ÍNDEX DE RECEPTES

31 de març del 2011

PA DE PESSIC DE XOCOLATA SENSE OU

Vaig veure aquesta recepta al llibre de rebosteria de la Thermomix, i em va cridar l’atenció que no portés ou, em sembla que no n’he fet mai cap sense! Pensava que eren imprescindibles per a fer un bon pa de pessic... i vet aquí quina sorpresa, queda super! Molt esponjós, humit, suau, gustós... També podem obrir-lo per la meitat i farcir-lo amb melmelada, crema... ha de quedar molt bo!. Aquest ens l’hem menjat tal qual, per esmorzars, berenars i altres!

Pels passos que segueix la màquina, que són barrejar i amassar, es pot fer amb qualsevol batedora elèctrica que tingueu. Primer barregem els ingredients secs, després barregem els líquids i per últim integrem els dos. És un pa de pessic que val la pena provar, us sorprendrà !
PA DE PESSIC DE XOCOLATA SENSE OU
Ingredients
- 400 farina de rebosteria
- 300 g de sucre
- 80 g de cacau pur en pols
- 250 ml de llet
- 250 ml d’aigua
- 150 ml d’oli de gira-sol
- 1 sobre llevat
- Dos culleradetes de bicarbonat
- Perles de xocolata
Preparació
Preescalfem el forn a 200º
Preparem el motlle, d’uns 22 cm de diàmetre, sucat amb mantega i enfarinat, traiem l’excés de farina.
En el got de la TH posem la farina, el sucre, el cacau, el llevat i el bicarbonat, barregem bé programant 10 segons a velocitat 5.
Afegim la llet, l’aigua i l’oli. Barregem 15 segons a velocitat 6
Amb l’espàtula fem baixar les restes de les parets del got i la tapa, i tornem a programar 15 segons, velocitat .
Aboquem la barreja en el motlle, repartim les perles de xocolata per sobre ( és curiós, no es desfan, i quan es refreda, tornen a quedar fortes, per tant donen un toc cruixent al pa de pessic molt agradable.
Coem durant 40 minuts, aproximadament, dependrà del forn. Punxem per comprovar si ja està cuit.
Deixem refredar una mica i desmotllem.




18 comentaris:

Anònim ha dit...

La pinta és bestial, xocolata pura... i dius que queda esponjós sense ou? És fantàstic, perquè conec un nen al·lèrgic a qui li encatarà! Gràcies!
Petonets
Sandra

Agnès ha dit...

ostres dons mira l'apunto per fer,segur que esta molt bo,petons

La cuina de l'Eri ha dit...

Te una pinta espectacular!! I jo també creia que no es podien fer sense ous.. Ja veig amb el resultat que si que és possible. Gràcies per a la recepta. Petons

Lily ha dit...

Guauuu, jo havia vist pa de pessic sense ou però cap com el teu !!! Jo també em porto la recepta, perquè té una pinta mmmmmmm
Moltes gràcies
petons wapa

el taller de cuina ha dit...

Sembla increïble que no porti ou! Si hagués tingut aquesta recepta fa uns dies! vaig anar per fer una coca i no em quedava cap ou...em vaig quedar sense coca, clar... ara no em tornarà a passar!

Marina ha dit...

Això no es fa! Haha! Mare meua quina pinta, per favor! Se'm fa la boca aigua. Gràcies per la recepta sense ou, sempre va bé saber aquestes coses.
Petonets!

Lo forner de Ponent ha dit...

És l'hora d'esmorzar i se'm fa la boca aigua!!! mmm!

Coses de Llàbiro ha dit...

Ha quedat perfecte, veient el teu pastís no acabo d'entendre la funció dels ous.

Cristina ha dit...

Vaja, ja no sé que dir...ja està tot dit pels compis.
Cal descobrir noves receptes pels que pateixen colesterol i al.lèrgics als ous.

Gemma ha dit...

Una recepta ideal pels al·lèrgics a l'ou. I si queda igual d'esponjós, segur que agradarà a tothom ;)

La Taula d'en Bernat ha dit...

Jo tampoc hagués dit mai que es pogués fer un pa de pessic sense ou, però veig que t'ha quedat molt esponjós i té una pinta fantàstica! Estàs segura que sense Termomix surt igual????

Petons!
La Taula d'en Bernat

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Amb tant de xocolata es veu molt bo i també esponjos malgrat no portar ous.
Petons.

Mercè ha dit...

Ostres Teresa, doncs jo m'he quedat ben parada en llegir que no portava ous també! Té una pinta... que hauries de veure la salivera que m'has fet venir. ;)
Petons!

Davi Caña de Azúcar ha dit...

Quines tartes mes bones que fas....
Esta de xocolata esta per a pegar-li un mós ara mateixa.
Betons
http://canyadeazucar-divina.blogspot.com/

Zeditas ha dit...

Menuda pinta que tiene el bizcocho, me comía un trozo ahora mismo

La petri gran ha dit...

Quina passada!! de veritat és tan senzill com sembla? El faré.
La thermomix, és una meravella, us la recomano.

Anònim ha dit...

Moltes gràcies per la recepta!
Se m'havien acabat els ous, necessitava fer coc i no sabia com fer-ho! Ara el coc ja està al forn, ja tindreu notícies de com ha quedat!
Gràcies

Teresa ha dit...

Ja veig que també us ha estranyat que no porti ou...quan llegia la recepta, jo em vaig pensar que s'havien oblidat de posar els ous... però no, ja veieu que va quedar un bon pa de pessic, i molt bo! i si sou xocolaters...l'heu de provar!!

Seguidors