ÍNDEX DE RECEPTES

31 de maig del 2010

FLAM DE CIRERES







Fullejant revistes de la primera època de Descobrir Cuina, aquesta recepta en concret de la revista núm. 27, en David Lienas ens proposava aquest flam de cireres. Així que el dissabte al mercat vaig comprar les primeres cireres de la Juanita, de Sant Climent de Llobregat, i vaig preparar el flam per a les postres del diumenge.
Un cop preparats tots els ingredients, i amb les mans a la massa em vaig adonar que el sucre no figurava en cap pas de la recepta... ! em va pujar una calor...! però bé, vaig decidir tirar pel dret i afegir-lo amb els ous i muntar-ho, va anar força bé, ja ho fem en d’altres ocasions, però al final, quan diu mullar amb la llet...em tornen a entrar calors... què vol dir mullar? Barrejar la massa amb la llet? Doncs no em tocava altre remei! Així que vaig abocar la llet a la massa i vaig barrejar. Però bé, perquè vigilar en integrar les clares a la barreja d’ous si a la fi perdrien el volum amb la llet?? Doncs bé, tot i això, encara va sortir prou bé! I està molt bo! Però vaig patir una mica...De tota manera, en alguna classe de les que ens regala aquest gran cuiner li he de preguntar, més que res per fer-ho bé!

FLAM DE CIRERES

Ingredients (per a 4 persones)

400 g de pasta fullada
125 g de sucre
300 g de cireres sense pinyol
4 ous
1 beina de vainilla
15 g de mantega
50 g de farina
500 ml de llet

Preparació

Deixem el ous fora de la nevera, a temperatura ambient
Estenem la pasta fullada
Col•loquem la pasta fullada en el motlle, punxem amb una forquilla, deixem reposar a la nevera
Escalfem la llet amb la beina de vainilla oberta per la meitat. Quan arrenqui el bull, retirem del foc i la deixem tapada en infusió
Traiem els pinyols a les cireres
Barregem en un bol dos ous sencers, dos rovells i el sucre, ho treballem bé fins que muntin i obtinguem una pasta blanquinosa. Afegim la farina tamisada i la mantega desfeta, barregem bé
Muntem les dues clares a punt de neu i les afegim amb compte a la barreja anterior. Mullem amb la llet i remenem bé.
Tallem les vores de la pasta fullada de manera que s’ajunti a la mida del motlle.
Seguidament dipositem a sobre les cireres i cobrim amb la barreja anterior.
Coem el flam al forn a un 180º durant uns 40 minuts. Quan ja ha quallat i està cuit deixem refredar bé i desemmotllem.

9 comentaris:

Visc a la Cuina ha dit...

Una preciositat de flam, i amb cireres ha de ser...espectacular, saborosíssim, fantàstic!

xisca ha dit...

T'ha quedat molt bé , amb obstacles inclosos. Supòs que a tots ens ha passat més d'una vegada. Però t'he n'has sortit fantàsticament bé.

Una besada

Cuinera ha dit...

Cachis! muchas veces escribimos las recetas deprisa y corriendo y no puede ser! menos mal que fuiste resuelta y supiste manejar la situación, no sé yo si hubiera hecho lo mismo... jeje! te ha quedado magnifico

Besitos

La cuina vermella ha dit...

Les receptes d'en Lienes ens tenen el cor robat, com el teu flam tan estiuenc de cireres. Molts petons.

MaryLou ha dit...

Nena, qué bo!!!!! jo també he tingut aquests ensurts amb receptes de llibrea o revistes, finalment, amb el nostre sentit comú i la nostra "experiència" ho resolem.
Petonets!!!!

Fem un mos ha dit...

Tot i els ensurts ta quedat un flam que devia d’estar boníssim amb les cireres i tot
Molts petons

Gemma ha dit...

A la propera classe li hem de preguntar!!!! A tots ens ha passat algun cop llegir una recepta i veure que falta algun ingredient....
Sort que tu ho vas veure a temps i et va quedar molt bé ;)
Les cireres m'encanten, aquest any encara no n'he comprat i me n'has fet venir ganes, je je j....

Teresa ha dit...

Després de tot va quedar força bé i bo, però ho passes malament, eh? Això acostuma a passar, amb les presses... queda pendent que el David ens tregui de dubtes!
Petons!

Anna ha dit...

hola! acabo de descobrir el teu blog, sembla mentida, ja fa dos o tres anys que visito blogs de cuina i encara en vaig trobant de molt i molt interessnts com el teu. M'he marcat una pila de les teves receptes a veure si les puc fer algun dia d'aquests, com aquesta, ara que venen les cireres de temporada! Feliciatts i et vaig seguint.

Seguidors