ÍNDEX DE RECEPTES

15 de juny del 2010

PASTÍS MOUSSE DE CIRERES


L’altre dia la Dolorss de blocdecuina, ens va ensenyar una Charlota de cireres, que feia goig de veure i com que em va agradar molt, vaig prendre’n nota i l’he fet en versió mousse. Dissabte al mercat hi havia unes cireres que enamoraven!, de vista i de bones. Així que part d’elles van anar a parar a la mousse de cireres, que va ser les postres del diumenge. Si us animeu a fer-la, us recomano que hi poseu una mica més de sucre, amb la quantitat que posa la recepta vaig trobar que una mica més dolceta no hagués anat malament, la cirera és dolça, però la nata no en porta gens. Pel que fa a les fulles de gelatina, la recepta posa 8, jo només en tenia 6, total que vaig muntar molt bé els rovells amb el sucre i també la nata perquè tingués força volum, i va quedar una mousse al punt de consistent.


PASTÍS MOUSSE DE CIRERES

Ingredients

300 g de cireres
8 fulles de gelatina
2 ous grans
75 g de sucre
400 g de nata muntada
Una mica de llet
Cireres per decorar

Base:

Un paquet de galetes (tipus Maria)
Mantega (fosa)

Preparació de la base

Triturem les galetes
Desfem la mantega al microones

En un bol posem les galetes triturades, anem incorporant la mantega fosa i amassant per integrar-la, quan tinguem la textura humida i que es compacta quan la premem, folrem la base del motlle, prement perquè quedi compacta i uniforme, una bona capa. Reservem a la nevera.

Preparació de la mousse

Traiem els pinyols a les cireres i les triturem. Reservem
Posem les fulles de gelatina en remull, amb aigua freda.
Batem amb el batedor elèctric ( si no en tenim, amb batedor de mà), els ous amb el sucre, fins a tenir una barreja blanquinosa i escumosa.
Muntem la nata
Escalfem el rajolí de llet, escorrem bé les fulles de gelatina, les incorporem a la llet calenta, remenem perquè es desfacin i aboquem a la barreja d’ous i sucre, remenem suaument perquè s’integri tot. Després incorporem les cireres triturades. A continuació afegim la nata, i l’incorporem poc a poc i amb moviments de dalt a baix, amb una espàtula, procurant que la barreja no perdi volum.

Omplim el motlle que tenim preparat amb la base de galetes i reservem a la nevera com a mínim dues o tres hores abans de servir-lo, temps perquè qualli. Si podem, millor fer-lo el dia abans.

El motlle ha de ser desmuntable, sinó serà més complicat, però no impossible!

Decorem amb unes cireres o com ens agradi. Jo tenia melmelada de cireres que havia fet la temporada passada i vaig fer un culis per donar-li una mica de color.







8 comentaris:

Gemma ha dit...

No pareu, quin ritme de receptes!
Aquesta mousse ha de ser molt bona, les cireres m'ecnanten i arar surten tan bones... fresqueta i ben esponjosa, com m'agrada a mi!

Cuinera ha dit...

Me gusta tu versión! se ve muy rica esta tartita, y las cerezas, cada vez están mas esplendidas yo aun no he comprado, pero quiero hacerlo, como me apetecen!

Besitos

MaryLou ha dit...

Nena, quin pastís més bo!!! fresquet i gens atapaït, com m'agraden.
Dissabete nes veiem??
Petonets

xisca ha dit...

Quin ritme!!!! no em dóna temps de fer els comentaris , quan entro per fer-ne un ja trob un altre plat, he , he... Està molt bé , ja m'agradaria a mi.

M'agrada molt t'ha sortit molt bé, sembla una cara somrient.

Una besada ben forta

La cuina vermella ha dit...

mare de déu senyor!! No donem l'abast amb tanta recepta bona. t'ha quedat de cine, i ja ens imaginem el gustet tan bo que ha de tenir aquesta mousse, a més està taaaan ben decorada!! FElicitats.

Teresa ha dit...

Com que teòricament el cap de sertmana, el passat, havia de fer mal temps...?, vaig programar activitast a la cuina... per aixó s'acumulen les recepte!. Gràcies a totes!

Fem un mos ha dit...

La foto d’un pastis preciosa, que a d’estar boníssim, i el tall et diu mengem, llàstima de la pantalla.
Molts petons

mercè ha dit...

Les meves filles i jo estem davant l'ordinador amb la mateixa cara del pastís, ulls rodons i boca somrient.La meva gran ja ha posat en marxa la impresora...no cal dir més,oi? PASTÍS FANTÀSTIC!

Seguidors