ÍNDEX DE RECEPTES

1 de maig del 2012

COCA DE CREMA I POMA

Aquest cap de setmana llarg, de pont, l'hem aprofitat, entre Isona i Barcelona, per a descansar, fins i tot a la cuina! però com no podia faltar la part dolceta per acabar un bon dinar de diumenge, aquesta coca va fer els honors! Unes postres senzilles, clàssiques, però molt bones! Una coca molt fàcil i ràpida de preparar i que acostuma a agradar tothom.
COCA DE CREMA I POMA
Ingredients
Pasta de full
2 o 3 pomes (Golden)
Melmelada d'albercoc
1 fulla de gelatina
(no vaig fer el culis de melmelada perquè tenia gelatina d'albercoc, que em va sobrar de les mones. La venen preparada i la veritat és que és molt bona)
Crema pastissera
- ½ l de llet
- 125 g de sucre
- 40 g de maizena
- 4 rovells d’ou
- Pell de llimona
- Canó de canyella
Preparació
Primer farem la crema pastissera. Reservem una mica de llet, la resta la fem bullir amb el sucre, la pell de llimona (traiem la part blanca) i el canonet de canyella. Deixem refredar.
A la llet que hem reservat hi desfem la maizena, hi afegim els rovells d’ou i barregem, ho afegim a la llet que ja s’haurà refredat una mica i barregem bé. Jo ho colo i ho poso en un altre pot, que posarem a foc baix i remenarem sense parar fins que tinguem la crema feta, veureu que es va espessint. Si veieu que es vol tallar, és perquè té massa escalfor, llavors, retirem del foc, remenem enèrgicament i tornen a posar al foc. Quan ja ha espessit, l’aboquem en un bol i deixem refredar. Tapem amb film, a pel, per evitar que es faci un tel dur.
Reservem a la nevera
Posem la pasta de full damunt un silpac o paper especial de forn. Com volem posar-hi crema necessitem que ens quedi més alta dels costats, per aixó fem un unes tires que posarem a tot el voltant i que unirem amb ou batut. Pintem tot el voltant amb l'ou batut, col·loquem les tires prement una mica, ens quedarà com un marc. Amb una forquilla punxen la base, repartim una capa de crema pastissera per tot l'interior.
Pelem i traiem el cor de les pomes, en fem mitges llunes de mig cm de gruix, aproximadament (no les feu molt primes). Perquè no s'enfosqueixin les freguem amb llimona. Les anem col·locant damunt la crema, que cabalquin una mica entre elles. Pintem amb ou tot el voltan de la pasta de full.
Coem a 180-200º, forn preescalfat, durant uns 25-30 minuts, heu d'anar mirant i vigilant que no es cremi.
Quan ja està cuita la deixem refredar damunt una reixeta.
Fem un culis amb la melmelada d'abercoc, (escalfem la melmelada amb una mica d'aigua) com ha de ser ben fi, ho colem, l'escalfem una mica per a desfer-hi la gelatina, que haurem hidratat 5 minuts amb aigua freda.
Pintem per sobre la poma amb aquest culis o gelatina d'albercoc, que a més de bon gust hi donarà brillantor, i empolsinem el voltant amb sucre llustre.

15 comentaris:

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Una coca com aquesta no ens dona quasi feina, això si, no esperis que sobri ni una engruna, es molt bona.
Petons.

esborrar ha dit...

Un clàssic deliciós. Té un aspecte fantàstic, i l'almíbar d'albercoc li deu donar un gustet... Mmmmm!
Marta

Alfriston Cottage ha dit...

Sóc una fanàtica de la pasta de full. En faig quasi de tot. Et pots creure, però, que encara no he provat mai de fer una coca de crema amb poma? Hi hauré de posar remei!
Té una pinta boníssima!!

Eva

trifasic de baileys ha dit...

mira que ens ha salvat la vida mil vegades eh la pasta de full!! amb crema i aquestes pomes....un postre, esmorzar, berenar deliciós!!! peton

Tapa't de tapes ha dit...

Millor que de pastisseria, Teresa! M'ha agradat molt com l'acabes amb aquest coulis d'albercoc i el sucre glaç, que li dóna un toc professional. Petons

Gemma ha dit...

És una de les meves combinacions preferides: poma, crema i pasta de full, no falla mai!

La cuina de l'Eri ha dit...

Una combinació extarordinària... de les millors! Petons

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Teresa; Aquesta coca és d'aquelles que fa "afició", doncs, la gent és col.loca al voltant de dita coca i s'ho agafa amb tanta passió, dita afició, que s'acaba aviat.
Una abraçada Teresa¡¡ :-D

Dolores-MiGranDiversion ha dit...

Uhmmm, ahora me comía un trocito..o dos!!
Besitos

Cristina ha dit...

Buf! mare meva! Aquesta no falla mai és la coca de capçalera per excelència!

SUSANNA ha dit...

Hola Teresa guapa tu

una coca de les meves preferides, que bona, te ha quedat preciosa i de segur que bona, bona, bona

mil petonets Susanna

Fem un mos ha dit...

Aquesta si que no falla mai, i es la meva coca preferida pels ingredients.
Umm
Petons

María ha dit...

Que delicia de coca, me ha encantado con ese toque de manzana tiene que estar riquisima. Un beso grande
cosicasdulces.blogspot.com

el taller de cuina ha dit...

La combinació de poma crema i pasta fullada és deliciosa!!!

MaryLou ha dit...

Nena, quina coca tan xula i bona!!!!
Petonets

Seguidors