben sec, i polvoritzar-lo 10 segons, vel. 6-7-10
Afegim les fruites del bosc i el suc de llimona, programem 30 segons a vel. 5-7. Fem baixar les restes de les parets del got
Col·lloquem la papallona, afegim les 2 clares i batem 2-3 minuts, vel. 3 i 1/2, fins que tinguem una merengue ben consistent.

11 d’abril de 2011

PASTIS DE FORMATGE

Quin cap de setmana de calor!! hem estat a Isona i quins dies més bons! Avui al matí hem anat a fer una caminadeta, d'hora, perquè amb la calor que ha fet, és impossible caminar entrat el dia! Estan els sembrats que fan goig! Els aumetllers ja han perdut la flor, tenen un color verd lluent, i una gran catifa de flors els cobreix les soques. Flors i floretes arreu, fins i tot entre mig de les pedres petites floretes treuen el cap buscant el sol! En mig d'uns camps sembrats, de mil tonalitats de verds, destaca un color groc intents! Així que hem gaudit de bon temps, bon menjar, aire sa i ens hem alegrat la vista amb el paissatge florit de la primavera! Us en deixo una mostra !



El pastís de formatge ens agrada molt, i feia dies que no en feia. Mirant receptes aquesta em va agradar. Gairebé sempre fem servir formatge cremós, tipus Philadelphia, però aquest és amb formatge frec, tipus Burgos, queda amb una textura més consistent, però fi i gustós. A la recepta del llibre de rebosteria de la Tmx en diuen quesada pasiega, però llegint i buscant una mica l'origen de la quesada,  veig que aquestes postres típiques de Cantàbria, s'elaboren sense formatge!!! ... així que he decidit posar-li com sempre, pastís de formatge. Un altre dia provarem la quesada...
PASTÍS DE FORMATGE
Ingredients
La pell d'una llimona (la part groga)
150 g de sucre
500 g de foirmatge fresc (tipus Burgos)
1 ou
75 g de farina
75 g de farina
1 pessic de sal
1/2 culleradeta de canyella
Preparació
Preescalfem el forn a 200º
Posem en el got de la Tmx la pell de llimona i el sucre. Pulveritzem programant 30 segons, velocitat progressiva 5-10
Incorporem la resta d'ingredients i barregem programant 30 segons, velocitat 6.
Aboquem la barreja en u n motlle engreixat i enfarinat (traiem l'excés de farina) (d'uns 20cm de diàmetre)
Enfornem durant uns 40 minuts. Comprovem si està cuit punxant amb una agulla (o pal de botxeta), l'hem de traure net.
Desemotllem un cop s'ha refredat.

5 d’abril de 2011

MELMELADA DE TARONJA


Hem d’aprofitar, que se’ns acaben les taronges bones! Ahir per la tarda amb unes quantes que rondaven per la fruitera, de les de fer suc, vaig fer aquesta melmelada amb la Thermomix, que encara no havia provat de fer-ne des de que la tinc. La recepta és si fa no fa com la que faig de manera tradicional. Amb aquestes quantitats em van sortir tres pots ben macos! I ens ha agradat molt! Al punt de textura i dolçor. Sempre tinc per costum traure una mica de sucre de les receptes que veig de melmelades, hi ha qui posa quilo x quilo, de fruita-sucre, que em sembla un disbarat de dolçor, jo sempre poso mitat de sucre que de fruita i en aquesta el vaig escursar una mica més, per veure què passava... El resultat ha estat molt satisfactori! Molt bona!
Si la voleu fer de manera tradicional, que queda també molt bona la trobareu també en aquest bloc, aquí
MELMELADA DE TARONJA ( amb Thermomix)
Ingredients
- 1 k de taronges sense pell (aproximadament 1’5 k amb pell)
- 400 g de sucre
- 50 ml d’aigua
Preparació
Necessitem la pell, sense la part blanca, de 3 taronges, per això les rentarem ben netes i les freguem bé (per assegurar-nos que no queda cap resta de sulfats i altres potingues...). Les pells d’aquestes tres taronges les tallem en juliana. Posem en un cassó aigua a bullir, no cal que n’hi hagi molta, quan arrenqui el bull les escaldem. Ho repetim dos vegades més. Escorrem i reservem.
Pelem molt bé, que no quedi gens de part blanca, les taronges.
Les tallem a quarts i les posem en el got de la TH.
Hi afegim el sucre i l’aigua.
Triturem una mica, programsnt uns segons a velocitat 8 (no us passeu, són 2-3 segons)
Programem 30-35 minuts, temperatura varoma, velocitat 2 ½.
Quan faltin uns minuts, 3 aprox., podem afegir la pell de taronja escaldada.
Si la volem més espessa programem uns minuts més el mateix, però penseu que quan es freda s’espesseix.
Tenim els pots preparats, escaldats prèviament, i els omplim en calent. Tapem molt bé.
Els posem cap per a ball per a fer-ne el buit. (jo normalment els faig bullir coberts d’aigua durant uns 10 minuts, però aquesta vegada he provat aquesta altra manera)

3 d’abril de 2011

PASTÍS DE POMA

La pasta de full és una de les meves assignatures pendents, sempre m'ha semblat complicada de fer i sobretot molt delicada. En el llibre de rebosteria de laThermomix vaig veure que n¡hi havia una de ràpida de fer i semblava prou fàcil, així que ahir per la nit, com que el Barça no marcava cap golet..., me'n vaig anar a la cuina a provar sort amb la pasta de full. La veritat és que fer la massa, a la maquineta, no li va costar gens, amb 20 segons vaig tenir-la feta!!! impressionant! El més delicat o complicat va venir a l'hora d'estirar-la, encara que no ho sembli, fer-la per un igual no és tant fàcil i em va costar una mica, no us he d'enganyar, la falta de pràctica! Després de plegar-la i estirar-la tres vegades, la vaig deixar preparada a la nevera fins aquest matí que he preparat el pastís. Vaig tenir sort... encara vaig poder veure el golet del Barça!!!
Aquest pastís de poma m'ha recordat a l'Apfelstrudel, típic postre d'Austria i Alemanya.
PASTÍS DE POMA
Ingredients
- 250 g de pasta de full
- 500 g de poma (golden, reineta o granf smith)
- 50 g de sucre moré
- 100 g de mantega
- 70 g de nous
- 50 g de panses
- 1 culleradeta de canyella en pols
Preparació
Preescalfem el forn a 180º
Folrem el motlle amb la pasta de full, millor si és rectangular, i reservem a la nevera.
Tallem les pomes a quarts, pelem i traiem les llavors i les posem en el got junt amb el sucre, la mantega, les panses, la canyella i les nous. Programem 3 segons, velocitat 4 ( ens han de quedar a trossos)
Omplim el motlle amb aquesta barreja i enfornem durant 30 minuts aproximadament.
Un cop freda la podem pintar amb un culis de melmelada d'albercoc, ens donarà un aspecte brillant i un gust molt agradable.

Seguidors