ÍNDEX DE RECEPTES

15 de juliol del 2011

GELAT DE MANGO AMB NOUS CARAMELITZADES

Molt just arribem a aquesta cita mensual, però no hi volíem faltar! Sense poder preparar ni buscar alguna cosa més original o elaborada, he preparat aquest gelat de mango, que va colar en un tres i no res!  la propera vegada el faré amb el doble d'ingredients... perquè duri uns dies! Doncs bé, participem a la Recepta del 15 d'aquest mes, dedicat als gelat i sorbets amb aquest gelat de mango que us recomano que feu i proveu, està deliciós!!! la nou caramelitzada li dona un toc i gust molt bo!
Ah!, com segur sabeu aquesta proposta ens la fan els amics dels blocs "els fogons de la Bordeta" 
i  "Xocolata desfeta" , que us recomano visiteu.
Companys i companyes blocaires, si noteu que fa uns dies que no us comento ni contesto, no es pas que no us recordi o no vulgui... hem tingut un ensurt de salut que requereix dedicació complerta. Aviat tornarem al 100x100!!
GELAT DE MANGO
Ingredients gelat (per a 6 persones)
100 g de sucre
300 g de mango (congelat a trossos)
300 g de nata per a muntar (35% MG)
Nous caramelitzades
Un grapat de nous
100 g de sucre
un rajolí d'aigua
Preparació del gelat
En el got de la Thermomix posem el sucre, programem 30 segons a velocitat progressiva 5-10.
Afegim el mango congelat i programem 30 segons a velocitat progressiva 5-10.
A continuació afegim la nata i programem 1 minut a velocitat 5.
Posem el gelat en un recipient i guardem al congelador al menys 4 hores.
Un cop està congelat, el tornem a posar en el got i triturem uns segons a velocitat 5-10.
(Aquest pas no l'he fet perquè el baig fer unes 3 hores abans de sopar i estava al punt de cremós )
Nous caramelitzades
En una paella posem el sucre i l'aigua, deixem que es desfaci el sucre fins a tenir un caramel, afegim les nous a trossos grans, donem unes voltes perquè quedin ben caramelitzades, les anem traient i posant damunt un paper vegetal. Les deixem refredar i reservem. Quan servim el gelat en posem unes quantes per sobre. També les podem picar una mica i repartir per sobre el gelat.
Bon profit i salut per a tots!!

17 comentaris:

Coses de Llàbiro ha dit...

Les nous caramelitzades m'agraden molt i no hi ha manera de que les prepari.
Jo també tinc una recepta per penjar amb mango, abans no m'agradava gens.
Bon cap de setmana.

MaryLou ha dit...

Uala, Teresa!!!!! quin gelat tan bo!!!!!!
Prenc nota!!!
Petonets

Anònim ha dit...

Uf! doncs es veu super cremós!!! Que bo! Una pregunta, jo faig els gelats de forma manual i em passa que tot i anar remenant 4 o 5 vegades cada 30 minuts no aconsegueixo eliminar per complet el cristall. No ser si un cop completament gelat el trituro i el torno a congelar que pot passar. Pot millorar la textura? No ho hauria de fer mai perquè ja està totalment gelat? Clar, jo no tinc Thermomix com tu però veig que tu ho has fet. Ja em diràs què. Moltes gràcies! Si em pot contestar al correu millor.
Petons i bon cap de setmana i que us milloreu, perquè us necessitem al 100x100, d'acord!;-)

Xavier ha dit...

Uei Teresa! Bon cap de setmana!
Amb aquest gelat que ens has preparat m'has sorprès força... Ah! I m'encisen les nous carameŀlitzades! No podria aturar de menjar-ne!

Una besada!

Cristina ha dit...

Espero que estiguis millor de salut...

I la recepta m´encanta. És tota una experta en decoració amb fruïts secs.

Fem un mos ha dit...

Que gelat que esta el mon del bloc, m’agrada molt aquet gelat
Petons

Chez Silvia ha dit...

Ja saps que tinc el blog de vacances...però no he pogut retenir el meu comentàri,,,m´encanta el mango i et felicito pel gelat!!!es veu una maravella!!!m´en porto la recepta. Molts petonets!!!!fins al setembre.
silvia

Silvia ha dit...

Que cremosidad,te ha quedado realmente bárbaro....será el siguiente,así tropical,que bueno!!!

Un beso

SILVIA ha dit...

Amb la thermomix tot és més fàcil. Quina ràbia que no en tingui!
T'ha quedat espectacular
Petons

Anònim ha dit...

Teresa, espero que el problema de salut no sigui res i tornar-te a tenir aqui al 100%, ànims!
I què dir del gelat? Simplement espectacular! M'encanten els mangos i les nous, junts hand e ser brutals!
Moltes gràcies per l'esforç
Petonets!
Sandra

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Desitjo que el problema de salut no sigui gaire important i us recupereu aviat.
M'agrada molt el mango, per tant el gelat m'ha de agradar i les nous caramelitzades li escauen molt bé.
Petons.

mercè ha dit...

Quina cremositat has aconseguit!, té una pinta genial, i a les meves filles que els agrada tant el mango, segur que no trigaré a fer-lo! A reveure.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Teresa; ...gelat fet amb mango, que és una fruita tropical, acompanyat amb un fruit sec -nou- de casa nostra... el sabor, de segur deliciós Teresa¡¡
Amb els millors desitjos que tot sigui un absurd.
Fins aviat Teresa¡¡ :-D

Teresa ha dit...

Gràcies pels vostres ànims, poc a poc esperem tornar a la normalitat. Petons i bona setmana!

Montse de Sants ha dit...

Mmmmmm amb mango. Què bó! I deliciós amb les nous caramelitzades!! Prenc nota! M'agrada molt! Una abraçada!

Alfons ha dit...

un gelat per a sucar-hi pa!!.. bé es un dir...
Una abraçada

Miquel ha dit...

un bon gelat a pendents va
peto
miquel

Seguidors