12 de novembre de 2009



CREMA DE SANT JOSEP
Ingredients
8 rovells d’ou
175 gr de sucre
1 litre de llet
35 gr de midó (maizena)
1 canó de canyella
Pell de llimona (sense part blanca)
Preparació
Reservem una mica de llet per a desfer la maizena, la resta la poseu al foc amb la canyella i la llimona. Quan  arrenqui el bull apaguem el foc i deixem infusionar. Bateem els rovells amb el sucre, afegim la maizena desfeta amb la mica de llet freda. Colem la llet que ha bullit i a poc a poc l'anem incorporant a la barreja de rovells, amb el batedor de mà remenem sense parar perquè l'ou no qualli, posem a coure a foc baix, tot remenant-la fins que comenci a espessir. Heu d’anar en compte que la crema no arribi a bullir.
Poseu-la en una plata fonda, o cassolete individuals deixem refredar una mica i tapem amb film per evitar que e formi una capa.
Just abans de servir, si la voleu cremar, posem sucre per sobre i amb amb el cremador, o bufador (soplete) el cremem, farà una capa cruixen del sucre cremat, molt agradable i gustosa!
Tot i que Sant Josep ja ha passat, qualsevol diumenge se'n pot menjar un plat !

Seguidors