ÍNDEX DE RECEPTES

17 de juny del 2013

TATAKI DE TONYINA AMB TOMÀQUET I MADUIXOTS


Després de molts dies sense anar a cap classe de les que acostumo a anar amb la colla de blocaires, ja amics i amigues, aquest divendres ens vam trobar a Bonpreu amb el Pep Nogué. Com sempre ens va fer tres plats molt bons i com va dir de dieta... tot i que de dietes ni ha per donar i vendre i per diferents motius...però aquest plats en concret indicats per a una dieta d'aprimament..., la veritat es que no es passen en calories, ja va bé! Em van agradar tant que ja els hem fet tots tres! Començo amb el tataki de tonyina, així tinc reserva per a publicar. Vaig fer-lo pensant que a casa no agradaria, que seria un fracàs, perquè aixó del peix cru... no agrada, però els va encantar! quina sorpresa! Va quedar una tonyina cuita al punt, color rosat i tèbia per dins, tal com ens va dir el Pep, que amb el toc afruitat dels maduixots i la textura gelatinosa del tomàquet resulta excel·lent! la millor prova, que no en va sobrar!
Aquestes quantitats són per a quetre persones, nosaltres com va ser part de l'aperitiu en vam menjar uns quants més.
TATAKI DE TONYINA AMB TOMÀQUET I MADUIXOTS
Ingredients
400 g de llom de tonyina sense pell ( en un o dos talls)
400 g de suc de tomàquet natural (vaig posar-ne 300)
2 fulles de gelatina ( de 1'8 g cada una)
8 maduixots
50 ml d'oli d'oliva verge extra
sal en escames
fulles d'alfàbrega
Preparació
1. Hidratem la gelatina en aigua freda. L'escorrem bé i la posem en un cassó amb una petita part del suc de tomàquet que haurem escalfat, remenem perque es disolgui i la incorporem a la resta del suc, salpebrem i la distribuim en quatre plats ( o en un de gran si ho feu com a tapa). Reservem a la nevera.
2. Rentem els maduixots i els tallem a daus petits, Reservem
3. Marquem la tonyina a la planxa, ha d'estar ben calenta i amb una mica de sal. Han de quedar crueta de dins. Deixem que refredi una mica i tallem en làmines d'uns 4 mm.
4. Muntem el plat col·locant les làmines del tataki al damunt de la gelatina, els daus de maduixots, les fulles d'alfàbrega (que em vaig deixar amb les presses...), la sal i un  cordonet d'oli.
Aquests són els plats que va fer el mestre Pep Nogué!

11 comentaris:

Neus Garcia ha dit...

Quina llàstima no poder anar-hi.... estic d'exàmens i aquesta classe d'en Pep me la vaig perdre! Bé, tenim la sort que entre tots aneu publicant les seves receptes!! M'agrada molt la tonyina d'aquesta manera i combinada amb les maduixes i els tomàquets ha de quedar boníssima!! T'ha quedat un plat molt vistós i segur que boníssim!

Pollet ha dit...

ohh quina pinta, delició. Me l'apunto ;-)

starbase ha dit...

Es fantàstic, la combinació de tonyina amb els maduixots és sideral :)

QUIMA ha dit...

UNa molt bona opció com aperitiu. Amb aquest color rosadet que t'ha quedat ha de ser molt bo.
Petns

Su ha dit...

El concepto del tataki me encanta de por sí, pero llegas con la salsa y lo terminas de redondear... Estupendo. Un besote.

trifasic de baileys ha dit...

que bo que es el tataki, i acompanyat d'algun sabor dolç es el sumumm!! petons

Tapa't de tapes ha dit...

Molt bé, guapa!! T'ha quedat que ni pintat. Jo també he publicat una pseudo recepta del Pep, avui, quina gràcia!! jo he fet una versió de les broquetes. Em queda pendent el tataki encara!! Petons

rhuandsam ha dit...

M'encanta el tataki de tonyina però no he pensat mai en acompanyar-ho de tomàquet i maduixes, ummm segur que està deliciós (i baix en calories!!). Montse

Fem un mos ha dit...

Que rapida !!! van ser unes receptes molt saboroses i bones per una bona dieta d’aprimament.
Petons

Gemma ha dit...

Ja veig que em vaig perdre un bon taller...
Sort que entre tots posareu les receptes ;)

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Las tres receptes has fet ja Teresa?
Però qué ràpida ets!
Encara no he fet ninguna.
T'ha quedat molt bé, a mi el peix mig cru no em va gaire, però aquesta recepta si em va agradar.
Petons.

Seguidors