17 de novembre de 2009

ALL I OLI DE CODONY


M'ha fet gràcia participar al HEMC 38 amb aquesta recepta de l'all i oli de codony, perquè era i és (encara que no crec que se'n mengi tant) típica de muntanya, on a l’ hivern feia un fred viu que ho gelava tot!, no com ara que t’ofèn un plat calent...

Per començar el dia, per fer un bon esmorzar, recordo el meu pare, que li agradava molt, fent una bona torrada, a la brasa del foc que no faltava a cap casa, i sucada amb aquest all i oli i regant amb un traguet de bon vi, això era començar bé el dia! . També pot ser un bon acompanyant pel tall del dinar o sopar, principalment de la carn.

Hi ha llocs que posen patata, però la poma li dona un toc dolcet molt bo, a casa el feien d'aquesta manera que us poso.

No sé si s'acostuma a fer en algun altre lloc, jo us parlo dels Pallars, concretament del Jussà, d'Isona, d'on sóc!

Són menges que es van perdent i crec que aquest HEMC servirà per fer una bona recopilació d’aquestes receptes d’arreu del país.

Si el feu ja em direu si us ha agradat.

hemc #38 - comida de mi pueblo

ALL I OLI DE CODONY

Ingredients:

- 2 codonys ben madurs

- ½ poma

- Dos grans d’all (si us agrada més fort posar-ne més)

- Una mica de sal

- ¼ d’oli d’oliva (suau)

Preparació:


Rentem els codonys i la poma, pelem i traiem el cor. Posem en un cassó i cobrim d’aigua, fem bullir uns 20 minuts. Escorrem i deixem refredar.

En el vas del pimer posem els alls tallats, afegim el codony i la poma, i la meitat de l’oli i triturem, anem afegint l’oli a poc a poc perquè vagi lligant.

Per guardar-lo el posem en un pot tapat i reservem a la nevera, ens aguantarà ben bé un mes.



Bon profit!

Seguidors