ÍNDEX DE RECEPTES

6 de maig del 2010

QUICHE D'ESPÀRRECS I PERNIL

Ara que entrem en plena temporada dels espàrrecs, aquesta quiche ens pot anar molt bé tan si és per un sopar com per un bon entrant per a dinar!

La vam fer l’any passat en un taller al Museu de la Xocolata.
Amb aquestes n’hi ha ben bé per a dues.



QUICHE D'ESPÀRRECS

Ingredients per a la massa brise:

- 500 g de farina fluixa (la normal)
- 250 g de fècula de blat de moro (maizena)
- 450 g de mantega
- 17 g de sal
- 125 g d'aigua
- 75 g d'ou

Preparació de la massa

Col•locar en un bol gran la farina tamisada amb la fècula de blat de moro, i la sal. afegim la mantega (pomada) i amb les mans anem integrant-la, seguidament afegim l'ou i l'aigua. Cal barrejar tots els ingredients fins tenir una massa ben compactada. Emboliquem la massa amb paper film i la deixem reposar a la nevera com a mínim una hora. La podem fer el dia abans i deixar-la fins l'hora de fer-la servir a la nevera, l'haurem de traure una mica abans per què agafi una mica de temperatura per a poder-la estirar).

Estirem i disposem la massa en el motlle (ens ha de quedar d'un gruix aproximat de 3mmm). No cal que engreixem el motlle per què la massa ja porta molta mantega, per sobre posem paper d’alumini i omplim amb cigrons perquè la massa no pugi. Cal precuinar-la uns 15-20 minuts (a la recepta original possa 5', però jo li vaig tenir més), forn preescalfat i a 180º.

Traurem els cigrons (que podem guardar un cop s'hagin refredat, ben tapats en un pot, per a properes vegades) i farcim al nostre gust, en aquest cas amb els espàrrecs, formatge i pernil salat.

Farcit (en el meu cas)

- dos menats d'espàrrecs verds
- una ceba tendra
- pernil salat
- 3 ous
- 250 g de crema de llet
- formatge Gruyère, (acabat de ratllar)
- sal, pebre, nou moscada

Piquem la ceba a trossets, i sofregim una mica, ha de quedar potxada.Tallem els espàrrecs a trossets i també els sofregim, no cal que estiguin cuits del tot. Barregem aquests dos ingredients. En un bol barregem els ous i la crema de llet, hi afegim la sal, el pebre i la nou moscada.

Omplim el motlle (ja el tenim preparat amb la massa i precuita)

Primer posem una capa de formatge, cobrim amb el farcit, en aquests cas amb els espàrrecs i ceba, afegim la barreja d'ou i crema de llet, tallem el pernil a trossets i el repartim per sobre, i tornem a cobrir amb formatge.


Courem durant 35 minuts (en el meu cas), ja veureu que el farcit ha quallat i la massa està cuita.

Forn preescalfat, coem a 170º



Al taller vam fer la quiche Lorraine i una altra amb crema de pèsols.
Per a la quiche Lorraine els ingredients són:
- massa brise (seguint els passos anteriors)
- 80 g de bacó tallat en juliana, passat per la paella // 80 g de porro tallat a juliana i cuit (potxat) // 3 ous // 250 g de crema de llet // 80 g de formatge Gruyère // nou moscada // sal // pebre. (jo crec que les quantitats són una mica curtes, podem posar més quantitat de bacó, porro i formatge. Els ous i la crema de llet la mateixa)

8 comentaris:

MaryLou ha dit...

Boníssima!!!
Petonets

Visc a la Cuina ha dit...

Quin aspecte més deliciós el d'aquesta quiche! Apunto!

Anònim ha dit...

Hola Teresa, acabo de descobrir el teu blog. Aquesta quiche té una pinta deliciosa. Jo no fa gaires dies també en vaig fer una d'espàrrecs però enlloc de pernil hi vaig posar bacon i la vaig trobar más forta de gust. La pròxima vegada provaré el pernil salat a veure què tal.
Bé, doncs a partir d'ara t'aniré seguint.
Una abraçada i a reveure.

Teresa ha dit...

Hola Gemma, benvinguda! ara em vaig a passejar pel teu bloc!Les quiche són molt bones, aquesta potse si que de gust, entre l'espàrrec i el pernil sigui de les que més, però no en excés, tampoc cal posar-ne massa.
Doncs,res, a partior d'ara ens anem seguint... !
una abraçada!

El pare ha dit...

Hola Teresa,
Et torno la visita i ja tinc la primera sorpresa agradable.
Precisament aquesta setmana he pensat que fa temps que no preparava algún tipus de quiche i em trobo amb la teva recepta. Veig que t'ho fas tot. Felicitats.
Als llocs que he treballat i també a casa sempre hem fet servir pasta ja preparada.´
M'agrada fer-ne de tant en tant perquè et permet fer mil i una variants.
Ens anirem veient.
Salut.

Fem un mos ha dit...

No he fet mai una quiche i aquesta amb espàrrecs i pernil, te molt bona pinta,queda anotada.
Petons

Helena ha dit...

Ostres, jo mai he fet una quiche però aquesta fa tan bona pinta.... em penso que la provaré de fer aviat.
Els espàrrecs amb el pernil trobo que li han de donar un gust excel·lent!

Fins aviat!

Alfons ha dit...

és el primer cop que trec el nas per aquí... i tot aixo que veig fa molt bona olor !!... aquesta quiche, sense anar mes enllà... i amb el que a mi M'agraden els espàrrecs!!.. que bona per sopar, acompanyada d'una cervesa ben freda ... Hummm!!
Una abraçada

Seguidors