ÍNDEX DE RECEPTES

10 de juny del 2010

SALSA DE TOMATA

No se si coneixeu l’olla per a coure al vapor Vitaliseur de Marion. Fa anys que la tinc, però no la faig servir massa, tot i que reconec que la cuina al vapor és un menjà més sa, però a casa els agrada tot molt cuit, això de “al dente” ...rondinen una mica. M’agrada molt per quan faig salsa de tomata, i també per tot el que fem habitualment al bany maria al forn, flams, pudings salats... fins i tot hi he fet algun que altre pa de pessic, i queda molt bé!

Segur que de salsa de tomata en feu de manera tradicional, pelant, ratllat, i coent amb paella, però m’ha fet gràcia ensenyar-vos aquesta olla.

SALSA DE TOMATA (amb alfàbrega)

3 Kg de tomates (ben madures i que siguin carnoses)
Oli
Sal
Sucre (depenent de la quantitat de tomates, una o dos cullerades de postres)
Alfàbrega

Primer que res posem aigua a l’olla, col•loquem la part del colador, hi posem les tomates, que prèviament haurem rentat bé. Tapem i deixem coure un 10 minuts, no es per coure’ls del tot, només com si els escaldéssim.
Anem posant les tomates en un colador i amb l’ajuda d’una mà de morter o cullerot. anem aixafant per traure tota la polpa, així tindrem la salsa sense pells ni llavors. També ho podem fer amb un xinès o passapuré.
Ara incorporem a l’olla el bol que serveix per a coure, hi posem la salsa, el raig d’oli, la sal i el sucre, remenem i tapem. Deixarem coure fins que tinguem una textura de salsa espessa. Per acabar tallem l’alfàbrega en juliana i l’afegim a la salsa i remenem i passats uns minuts apaguem el foc. Deixem refredar en un bol i guardem a la nevera tapat. Això en cas que no sigui gran quantitat i sigui per consumir durant la setmana.
Si en fet molta quantitat i l’hem de guardar, tindrem els pots ja escaldats, els omplim, tapem bé i jo els poso uns 10 minuts al vapor per a fer el buit.

10 comentaris:

Helena ha dit...

Mira que és bona i sempre fa falta en molts plats, oi? i l'alfàbrega li dóna una aroma... que revifa

Per cert, quina olla més xula que tens!

Fins aviat! ;)

MaryLou ha dit...

No coneixia aquesta olla! tenir la salseta a la nevera és un bon recurs, amb arròs blanc, amb pasta...
Petonets

dolorss ha dit...

No coneixia aquesta olla, pero tampoc el fet de ficar afàbrega a la salsa de tomata.
Ho anoto be que em sembla li ha de donar aquell puntet de sabor tant refrescant.

Petons

Teresa ha dit...

Va molt bé tenir salsa preparada, a l'estiu que és el temps de les bones tomates, val la pena posar-s'hi un dia i fer-ne per a tot l'hivern. Doncs aquesta olla va molt bé, el que passa que, com us he dit a casa aixó de "al dente"... como que no! la faig servir poc però va molt bé.
Dolors, l'alfàbrega li dona un toc molt bo, lliuen bé!
petons

Cuinera ha dit...

Qué rica esta salsa de tomate, no conocía la olla, gracias por mostrarla ;) Besitos

Visc a la Cuina ha dit...

Amb l'alfàbrega ha de ser una salsa més que bona! No havia vist mai aquesta olla!

La cuina vermella ha dit...

No coneixíem aquesta olla, però hem de reconèixer que ens agradaria tenir-la!!! Aquesta salsa de tomàquet és un caprici diví. Que bona, me la menjaria a cullerades!! PEtons.

Gemma ha dit...

No coneixia aquesta olla, però em sembla molt bona eina per fer salsa en grans quantitats... i dius que també hi vas fer un pa de pessic? Increïble, je je je...

Teresa ha dit...

Ara no se sent parlar d'aquesta olla però quan me la vaig comprar feien cursets de cuina espcial per a ella! A la revista Descobrir cuina, també s'anunciava. Algun dia faré el pa de pessic i us l'ensenyo!
Petons i bon cap de setmana!

Eva Flores ha dit...

amb alfàbrega no he fet mai la salsa de tomat, segur que es ben bona.
pt!

Seguidors