ÍNDEX DE RECEPTES

14 de novembre del 2010

GELAT DE IOGURT

Les postres d'avui han estat ben fresquetes! Ahir vaig fer aquest gelat de iogurt amb la Thermomix, que aquest cap de setmana déu ni do el que l'he fet anar!, el vaig acabar de fer de manera manual, es a dir, sense posar la massa a la geladora, per tant vaig estar una bona estona pendent d'ell, s'ha de remenar cada mitja hora..., però entre gol i gol del Barça no me'n vaig ni adonar que ja el tenia a punt. L'he acompanyat amb unes ametlles caramelitzades, que li han donat un toc cruixent i alhora el gustet del caramel amb el del iogurt han lligat d'allò més bé!

Ens ha agradat molt, queda molt cremòs, diria que dels que he fet, el que més, i de gust, excel·lent!
La recepta la vaig veure al bloc "thermorecetas.com"
GELAT DE IOGURT
Ingredients
2 iogurts grecs
250 g de sucre
5 ous (si són petits 6)
400 ml de nata per a muntar (ben freda)
Un pessic de sal
1 culleradeta de vinagre
Preparació
Posem la papallona damunt les fulles tallants de la màquina. Posem la nata dins del got de la màquina i programem velocitat 4 , sense posar temps, hem d'anar mirant per veure si ja la tenim muntada al nostre gust. (hem de vigilar perquè si la muntem massa se'ns farà mantega). La posem en un bol i reservem a la nevera.
Traiem la papallona i sense rentat el got, hi aboquem els rovells d'ou i la meitat del sucre. Programem 2 minuts, 70º, velocitat 4. A continuació afegim els iogurts i a velocitat 1, sense temps, els barregem. Anem pujant progressivament la velocitat fins a 6, per a aconseguir una barreja homogènia. Aboquem en un bol i reservem a la nevera.
Amb el got de la Thm net i sec, posem la papallona damunt les fulles tallants. Hi aboquem les clares, el pessic de sal i la culleradeta de vinagre, programem 5 minuts, 37º, velocitat 3 1/2. A l'últim minut afegim a poc a poc el sucre que hem reservat pel mateix bocal de la tapa.
Afegim les clares a la barreja d'ous, amb l'espàtula i amb moviments de dals a ais, procurant que no perdi volum. Seguidament fem el mateix amb la nata. Quan ja tenim una barreja ben homogènia, l'aboquem en un recipient i el posem al congelador. Cada 1/2 hora, amb l'ajuda d'una forquilla, remenem la barreja per tal que no es formin cristalls i així obrindem una major cremositat. Jo ho vaig ana fent 6 vegades.
El traiem del congelador 10 minuts abans de servir
Per a caramelitzar les ametlles només ens cal fer un caramel, abocar-hi ametlles , donar unes voltes perquè quedin ben cobertes i les aboquem damunt d'un paper de forn, amb l'ajuda de dos forquilles les anem separant, les deixem refredar.

12 comentaris:

cocina con sabor ha dit...

Que bo aquest gelat i es veu amb una textura perfecta...

Petons

teresa ha dit...

Uff!! que bo deu d'estar aquest gelat, a mes a mes es veu perfecte, un postre espectacular.
Bessets

MaryLou ha dit...

Quin gelat més bo!!! Déu n'hi do el partit qur li traiem a la th. oi??
Petonets

Anònim ha dit...

M'encanta el gelat de iogurt! Per ser fet a mà, t'ha quedat una textura genial! enhorabona!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Té molt bon aspecte, precisament aquesta setmana vaig fer un gelat amb iogurt.
Petons.

starbase ha dit...

Mare de deu quin festival de textura i caloríes hehehe.

T'ha quedat perfecte, realment :)

Gemma ha dit...

El gelat de iogurt és un dels meus preferits, el trobo més lleuger i molt més refrescant que la majoria. I fet a casa i acompanyat de les ametlles caramel·litzades, molt millor!

Teresa ha dit...

Carme, Teresa, de gelats no n'he fet gaires, però crec que repetire... el resultat d'aquest ha triomfat!
Maria, es que sinó li'n trec partit em dol el que em va costar...
Sandra.Xavi, la cocinera de Betulo, què bons els gelats...!
Starbase, tota la raó...durant la setmana abstinència i després ho arreglem amb un bon gelat!
Gemma, després d'un bon dinar aquest gelat va anar perfecte!
Bona setmana!!

La cuina vermella ha dit...

Veig tantes receptes bones amb la Termomix que em venen ganes de comprar-ne una... hauré de començar a fer la carta dels reis! el teu gelat és boníssim, i ve de gust ara en aquesta tardor tan calurosa!!

Anniki ha dit...

Un gelat molt bó i el cruixent que li has posta hi queda molt bé :)

Un petó!

Visc a la Cuina ha dit...

Ha de ser ben bo aquest gelat, i tal com l'has presentat t'ha quedat ben xulo!

El plat blanc ha dit...

Semblen gelats de gelateria. T'han quedat genials i segur que boníssims!! M'apunto la recepta

Seguidors