Le postes d'avui han estat ben dolces! no hi podia falta la Crema de Sant Josep, que hem avançat un dia perquè demà és laborable i tothom ha d'estar en el seu lloc!
Aquí trobareu la recepta, Crema de Sant Josep que si no l'heu fet encara hi sou a temps! L'hem acompanyat amb una coca de vidre, que cruixent com és ha fet que encara gaudissim més de la dolça crema. El punt de color i frescor en l'ha donat una fresca macedònia de maduixes, plàtan, taronja i kiwi, boníssima!
De coca de vidre en faig molt sovint, ens agrada molt, i quina diferència de la que venen en segons quins llocs... res a veure! Si no tinc temps de fer la massa, la compro, la de pizza va super bé, només cal estirar-la fins que quedi ben primeta, però si la feu a casa encara estarà més bona i no costa gens. Jo l'he fet amb la Tmx, però és molt fàcil fer aquesta massa a mà, no la cal amassar estona, només heu de aconseguir una textura de massa fina.
Des de Comacasa-res felicitem els/les Joseps, Peps, Josepes, Fines, Pepites...
Que tingueu un bon dia de Sant!!
COCA DE VIDRE (per acompanyar la Crema de Sant Josep)
Ingredients per a la massa (600 g de massa)
200 g d'aigua
50 g d'oli d'oliva verge
1 culleradeta de sal
20 g de llevat premsat fresc, o 1 sobre de llevadura deshidratada, especial pa)
400 g de farina de força
Pinyons
Sucre
Oli
Anís
Preparació de la massa
Posem els ingredients líquids i la sal en el got de la Tmx . Programem 1 minut, 37º, vel. 4.Afegim el llevat, barregem un segons a vel. 4. Seguidament incorporem la farina i barregem uns segons a vel. 4, després programem 1 minut a velocitat espiga.
Traiem la massa del got (mans amb una mica d'oli perquè no s'enganxi), la posem en un bol i deixem reposar 30 minuts.
Amb aquestes quantitats en tenim per a quatre hermoses coques. Així que dividim la massa en quatre parts. N'estirem una amb l'ajunda del corró, ben estirada, que quedi fina. La col·loquem a la safata del forn, que hi haurem posat papar especial de forn, i amb les mans sucades amb oli, l'estirem bé (té tendència a encongir-se), el secret està en que quedi fina, fina. Tirem un rajolí d'oli per sobre, repàrtim sucre generosament per a tota la coca, siguem generossos!! i per últim repartim els pinyons.
Coem a 200º (forn preescalfat), forn dalt i baix, durant uns 20 minuts, segons els forn, i durant tres minuts només amb el gratinador, perquè el sucre es desfaci (vigileu que es crema fàcilment).
Quan ja la tenim ben torradeta, la traiem i la posem damunt una reixeta. Regem ben regada amb anís, jo el poso en un biberò, amb compte l'encenem perquè es cremi l'alcohol, vigileu!! Veureu que el color torrat puja d'intensitat i que us queda molt brillat! com un vidre!! Aquesta última part és la més important per a tenir una bonissima coca de vidre!
13 comentaris:
M'apunto la recepta d'aquesta coca, a casa ens agrada MOOOLT!!!
Tens raó com la de casa res però també com dius la de la pizza serveix, jo faig servir la finisima i he d'aplanar menys. Espero poder fer la crema demà!
Quins postres avui
Tan la crema com la coca tenen una pinta bonissima !!!
Petons.
La crema catalana avui no pot faltar, pero la coca de vidre per acompanyar-la és ja la bomba!!! quin postre més complet!! petons
Més fàcil i més bona impossible! A vegades jo també la faig amb la massa de pizza comprada i també queda molt bona ;)
La coca de vidre l'haig de fer ben aviat, és una autèntica delícia! M'apunto la recepta, que acompanyada de crema no em vull imaginar lo bona que ha de ser, nyam....
No he provat la mai la crema catalana amb coca de vidre...deu ser una explosió gustativa. Aixó no m´ho puc perdre.
Amb el teu permís amb quedo amb la recepta de la coca de vidre, ens encanta.
La crema ja es el postra del dia i així d’acompanyada Ummmm
Petons
Amb el teu permís amb quedo amb la recepta de la coca de vidre, ens encanta.
La crema ja es el postra del dia i així d’acompanyada Ummmm
Petons
Ole tu!!!!! quin combi mes rebó!!!! m´encanta menjar crema amb coca!! et felicito per la idea. Petons
Posar aquesta coca amb la crema... és la bomba!!!! Unes postres de les millors. Petons
coca de vidre y una crema sensacional.muy buenas las dos
peto
Fa temps que vull fer aquesta coca... ara ja tinc la teva recepta :D :D
Publica un comentari a l'entrada