24 de novembre de 2009

CREMA DE CARBASSA AMB OU POCHÉ



M'agrada molt la crema o puré de carbassa, amb o sense pa fregit ( més bo amb que sense...), però aquest dia vaig provar d'afegir-hi un ou poché, que és més llauger. Primer vaig pensar que potser quedaria massa textura cremosa, però em va agradar molt i molt, el rovell de l'ou li va donar una textura molt agradable i la clara el toc dur de la crema. No se explicar-vos-ho ... però queda molt bé, tant de gust com en boca (com diuen els entesos...).
A veure si ho proveu!

CREMA DE CARBASSA AMB OU POCHÉ


Ingredients per a la crema

- 1 kg de carbassa

- 2 porros

- oli

- sal

- pebre

- rajolí de crema de llet

- cullerada de mantega

Aquests tres últims ingredients són opcionals, si no els posem ens quedarà més com un puré.



Ou poché

En una olla posem a bullir aigua amb un rajolí de vinagre blanc. Quan bulli hi tirem l'ou, amb compte que no es trenqui el rovell, deixem coure 4 minuts, retirem l'ou, l'escorrem bé i el reservem.

Preparació


Tallem la carbassa a trossos i la pelem, rentem i tallem a daus més petits. Netegem el porros, fem una creu amb el ganivet a la part més verda i rentem bé sota l'aixeta, i tallem a trossets.

En un a cassola posem una mica d'oli, aboquem la carbassa i el porro remenem i deixem que sofregeixi una mica, donem unes voltes i a continuació hi afegim aigua, fins que cobreixi, salem i dexem bullir fins que la carbassa sigui ben tendra, uns 20 minuts aprox.

Traiem del foc, hi agegim el rajolí de crema de llet i la mantega, i triturem bé amb el pimer, fins que tinguem una crema ben fina, provem el punt de sal i podem afegir una mica de pebre blanc.

Servim la crema ben calenta amb l'ou poché.

Bon profit !

1 comentari:

dolçosdesdecasa ha dit...

que bona la carbassa!!! i amb l'ou us puc assegurar que aquesta crema millora !
Salut!

Seguidors