27 de novembre de 2009

CASTANYOLA AL FORN



Aquest peix amb cara de pena ... si que li’n fa, eh? està molt bo, és peix blau, la seva carn és fina i molt gustosa. Segons el lloc se li diu diferent nom, castanyola, saputa, palometa, besuc negre.... El dors el té de color blavós i el ventre platejat, al cap i als pectoras té una taca daurada i ja veieu la cara que fa, cap rodó, ulls grossos ...
El vaig fer al forn amb patates i ceba i un rajolí de vi blanc, sal i pebre, ben sencill!

CASTANYOLA AL FORN
- Una castanyola
- Una llimona
- Sal i pebre
- Oli
- Una copa de vi blanc
- Ceba
- Dos o tres grans d’all
- Tres patates

Diem a la peixatera que ens la prepari per fer al forn, li trauen la pell perquè és molt dura.
Pelem les patates i la ceba, les tallem a rodanxes una mica gruixudes i les posem a la safata salpebrades, fem coure al forn uns 10 minuts.
Mentre tant preparem la castanyola, a cada tall hi posem una mitja rodanxa de llimona, salpebrem. Traiem la safata del forn, col•loquem el peix, tirem per damunt la copa de vi, afegim els all tallats pel mig, si ens agrada també podem posar-hi un tomàquet partit.
Fem coure a 200º, el temps dependrà de la mida del peix, aquest amb 30 minuts ja va estar, també depèn de si us agrada molt o poc cuit, a casa ha d’estar ben cuitet, però no passat...

Bon profit!

1 comentari:

MaryLou ha dit...

Boníssims els peixos al forn! aquest no l'he fet mai. Però té una pinta...!
Petonets

Seguidors