ÍNDEX DE RECEPTES

27 de juliol del 2010

PASTÍS DE XOCOLATA FRANCÈS

Les postres d’aquest diumenge van ser aquest pastís de xocolata! Tenia aquest llibret “Cielo de xocolata” (Edimat libros), els típics que compres perquè et criden l’atenció i no te’ls mires més... doncs dissabte li va tocar el torn! i aquest pastís em va agradar, a més, fàcil i ràpid de fer. No va fallar! Molt bo!!!

PASTÍS DE XOCOLATA FRANCÈS

Ingredients

250 g xocolata negra
1 tassa de mantega
½ tassa de sucre
2 cullerades de conyac o licor de taronja
5 ous
1 cullerada de farina

Sucre llustre per a decorar
Gelat de vainilla o nata muntada per acompanyar

Equivalències:
1 tassa= 250 g/ml
1 cullerada= 15 g/ml

Preparació

1. Preescalfar el forn a 180º
2. Untem el motlle amb mantega, cobrim la base amb paper vegetal especial per a forn i tornem a untar amb mantega
3. Trossegem la xocolata i la mantega, ho posem en un cassó junt amb el sucre, a foc baix anem remenant fins que s’hagi desfet. Apaguem el foc i deixem refredar, afegim el conyac o licor i remenem
4. En un bol posem els ous, clara i rovell, batem 1 minut amb la batedora elèctrica, si no en tenim a mà , ben batut., hi afegim la farina i barregem, seguidament hi aboquem la barreja de la xocolata i batem lentament fins que la barreja sigui homogènia.
5. Afegim la barreja en el motlle que tenim preparat.
6. En una plata fonda hi posem uns dos cm d’aigua bullint, hi posem el motlle que hem omplert amb la barreja i enfornem durant uns 30 minuts, a 180º. El voltant del pastís ha d’estar fet, però del centre ha de quedar suau en tocar-lo. Traiem el motlle del pastís i deixem refredar damunt d’una reixeta.
7. Amb compte, passem un ganivet fi per tot el voltant del pastís i desemmotllem, traiem el paper vegetal i el posem a la safata de presentació
8. Reservem a la nevera tapat amb paper film, fins a l’hora de servir
9. Per a decorar-lo, retallem tires de paper i les col•loquem damunt del pastís. Amb l’ajuda d’un colador, tirem el sucre llustre, retirem les tires de paper i ja el tenim preparat per servir
10. A menjar s’ha dit!

Bon profit !





 




Els que sou xocoadictes, l’heu de provar!!!

19 comentaris:

EULALIA ha dit...

NENA, FANTÀSTIC, QUINA BONA PINTA. L'HAUREM DE FER.

Margarida ha dit...

Doncs sí que té bona pinta, sí!
La decoració molt maca, m'ha agradat molt!
Una abraçada

starbase ha dit...

Valga'm deu quin goig de pastís!! I es cert que està decorat d'una forma molt elegant.

Felicitats

mercè ha dit...

Un pastís fantàstic i una decoració molt lograda!M'agrada.A reveure.

Teresa ha dit...

Hola a totes! si us agrada la xocolata, proveu-lo, queda molt bo, m,olt fi i gens empalagós!.Tenim els blocs a mig gas... a l'estiu ja se sap.
Doncs re, que continueu teninit bon estiu!

Helena ha dit...

Quin pastís més bo, aquests amb poquíssima farina són espectaculars. 100% xocolata, en faria un tallet ben grosset ara!

Fins aviat ;)

Cuinera ha dit...

Mmm con lo que a mí me gusta el chocolate, esta tarta no la perdonaría! un trocito por favor! te ha quedado estupenda! mmm

Besitos

Visc a la Cuina ha dit...

Quina passada, me l'apuntooooo!!!

MaryLou ha dit...

Ala, Teresa, quin pastís més xulo!!!!Aquest segur que cau un dia d'aquests!!!
Petonets

Anna ha dit...

Hola Teresa!

Moltes gràcies pel teu comentari, he passat a tornar-te la visita i veig que no podria haver escollit millor moment... quin pastís, té una pinta immillorable.

Felicitats!
Anna

Anònim ha dit...

Hola Teresa!
Gràcies per totes aquestes receptes tan bones.

Ahir vaig fer melmelada per primer cop! Però tinc un dubte. En el prospecte dels pots de vidre que vaig comprar per guardar la melmelada, posa que no´s'han d'obrir els pots fins a 60 dies després d'haver fet el buit. Per quin motiu? Tu ho fas?
Moltes gràcies.

Victòria.

xisca ha dit...

És un pastis ben per xocoadictes , t'ha quedat molt bé la presentació.

Que seguesquis tenint un bon estiu . Una abraçada

Teresa ha dit...

Victòria, no se quins pots has comprat, però jo també en faig servir dels que reciclo, coses que anem comprant i aprofito el pot, i mai he tingut cap problema. Un cop els has omplert, els bulls coberts d'aigua durant 10 minuts i no crec que hagis d'esperar per poder obrir-los.Per què, són de vidre i tapa de rosca? Espero haver-te ajudat! i que la trobeu ben bona!

Teresa ha dit...

Xisca, igualment!!! que tinguis bon estiu i bones vacances! jo ara treballo uns dies, però a mig agost faig el que queda!
petó

Anònim ha dit...

Hola de nou Teresa,

Sí són uns pots de vidre italians amb tapa de rosca. Porten unes indicacions per com guardar les conserves correctament...

L'únic problema que vaig tenir és que a Terrassa l'aigua no és molt bona i en bullir els pots em van quedar una mica blancs per culpa de la calç (tot i tenir un decalcificador!) Hi ha gent que només els posa al rentaplats... Tú què en penses?

Perdona per tantes preguntes però quan comences tot són dubtes...
Gràcies!

Victòria.

Teresa ha dit...

Victòria, cap problema! el que faci falta!, si l'aigua porta molta molta calç si que queden una mica entelats, però tampoc cal bullir-los massa, eh?, més que bullir és escaldar. Quan són plens i tapats i els fas bullir per a fer el buit, com que és més temps si que queden blanquinosos, però un cop freds els hi passes un drap i ja està!. Posant-los al rentaplats, igual n'hi ha prou, no ho he fet mai.
Ja ho saps, aquí estem per ajudar-nos!

La cuina vermella ha dit...

Aquí una xocoaddicte quadrant l'agenda per fer la teva meravellosa tarta. Un petó.

Anònim ha dit...

Moltes Gràcies per les teves respostes Teresa!

Com ara començo vacances i no pararé gaire per casa, he aprofitat per fer dues melmelades. Una de prunes grogues i l'altre amb la teva recepta de nectarines però sense la vainilla. Ha quedat molt bona!

Moltes gràcies de nou!
Fins aviat!

Victòria.

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

He vist el teu bloc i m´agrada molt, m' he fet seguidora per no perdre'm les teves receptes com aquest maravellós pastís de xocolata.
Petons.

Seguidors