ÍNDEX DE RECEPTES

15 d’abril del 2012

GELAT D'ARRÒS AMB LLET

El repte que ens han proposat a la recepta del 15 d'aquest mes,  Els fogons de la BordetaXocolata desfeta, tot i tractant-se del versatil i apreciat arròs, m'ha portat de cap pensat què fer! tot i que l'arròs ens dona mil i un joc a l'hora de cuinar-lo !. Volia fer algun postre, però només em venia al cap el típic arròs amb llet, i he de confesar que com no m'agrada... i no n'he fet mai! i doncs ... perquè no, perquè no aquesta  l'ocasió per a fer-lo per primera vegada! Vaig estar mirant i remirant, un risoto amb mascarpone... havia d'estar molt bo, un gelat d'arròs amb llet...aquest encara més bo, m'encanten els gelats! i va estar decidit! Aquí us deixo doncs, aquesta doble recepta, la de l'arròs amb llet, i la del gelat que podreu fer amb el que us sobri o d'entrada, com jo, fer-lo per a gelat!! Ens ha agradat molt, fins i tot a mi!!! molt cremós i fi, i amb el guts de la canyella... deliciós!
GELAT D'ARRÒS AMB LLET
Ingredients per a l'orròs amb llet
750 g de llet (jo semidesnatada)
100 g d'arròs bomba
Una pell de llimona (sense part blanca)
Un pell de taronja (sense part blanca)
1 branca de canyella
115 g de seuvre
30 g de mantega (opcional)
Ingredients per al gelat
500 g d'arròs amb llet fred (també pot ser congelat)
3 clares d'ou
Une gotes de llimona
Un pessic de sal
120 g de sucre
200 g de nata per a muntar (35% mg)
Preparació de l'arròs amb llet
Posem la papallona en el got. Aboquem la llet i l'arròs, la pell de llimona i taronja i la branca de canyella. Programem 45 minuts, 90º, vel. 1.
Afegim el sucre i la mantega. programem 10 minuts, 90º, vel 1. Ho aboquem en una safata i deixem refredar.
Reservem a la nevera ( per a fer el gelat necessitem que estigui ben fred)
( si no fem el gelat, posem canyella en pols per sobre i servim ben dred).
Fem el gelat
Col·loquem la papallona en el got, dins posem les clares d'ou, les gotes de llimona i el pessic de sal i les muntem programant 4 minuts, 37º, vel, 3 i 1/2.
Acabat el temps programem 4 minuts, vel. 1, sense temperatura. Aboquem en un vol i reservem.
Traiem la papallona, posem l'arròs amb llet fred i la nata al got. barregem 30 segons a vel. 3. Com a mi no m'agrada trobar-hi l'arròs, triturem uns segons a vel. 7.
Incorporem aquest preparat al bol de les clares muntades i amb l'espàtula ho integrem tot amb moviments envoltants, poc a poc, fins a tenir una barreja homogènia.
Aboquem en un motlle folrrat amb paper film. Si volem com a barra de gelat, el motlle que sigui rectangular i alt, amb el film el podrem desemmotllar fàcilment. Si volem servir-lo amb format bola, podem posar-lo en un motlle més pla, i no cal paper film.
Reservem al congelador un mínim de 4 hores. Recomano. però fer-lo el dia abans.
Traure'l del congelador uns 10 minuts abans de servir-lo.
El servirem empolvorat amb una mica de canyella en pols.

21 comentaris:

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Aquesta sí que no me l'esperava Teresa, ha de ser una passada aquest gelat!! Queda apuntadíssim!!
Moltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra

Marina Xocolata Desfeta ha dit...

Quin geladet més bo. I ara que ve la caloreta (o això diuen) encara fa més ganes tastar-lo! Nyam!
Moltíssimes gràcies per participar!
Petonets!

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Cara! Em sembla genial la idea

MaryLou ha dit...

Quin gelat tan bo!!!! a mí si que m'encanta l'arròs amb llet i aquesta recepta me l'emporto!
Petonets

mercè ha dit...

Teresa, em sembla una proposta molt original i finíssima!, crec que t'agafo la idea!, a reveure.

La cuina de l'Eri ha dit...

Què original!!! Una idea extraordinària. Enhorabona per a la teva proposta. Petons

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Jo vull un troç d'aquest gelat i si puc repetir millor. M'agrada amb toc de canyella per sobre.
Petons.

trifasic de baileys ha dit...

OOhhhh maiii maiii a la vida he vist un gelat d'arròs amb llet! m'encantaaa aquesta proposta! apuntada pels dies de calor d'aquest estiu!!!petons

Gemma ha dit...

L'arròs amb llet tal qual no m'agrada gens, però en canvi en gelat el trobaria sensacional. M'apunto la recepta, que jo també tinc la Thermomix ;)

Tapa't de tapes ha dit...

Teresa, m'he de posar a fer gelats ja! Quina bona idea que has tingut, fer l'arròs d'aquesta manera. En vaig fer mousse un dia i també va quedar ben bo! Petons

Alfons ha dit...

aquests no l'he tastat mai peró ha de ser bonissim...en prenc nota!!

esborrar ha dit...

Aquest gelat segur que encantaria als de casa. Ja t'ho diré quan el faci, que segur que cau!
Marta

Macedonia en familia ha dit...

Es un dels meus gelats preferits... pero mai l'he fet a casa. Ara ja se com fer-ho!! Gràcies per aquesta recepta! :D Petons.

Chez Silvia ha dit...

A mi no m´agrada l´arròs amb llet de mai, no se com sería en forma de gelat, que aquests m´graden molt!!!

Cristina ha dit...

Genial! espero que la recepta també es pugui fer de manera tradicional...Quina cremositat!

SUSANNA ha dit...

Hola Teresa guapa tu

un gelat original, i del bacallá, hummm sense paraules, i si en dic alguna, seran paraules d´amor senzilles i tendres

mil petonets Susanna

el taller de cuina ha dit...

Jo no sóc gaire amant de l'arròs amb llet, però en versió gelat ha d'estar molt bo!
petonets

Cósima Piovasco ha dit...

Me encanta tu receta. Yo soy muy de helados caseros, pero nunca lo he hecho de arroz con leche. Ahora ya sé como sorprender a mi hija. Muchas gracias.

Miquel ha dit...

buena idea me gusta el arroz con leche asi que en version helado seguro que tambien.
peto

Anònim ha dit...

Carai, venia a comentar-te lo de les culleretes i em trobo aquesta sorpresa, no me l'esperava aquesta recepta, gelat d'arròs amb llet! Que n'ha de ser de bo! Una combinació perfecte!
Les culleretes eren de la meva àvia, en tinc quatre de comptades. El que hi havia més a casa l'àvia eren gots, molt bonics, però de plats no en tenia, de duralex molts, però els de porcellana pocs i molt tacats. Res, a casa dels pobres ben poques coses de 'valor' hi han, encara que el poc que es té s'estima molt.
Moltes gràcies, Teresa, els vostres comentaris em van molta il·lusió.
Una forta abraçada!!!

ANNAFS ha dit...

Una recepta molt original i bona!

Seguidors