ÍNDEX DE RECEPTES

22 de juliol del 2011

PASTÍS DE FORMATGE AMB LLIMONA

Encara que no estem al 100% no podíem deixar de celebrar l'aniversari de l'Eloi, company de la meva filla Laura! Aquest pastís, fresc lleuger, fi  i molt bo, va ser el punt dolç per acabar el sopar de celebració dels seus 36 anyets!!!
PASTÍS DE FORMATGE AMB LLIMONA
Ingredients (per a 8 persones)
200 g de galetes Napolitana
80 g de mantega a temperatura ambient
250 g d'aigua
1 sobre de gelatina de llimona
400 g de formatge cremós
200 g de nata líquida
40 g de sucre
Cobertura
200 g de melmelada de maduixa, gerds, de fruites del bosc... (la que ens agradi)
2 cullerades de suc de llimona
2 culleradetes (de postre) de gelatina neutra o de maduixa (si hem posat melmelada de maduixa, doncs de maduixa, com en el meu cas)
50 g d'aigua
Preparació
Preparem la base del pastís. Posem les galetes en el got i triturem 5 segons a velocitat10.
Afegim la mantega pomada i barregem 5 segons a velocitat 5.
Cobrim la base del motlle, d'uns 22 cm., amb aquesta barreja, repartint-la per un igual i pressionant perquè quedi compacta. Reservem al congelador mentre preparem el farcit.
En el got de la TMX posem l'aigua i programem 5 minuts, temp. 100º, velocitat 1.
Afegim per aquest ordre la gelatina de llimona, el formatge, la nata i el sucre, programem 20'' a velocitat 5.
Aboquem aquesta barreja en el motlle i reservem a la nevera un mínim de 2 hores perquè qualli i agafi cos.
Preparació de la cobertura
Amb el got ben net hi posem la melmelada de maduixa (en el meu cas), el suc de llimona, les culleradetes de gelatina i l'aigua. Programem 3', temp. 80º, velocitat 2. Deixem temperar una mica, sense que qualli.
Aboquem aquesta cobertura per sobre del pastís, que ha d'estar quallat, i tornem a la nevera un mínim d'una hora abans de consumir. (Va molt bé fer-lo d'un dia per l'altre)
* De manera tradicional podeu seguir els mateixos passos, fent les barreges amb el batedor elèctric que tingueu, us quedarà perfecte! Que no us freni de fer-lo per no tenir la TMX, tot és adaptable!! i el resultat és molt bo!


18 comentaris:

Xavier ha dit...

Teresa,
N'Eloi deu estar ben content amb aquesta tortada! Té una pinta molt gustosa!

Espere que tu també passaràs un bon estiu!

Una besada.

Laura ha dit...

Tinc una mare tot terreny! M'ha cuidat com només una mare sap fer, i encara ha tingut temps de fer-nos aquest pastís que estava boníssim! GRÀCIES MAMA!

starbase ha dit...

Cuinar per als que estimem. De lo milloret que hi ha en aquesta vida :)

Miquel ha dit...

como dice Oscar cocinar para los demas es el sumo de la felicidad y te ha quedado muy bien este pastis
peto i bon cap de setmana
miquel

Cristina ha dit...

Teresa ets una sogra guai...eh! L'Eloi crec que ha fet sort amb tu. Un pastís boníssim que passa molt bé mentre esperem l´estiu, oi? ;-D

Eulàlia ha dit...

Noia, quin profit li has tret del taller de la thermo, això si que es dit i fet. Ha d'estar boníssim.
Laura, m'alegro que estiguis recuperada, tens una marassa. Petons

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Té que agradarme el pastís amb la gelatina de llimona.
L'Eloi haurà estat ben sorprès amb aquest pastís.
Petons.

Agnès ha dit...

a mi m'agrada molt aquest tipus de pastissss,ara moltes felicitats per el xicot de la teva filla,jo també tinc 36 ara, pero en un mes ja en faig 1 mes jejej petonss

Teresa ha dit...

Aix Laura...les mares som així!!! pels fills donaríem la vida!!! t'estimo moltíiiiissim! guapa!!!

Teresa ha dit...

Eulàlia, no és el de laclasse, aquest ens el vam cruspir el dimarts!!! es de la classe ja el farem perquè també tenia molt bona pinta! bon cap de setmana.Ah, ja em direu si quedem per dinar divendres!!

Teresa ha dit...

Starbase, Miquel, i tant que fa feliç cuinar pels que estimes!!! Sóc de les que en un aniversari no hi pot faltar el pastís!!! petó i bon cap de setmana!

Teresa ha dit...

Cristina, no se si sóc bona sogra... això ho han de dir ells, però els estimo molt !!! bon cap de setmana!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Teresa; Un molt bon pastís que l'Eloi -i jo també- hauría de fer uns el.lógis expectaculars, quin passtís tant i tant bó, de segur que sí. Per molts anys per la part que et toca Teresa¡¡
Que vagi de gust¡¡ :-D

Àlex ha dit...

Ostres, quin pastís més bo! Podríem aconseguir la versió sense termomix per les pobres que (encara) no en tenim?
Teresa, em vaig apuntar allò de venir a fer panallets a Anglaterra, ei! Així de passada saps qui sóc!

Visc a la Cuina ha dit...

Per molts anys a l'Eloi i a la pastissera!

QUIMA ha dit...

Haurem de felicitar a L'eloi, però també a la cuinera per aquesta meravellosa tarta¡¡¡
Amb les paraules que t'ha dedicat la teva ja està tot dit ¡¡¡
Petons

MaryLou ha dit...

Quin pastís!! tots els de formatge m'agraden molt! el teu gendre ha de estar ben content!!
M'alegro que esteu millor!
Petonets

La cuina de l'Eri ha dit...

Moltes Felicitats a l'Eloi! Li has fet un pastís d'allò més bo. Petons

Seguidors