ÍNDEX DE RECEPTES

23 de maig del 2011

CUPCAKES-TALLERS DEL CAP DE SETMANA

Aquesta entrada serà més llarga... perdoneu, però ha estat un cap de setmana complert! hem reflecionat, i molt, a la cuina de comacasa-res!
L'hem dedicat a aprendre una mica més sobre les creps, a l'Espai Consum, i els cupcakes, al Museu de la Xocolata de Barcelona.
A l'Espai Consum Bon Preu el xef David Lienas com  a  professor, un luxe que de tant en tant aprofitem, sempre que podem!, en aquesta ocasió ens va fer unes creps dolces i salades i uns pancakes, a quin més bo! Aquests tallers són un luxe, com us dic, perquè tant el David Lienas com el Pep Nogé, ens passen una mica d'alló què en saben tant i nosaltres n'aprenem el què podem, això si,  ens ho passem molt bé, ah! i després fem la cata del que han cuinat!!!  Estava tot boníssim!!
Així que vagi fent les receptes, les aniré posant, de moment us deixo unes fotos perquè us en feu una idea i ...aneu fent boca!!



Dissabte tarda, toca taller al Museu de la Xocolata. Què farem??? Cupcakes! aquests pastissets individuals, tipus magdalena, guarnida amb una glassa a base de mantega i sucre... pura dinamita de calories !!!És una recepta d'origen nord-americà al que s'hi solen afegir decoracions al damunt, com cremes, nata, merenga, sucre glaçat o encenalls de xocolata. Són pastissets contundents, nosaltres no estem acostumats a aquets dolços tant pessats, jo que sóc llaminera, els trobo molt dolços, aixó que la recepta que us poso, que es la que vam fer, rebaixa el pes de mantega posant formatge cremós, que pots ser bais en calories,,, ara que, no ve d'una...!perquè tot i així és dolç.
Els tallers que fem al Museu, són ben actius, fem tota la elaboració de la recepta, des de pesar a amassar, donar forma,  decorar ...Passem tres hores en ple rendiment!, però que bé ens ho pasem!!! Us deixo la recepta per si la voleu provar, que bons són, eh? però amb moderació...

CUPCAKES
(recepta per a 24 unitats)
Ingredients per a la base
415 g de farina fluixa (especial rebosteria)
225 g de mantega a temperatura ambient
440 g de sucre
4 ous
250 g de llet
Ingredients per la crema
375 g de formatge cremós (Philadelphia)
280 g de mantega
750 g de sucre llustre
Preparació de la base
Batem la mantega i el sucre fins que monti, i sigui blanquinós, li afegim els ous un a un. Quan tinguem una crema uniforme, afegim la llet i la farina poc a poc, un raig de llet, una  ica de farina i així fins posar tota la llet i tota la farina. Aquesta massa la podem aromatitzar amb essències o boletes de xocolata. Si la volem fer de xocolata, substituim part de farina per cacao en pols (es pot substituir un màxim del 10% de farina).
Omplim els motlles ben bé fins dalt, perquè és una massa que no puja, i interessa que quedi plana per sobre.
Coem 10-15 minuts a 180º. Forn preescalfat
Preparació de la crema
Batem la mantega fins un punt de pomada, afegim el formatge, batem fins que estiguin lligats, ha d'agafar un color uniforme, hi afegim el sucre llustre i continuem batent enèrgicament fins que monti.
Si volem fer decoració de colors, separem una mica d¡aquesta crema per a tenyir-la amb el color o colors que vulguem.
Disposem la crema amb una mànega pastissera, amb una boquilla arissada. Anem decorant la cupcake fent espirals, pics, donant volum a la crema, al nostre gust. Podem acabar amb perletes de xocolata, fideuets de colors, sucres, coco...

11 comentaris:

MaryLou ha dit...

Teresa, molt macos, però a casa no els van agradar gaire, també els van trobar massa dolços!!
Petonets

Gemma ha dit...

Caram, quin cap de setmana més intens!
Els cupcakes us van quedar molt bonics, però el problema de que queden massa dolços no té gaire solució, oi?

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Un cap de setmana molt ben aprofitat.
Els cupcakes t'han quedat molt bufons, però a casa meva tampoc tindrien èxit si sont massa dolços.
Petons.

Agnès ha dit...

mmm uns cupcakes impresionants i un cap de setmana molt aprofitat jeje petons

Cristina ha dit...

Quins cursos més profitosos...Els cupcakes encara no els he tastat, perquè em semblen molt ensucrats.

Jo també hi era a la classe de creps amb en David.

Mercè ha dit...

Ostres Teresa, quin cap de setmana més intens!! I que bé que ho devíeu passar!
Els cupcakes molt bonics!!!
Petons!

Miquel ha dit...

Teresa en el taller del David lo pasemos muy bien y ostras no te salude porque no te conozco en persona a ver si la proxima te puedo saludar eramos tantos.
Y los cupcakes muy bien y el taller ya se ve que lo aprovechaste muy bien
peto
miquel

Ingrid ha dit...

Ohhh quines cupcakes tant xules!! segur que estar genial el cap de setmana gastronòmic ;)
Molts petonetsss

La cuina de l'Eri ha dit...

Hola Teresa,
Jo també vaig estar al taller del creps! A veure si la propera vegada ens podem conèixer. Un cap de setmana molt, molt porfitós, sense dubte. Petonets

angels ha dit...

Quin cap de setmana tant intens, jo també els trobo massa dolços, però tant quedat molt bé.

Teresa ha dit...

Ja veig que pel que dieu la majoria els trobem massa dolçs. Nosaltres estem acostumat a un altre tipus de rebosteria, per a mi, més fina i bona! això si, entren per la vista! Miquel, La cuina de l'Eri, a veure si la propera vegada que coincidim ens donem a conèixer! jo era la que no parava de fer fotos... per si ho recordeu. Gràcies a tots/totes.
Petons!

Seguidors