9 d’octubre de 2011

FLAM AMB PINYONS AROMATITZATS AMB MANDARINA

Quan fa dies que no faig flam, n'hi ha un a la familia que el reclama! Al meu fill Eloi li encanten, diria que són les seves postres preferides.  I com que feia dies que no n'havia fet, i ja en deuria tenir ganes... , avui quan han vingut a dinar ens han portat aquests flams fets per ell i la Diana, la seva companya. Estaven boníssim! la recepta és la de sempre, la del flam d'ou, però amb el toc que hi han donat de la mandarina i els pinyons han resultat un flams molt fins al paladar, amb un  gust a mandarina molt bo. Els hem trobat boníssims! Així que, encara que no els he fet jo, em fa il·lusió posar-los al bloc.
FLAM AMB PINYONS  AROMATITZATS AMB MANDARINA
Ingredients
- 900 ml de llet
- 100 ml de suc de mandarina
- 200 g de sucre
- 8 ous (mitjans)
- una branca de canyella
- pell de dos mandarines
- 100 g de pinyons
Pel caramel
- Sucre
- unes gotes d'aigua
Preparació
En un cassó posem a bullir la llet, el suc de mandarina, la branca de canyella, la pell de mandarina i el sucre. Remenem i quan arrenqui el bull apartem del foc i deixem refredar, que perdi una mica de temperatura.
Fem el caramel: en un a paella o cassó posem sucre i unes gotes d'aigua, coem a foc mig, quan el sucre s'ha desfet i agafa un color torradet, vigilem perquè no se'ns cremi, i el repartim  a les flameres. Repartim també els pinyons a tota la base dels motlles.
 En un bol batem els ous, hi afegim la llet tèbia, haurem tret la pell de mandarina i la canyella, remenem bé perquè s'integri tot, ho colem per assegurar-nos que no hi queda cap pell o impuresa de l'ou, i anem omplin els motlles.
Coem al bany maria: en una safata amb dos dits d'aigua, hi col·loquem les flameres i coem al forn a 200º, durant 45 minuts si són flameres individuals i una hora ben bona si és un flam gran. Hem de veure que el flam ja està quallat.
Deixem refredar i reservem, tapats amb film, a la nevera, fins l'hora de servir-los.
Els podem acompanyar amb una mica de nata.

13 comentaris:

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Teresa; Si "estaven", bona senyal... doncs aquest "trifàcic" -Flam, pinyons i aromatitzat amb mandarina,- devía fer una olor...
Que vagi de gust Teresa¡¡

Chez Silvia ha dit...

Ummm! quina cosa mes olorosa, suau i cremosa que tinc als nassos!!!apuntada la recepta!!!petons

starbase ha dit...

A mi fins i tot m'agrada més amb mandarina que amb la clàssica taronja :)

trifasic de baileys ha dit...

que bons els flans casolans! m'agrada el toc de pinyons, però sobretot el toc de mandarina!! bonissim! petons

Agnès ha dit...

quin bon postre,la veritat que fa molt bona fila,petons

Fem un mos ha dit...

Si a la boca estaven com a la vista Ummm boníssims
Petons

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Deliciós amb l'aroma de mandarina i els pinyons

MaryLou ha dit...

Quina pinta!!!!Prenc nota de la recepta del teu fill!
Petonets

Gemma ha dit...

Quina il·lusió posar una recepta del teu fill, oi? :)
El toc dels pinyons ha de quedar boníssim!

ISABEL ha dit...

Un clàssic amb un perfum molt especial.
M'agrada!!!!
Una abraçada

Unknown ha dit...

quina bina pinta. soc molt aficionada al flan!! avui mateix n'he fet un de capuccino que tinc endent de publicar. cuan he vist la fotografia, no m'he pogut resistir a entrar al teu blog! encantada!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

El teu fill i la seva companya son dos bons cuiners, el flam donen ganes de tastar-lo, amb el gustet a mandarina i els pinyons, una meravella.
Petons i felicitats pels chefs.

Zeditas ha dit...

para comerselo!!!Ya!!!!

Seguidors