ÍNDEX DE RECEPTES

3 de juny del 2012

TORTELL DE NATA I TRUFA

Com podeu veure hem rentat la cara al bloc... ha estat sense voler, provant coses...però ja no hi ha volta enrere...! Així que anirem mirant de deixar-lo com ens agradi!
Demà comencem  reformes a casa, així que ens esperen uns dies, mes i mig més o meyns, de paciència i d'entrar el mínim  a casa... doncs estarà envaïda pels paletes! Comencem pel bany, però d'aquí una setmaneta ens envairan la cuina i llarvors si que crec que haurem de tancar aquesta porta... estarem uns dies sense poder cuinar..., tot i que mentre podrem anirem fent.
Feia molt temps que no menjàvem un tortell! i avui amb aquest clàssic postre típic català hem acabat un bon dinar!
El tortell és un pastís típic de la cuina catalana, té forma d'anella, acostuma a ser de pasta fullada, i va farcit de nata, trufa, crema o cabell d'àngel. És molt típic, bé, era molt típic el diumenge comprar-ne un a la pastisseria. Nosaltres que som atrevits i ens agrada arremangar-nos a la cuina, ens el fem i què bo el trobem! Boníssim!
TORTELL DE NATA I TRUFA
Ingredients
2 planxes de pasta de full
500 g de nata per a muntar (35% MG)
Una cullerada de formatge cremós (tipus Philadelphia)
Una cullerada de sucre
1 ou
Sucre llustre
Trufa
200 g de nata per a muntar
150 g de xocolata 70% cacau
Preparació
Si el volem farcir amb trufa, hem de preparar-la unes hores abans, el dia abas. Possem la nata en un vol, l'escalfem fins que bulli, al foc o al microones, fora del foc hi afegim la xocolata tallada petita, i amb una espàtula o cullera de fusta remenm fins que s'hagi desfet i ens quedi una crema fina i brillant. L' aboquem en un bol, tapem amb film i deixem a la nevera (unes 12 h).
Preparem el tortell:
Preescalfem el forn a 200º
Si la pasta de full ja és rodona, només ens caldrà fer un forat al mig, jo m'he ajudat amb un  plat, he tallat el voltant i he tret la part del mig, ja tenim una anella. Amb un  pinzell pintem amb aigua, perquè quan posem l'altra anella s'uneixin. Fem l'altra anella seguint el matix pas, la col·loquem damunt de l'alta, fem que quedin ben posades l'una damunt de l'altra. Batem l'ou i pintem la part de sobre de l'anella.
Enfornem durant 20 minuts, si teniu forn d'aire millor, sinó dalt i baix. Passat aquest temps, jo ja el tenia ben ros, així que l'he protegit amb paper d'alumini perquè no es cremés massa, i l'he deixat coure uns 10 minuts més. Ja veieu què alt ha quedat!
Un cop cuit el posem damunt una reixeta fins que sigui fred.
Mestre tant muntem la nata (que ha d'estar ben freda) amb la cullerada de formatge cremós (ens donarà més consistència a la nata i no es nota gens el gust). Quan estigui gairebé muntada hi afegim el sucre. Posem amb una mànega pastissera amb una boquilla gran i arrissada.
Muntem la trufa que tenim reservada a la nevera. La posem en una mànega pastissera amb una boquilla gran i arrissada.
Amb molt de compre l'obrim pel mig, repartim la nata per la base deixant un espai al mig per a intercalar la trufa. Tapem i l'empolvorem amb sucre llustre.
Espero que us hagi agadat i proveu de fer-lo!!!

13 comentaris:

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Mara meva! Sense poder fer gaires coses i veient totes aquestes llaminadures!!!

Visc a la Cuina ha dit...

Ara mateix me'n menjaria un bon tros! Ànims amb les obres, que sigui curt!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Un tortell pels postres del diumenge, em trasllada a temps passats, bo de debó.
Paciencia amb les obres.
Petons.

Tapa't de tapes ha dit...

però que bo, Teresa! No ho sabia això del formatge cremós per ajudar a donar consistència a la nata. Ho provaré! Petonet

Gemma ha dit...

Tot un clàssic que no passarà mai de moda.
Ànims amb les obres, segur que us deixaran una cuina com nova!

esborrar ha dit...

Unes postres de diumenge fantàstiques, ja ho crec!
Sort amb les obres, que vagin tal i com ho heu planejat ;)
Marta

Cristina ha dit...

Només dir-te:BRAVO!!! i que amn el teu permís me'n porto la recepta.

trifasic de baileys ha dit...

com dius, m'encanta com a postres pel diumenge!! genial!! ara, em quedo amb la nata, i una mica de crema també! jeje petons

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Un clàssic que mai falla, t'ha quedat fantàstic! Ànims amb les obres!
Petonets
Sandra

Chez Silvia ha dit...

Oh!!! que bo!!! una vegada el vaig fer i no vegis el que vaig patir obrint-lo i que no és tranqués....buf!!! pot ser aquesta forma em fa por però és que m´agrada molt!!! petons

ISABEL ha dit...

T'ha quedat algun trosset d'aquest tortell.
Un postre de festa.


TERESA,tens un premi al meu blog.
Una abraçada

Jaime (Xoriguer 48) ha dit...

Te quedo fantástico, se le ve muy rico, no lo he preparado nunca, cuando vivía en Menorca había una pastelería que los vendían muy parecidos y los compraba algunas veces. Voy a intentar con tu receta si consigo prepararlo.
Que tengas un bon día.
http://xoriguer48-lasrecetasdelabuelo.bl...

Galeteria ha dit...

Mmmm...quin tortell més bo! Gràcies per la recepta. Tinc un dubte...abans de posar al forn s'ha de pintar amb aigua per enganxar les dues parts? i després es torna a tallar per posar-hi la nata? Gràcies!

Seguidors