23 de novembre de 2009

PASTÍS DE FORMATGE (III)




PASTÍS DE FORMATGE III

Ingredients:

Per a la base

♣ 180 g de galetes (jo vaig posar maria fullada de Mercadona)
♣ 80 g de mantega, aproximadament, si veieu que queda molt
seca la galeta, afegiu-ne una mica més

Per al farcit

♣ 680 g de formatge cremós (tipus Philadelphia)
♣ 3 ous
♣ 230 g de sucre
♣ 225 g de nata líquida
♣ 1 cullerada de vainilla (líquida, mida postres)

Preparació

Primer que res preparem el motlle ( desmmotllable, d’uns 22 cm). L’engreixem i folrem la base amb paper parafinat, reservem. Piquem les galetes amb un robot de cuina o bé posant-les dins d’una bossa i aixafem amb el corró, les aboquem en un bol, hi afegim la mantega que prèviament harem desfet al microones, amb les mans anem barrejant perquè la galeta quedi ben humida.
Aboquem la galeta al motlle i amb les mans l’anem repartint i amb la mà fem força de manera que ens quedi la base del motlle ben coberta, la deixem a la nevera mentre preparem el farcit.

En un bol posem el formatge, el sucre, la vainilla i la nata líquida i amb les beril•les elèctriques batem bé fins que tots els ingredient s’hagin integrat, llavors, afegim un a un els ous, i batem fins a tenir una crema ben homogènia.

Aboquem aquesta barreja al motlle i tapem amb paper d’alumini.
Aquest pastís es cou al bany maria, per tant a la safata del forn mentre preescalfem ja posem aigua a la safata o bé en alguna altra, que hi càpiga el motlle, perquè estigui calenta quan hi posem el motlle preparat.
Coem a 180º durant una hora aproximadament, punxem per veure si ja està cuit.
Deixem refredar dins del forn amb la porta mig oberta.
Guardem a la nevera, mínim 6 hores, perquè agafi cos.
(jo el vaig fer el dia abans)
El vam acompanyar uns culis, un de melmelada de figa i un altre de melmelada de préssec.



(tret del bolc Food-Cook)

Seguidors