ÍNDEX DE RECEPTES

29 de novembre del 2010

TARTA TATIN

Feia temps que no preparava aquesta tarta, però l'altre dia veient la que ens presentava El cocinero Fiel, aquí, me'n van entrar ganes, tant de fer-la com de menjar-ne, i no he pogut esperar més... és una tarta molt suau, gens dolça, la mengem tebiona, si volem acompanyada amb una mica de gelat de vainilla, o bé una mica de nata... aquesta vegada però, ens l'hem menjat tal qual, estava molt bona!!! Va ser les postres d'ahir, diumenge d'eleccions!!!
TARTA TATIN
Ingredients
6 pomes (que siguin de carn fort i su us agrades àcides)
50g de mantega
120 g de sucre
Pasta de full (m'agrada la de Ldel)
Opcional, un raig de licor 43 jo no li vaig posar)
Preparació
Pelem i traiem el cor a les pomes, les tallem a quarts i cada quart en tres o cuatre trossos (forma de galls).
En una paella o cassola, podem la matega, deixem que es fongui una mica i hi repartim el sucre, movem el recipient una mica perquè el sucre quedi repartit per a tota la base. anem col·locant els galls de poma, fent dos o tres capes.Si hi posem el licor, el torem per damunt la poma, deixem coure una mica. Tallem la pasta de full a la mida del motlle. Aquests pas va molt bé fer-ho abans de posar al foc, i reservem a la nevera fins a l'hora de cobrir la poma  amb aquesta tapa de pasta de full. Premem bé perquè ens quedi a tocar d ela poma. Punxem la pasta de fulll perquè no pugi tant.
Enfornem durant 20-25 minuts a 170º-180º. Haurem preescalfat el forn a 200º
Un cop veiem que ja està ben roseta, traiem del forn i la posem al foc uns 20-25 minuts perquè caramelitzi el sucre.Com que anava justa de temps...aquest pas el vaig escurçar, li vaig tenir menys temps, hauria d'estar una mica més caramelitzar, alhora que també s'hagues evaporat més el líquid, així que recomano fer aquest pas final dels 25-30 minuts al foc normal.

14 comentaris:

teresa ha dit...

aisssss, que bo! que bo!
bessets

Anònim ha dit...

M'encanta la tarta tatin amb qualsevol fruita!! T'ha quedat genial ;)

Miquel ha dit...

Es lo que pasa en este mundo de la blogesfera ves una receta con su foto y a lo mejor ya la hacias anteriormenete,pero ya casi la tenias olvidada y al verla te dan ganas de volver a hacerla.Esto que te pasa a ti nos pasa a muchoa como yo.
Me encanta la tarta tatin y un año seguro que hace que no lo he echo.
Pues ala a intentarla hacer
petons
miquel

Visc a la Cuina ha dit...

Doncs jo també l'havia feta sovint i ara fa temps que no, m'hi posaré, me n'has fet venir ganes!

MaryLou ha dit...

Què maca t'ha quedat!!! jo també fa més d'un any que no la he fet. Tan fàcil i tan bona!!!
Petonets

La cuina vermella ha dit...

et copio el títol del teu bloc, i com la teva Tatin, res!

starbase ha dit...

Si haguès d'escollir un pastis, només un, per sobre dels altres no estic segur de quin em quedaria. Però la Tatin seria una de les tres o quatre candidates seguríssim. És una joia!!

Anònim ha dit...

Aquesta recepta la tinc pendent. Fa temps vaig intentar fer-la però em va sortir un nyap, encara que llavors no us havia conegut a tots vosaltres i no tenia el nivell culinari que tinc ara!;-) Bé, veient la teva tarta tatin no crec pas que tardi massa a tornar-ho a intentar, ara , hauré d'esperar a buidar una mica el rebost perquè tinc dos plum-cakes per menjar-me, jejejeje! Una, que és tossuda i quan una cosa no li surt com ella vol ho torna a intentar, intentar i intentar.
Una abraçada!

Gemma ha dit...

M'encanta la tatin, una mica tèbia és deliciosa. I a tu t'ha quedat ben carregada de poma, com ha de ser. Boníssima!

Teresa ha dit...

Veig que ens passa a molts, ens agrada molt però no la fem massa sovint... ! Al menjar-se tebiona ara que fa fred potser ve més de gust... Gemma de guspires, s'ha de ser tossut, i si no surt a la primera, a tornar-hi! jo també sóc tossudeta...
Si que és veritat que entre tots el bloqueros aprenenm cada dia una mica més! i no només de cuina...
I com diu la Gemma (la cuina de casa)...es que hi ha moltes Gemmes!!, ben carregadeta de poma!! una delícia!
Petons i que tingueu bona setmana!

Ingrid ha dit...

T'ha quedat genial!! la tarta tatin és un postre que sempre ve de gust! la poma està tant present que dóna gust menjar-la sense parar!
Molts petons

Anònim ha dit...

Tereseta, ens aniria molt bé de tenir-la a la feina per passar millor la tarda. Té molt bona presència i boneta....

El plat blanc ha dit...

M'encanta la tarta tatin i no l'he fet mai, un dia haure de posar-m'hi ho has explicat tan bé que no tinc excusa. T'ha quedat xulíssima

Maria Dolores ha dit...

Molt bona esta tarta, la poma es la fruita que mes bé queda al forn.

Seguidors