ÍNDEX DE RECEPTES

1 d’abril del 2013

MONA DE PASQUA 2013

Aquestes són les Mones d'aquest any, una bona col·lecció !! Les que hem fet a comacasa-res són la del Barça, que vaig fer pel meu fillol David, culé de cap a peus..., i per casa la de la Gallina. La de la Mariona la va fer la meva germana Dolors, per la seva fillola Mariona. La que porta tants números era la del Tavi, del seu padrí David, feta a mida del Tavi tota de números queli encanten i com no de color taronja! La Lilia, la més petitona mireu quina mona més mona! Una gallineta de drap plena de plomes i ous de xocolata!! Per a completar ens falta la del Claudi que com la padrina no hi era la tindrà més tard, però segur que la Laura li farà ben xula!!!
Avui ens les menjarem! que segur seran boníssimes!!
MONA DE PASQUA 2013
Ingredients pa de pessic
4 ous
120g de sucre
110 g de farina de rebosteria
10 g de cacau en pols
10 g de llevat (tipus Royal)
Un pessic de sal
Pell de taronja ratllada
Farcit
Melmelada de prèssec
Almívar de prèssec (havíem encetat un  pot dels que faig i vaig aprofitat-lo per a sucar el pa de pessic)
Si no en teniu us deixo el que podeu fer:
100 g de sucre
75 g d'aigua
Pell de taronja ratllada
Glacejat de xocolata
30 g de sucre
40 g d'aigua
80 g de nata per a muntar (35% MG)
15 g de glucosa (o mel)
10 g de mantega de cacau fosa ( jo vaig fer-ho amb mantega)
150 g de xocolata negra 60 ( jo vaig fer-ho amb l'especial postres Nestlé)
Per a decorar (a gust del cadascú)
Ous de xocolata
Cireres confitades
Taronja confitada
Trossets d'ametlla crocanti
Plomes
Motlle de 22 cm
Elaboració
Preescalfem el forn a 200º
Preparem el motlle, engreixat i enfarinat perquè no s'enganxi. Jo últimament folro la base del motlle amb paper especial de forn.
Muntar els ous i el sucre amb batedora elèctrica, ben muntat, fins a tenir un color blanquinós i que la barreja tingui consistència, hi
Barregem la farina amb el cacau en pols, el llevat i la sal, ho tamisem i anem afegint a poc a poc a la barreja anterior, també hi afegim la pell de taronja ratllada. Barregem amb l'espàtula amb moviments envoltants, de dalt a baix. Quan ja tenim la barreja ben homogènia, l'aboquem al motlle i enfornem a 180º durant 30 minuts. Comprovem que estigui cuit punjant-lo o bé tocant una mica per damunt amb els dits, hem de notar que està flonjo però no s'enfonsen.
Traiem del forn i deixem que refredi una mica abans de desemmotllar-lo. Un cop desemmotllat el deixem que refredi damunt d'una reixeta.
Per a fer l'almívar: en un cassó feu bullir l'aigua amb el sucre i la pell de taronja ratllada, deixeu bullir uns minuts i reserveu fins a guarnir la mona.
Muntem la Mona!
Tallem la mona per la meitat, repartim l'almívar que hem preparat o si en tenim de prèssec o de qualsevol altra fruita per tot el bescuit, fem una capa de melmelada de prèssec (o la que us agradi)  a la meitat que serà la base, tanquem amb l'altra meitat.
Fem el glacejat de xocolata
Bullim la nata, l'aigua, el sucre i la mel.
Tallem la xocolata a trossets petit i la posem en un bol, hi anem afegint la barreja de nata en dos o tres vegades, remenant bé perquè es vagi integran. Emulsionem amb el pimer una mica, procurant que no hi entri aire (només per a aassegurar-nos que està ben barrejat).
Tenim el bescuit damunt una reixeta, a sota poseu paper de forn (podreu aprofitar la xocolata que caigui), aboquem la xocolata procutant que caigui per tot el voltant, podeu moure la reixeta a dreta i esquerra i veureu què bé queda, tot cobert i per un igual!.
L'agafem amb compte subjectant-la per la base amb una mà i amb l'ajuda del palmell de l'altra mà anem posant l'ametlla a tot el voltant. La posem a la safata de presentació i l'acabem de guarnir al nostre gust!!
Reservem en un lloc fresc, a ser possible fora de la nevera.
*la recepta original és del Narcis, del bloc La Lionesa

19 comentaris:

rhuandsam ha dit...

Jo sé d'un que també voldria la del Barça!

QUIMA ha dit...

Teresa ............ quina col.lecció de mones ...... mare meva quin empatx si les heu de probar totes . Segur que son bonissimes.
La de la gallineta de roba es una cucada.
petons

Gemma ha dit...

Ostres, quantes Mones!!!!!!!!!!
Quina pila!!!
I les del Barça sempre són les que tenen més èxit, oi? je je je...

trifasic de baileys ha dit...

uueeaa em quedo amb la del barça!! xulissimes totes pero!!! quin fart de mones! petons

Anònim ha dit...

quin ve de deu de mones!!! totes molt maques!!!

Joaquina ha dit...

Quina col.lecció de mones més maca!!! les de xocolata els torna boigos.. Estupendes!! Petons,

VISCalacuina ha dit...

Molta feina però molt agraïda, us han quedat guapes de debò!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Tota una col.lecció de mones ben maques.
A casa et demanaríen la del Barça sens dubte.
Petons.

Eva Flores ha dit...

unes mones estupendes!

GEMMA ha dit...

Ostres! Tú tampoc t'has quedat curta de mones...jajaja
Petonets.

Miquel ha dit...

buenas monas y muy bien decoradas¡¡
peto

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Quina super col·lecció de mones! A casa aquest any n'hem fet dues, i una del Barça com no! jejeje T'han quedat millor que de pastisseria!
Petonets
Sandra

Cristina ha dit...

Visca el Barça!i...les mones!

La Cuina Violeta ha dit...

L'any vinent passaré per Isona...
Nani

Dolores-MiGranDiversion ha dit...

Madre mia cuanto trabajo y bien hecho!!
Bss

Pollet ha dit...

Són precioses :-)

ISABEL ha dit...

Renoi... quina producció!!!!!
Ni han per tot els gustos.
Molt bona feina.
Petons

MaryLou ha dit...

Què xules!!! una feinada, eh!!
Petonets

Alfons ha dit...

quina colleccio ,,,, i quina millor i més bona!! i es que no hi ha com tenir uns bons padrins!!

Seguidors