ÍNDEX DE RECEPTES

20 de novembre del 2013

CREPS AMB CREMA DE LLIMONA


Molts ja sabeu que sóc llaminera... i que a comacasa-res no hi ha diumenge sense unes postres especials! Tot i que ara he de buscar que sigui fàcil i no massa complicades, i poder fer-los per tandes...! així vaig fent!
De receptes per a fer creps n'hi ha moltes, però fer-les té el seu puntet de dificultat, en alguna ocasió es fa difícil donar la volta i acaben trencan-se, m'ha passat més d'una vegada...en aquest cas la dificultat ès mínima, queda una massa més sedosa, suposo que per la mica de mantega que porta, que li dona més flexibilitat, i va super bé, queden perfectes. Ho podem tenir tot preparat prèviament i emplatar-ho en el moment de servir-les. 
Les podem farcir de mil maneres, melmelades, xocolata, nata ...en aquest cas van ser d'una crema de llimona molt suau i molt bona! Les vaig acompanyar amb un gall taronja i aranja rosa, pelades a sang, i kiwi, i un rajolí de xocolata calenta, però les fotos no m'han quedat bé... així que com vaig reservar-ne una, us la presento diferent perquè ja no tenia aranja. Jo vaig provar les dues versions i us diré que amb un rajolí de xocolata calenta està més bona...sóc xocolatera!
Proveu de fer les creps amb aquesta  recepta, teniu l'èxit assegurat!
CREPS AMB CREMA DE LLIMONA
Ingredients per a la massa
250 ml de llet
100 g de farina
20 g de sucre
2 ous
10 g de mantega
Ingredients per a la crema de llimona
170 ml de llet
1 ou
1 rovell d'ou
100 ml de suc de llimona
60 ml de nata per a muntar
100 g de sucre llustre
Elaboració
Crema de llimona
En un pot escalfem la llet amb la nata.  En un bol baregem l'ou i el rovell, no ho batem, només els trenquem i barregem una mica, hi afegim el sucre i barregem bé, a continuació incorporem el suc de llimona i barregem fins a integrar-ho tot. Hi anem afegint la llet i la nata poc a poc, quan està tot ben barrejat ho posem al foc durant uns 10 minuts o fins que s'espesseixi. Queda una crema no molt espessa, però  en refredar-se espesseix més. La reservem tapada a la nevera fins que muntem la crep.
Base de la crep
En un bol batem els ous, amb batedora manual, afegim els 1o g de mantega fosa i barregem, seguidament afegim el sucre i quan s'ha incorporat afegim la farina tamisada, quan està tot integrat incorporem la llet, remenem bé i deixem reposar 30 minuts.
Posem al foc una paella, ha d'estar ben calenta, la pintem amb una  mica de mantega, fem les bases abocant a la paella una cullerada gran o cullerot de massa al centre de la paella i anem fent moviments circulars per a repartir-la bé per a tota la base. Deixem uns minuts, veureu que es va desenganxant de les vores, amb una espàtula ens ajudem per a donar-li la volta, es pot agafar perfectament sense que es trenqui. Quan ja està cuita per les dos bandes les anem posant en un plat, una sobre l'altra, quan hem acabat ho tapem amb un drap de cuina, fins a l'hora de muntar el plat. 
Només ens queda muntar el plat, repartim crema de llimona per la base i tanquem la crep en forma de ventall o enrrotllada, com us agradi, i acompanyar-la al vostre gust!
Font: Canal Cocina



12 comentaris:

esborrar ha dit...

Doncs si, unes postres (o esmorzar o berenar) de luxe! Qualsevol dels acompanyaments que proposes em semblen bona idea...
Marta

Tapa't de tapes ha dit...

M'apunto la teva proposta de crema de llimona. A casa ens encanten les creppes! les fem amb la màquina elèctrica de fer creppes, perquè així les podem coure des de la taula on mengem, és pràctic! Són un vici, les creppes, i les teves tenen molt bon aspecte!! Petons

sandra/ josemaria ha dit...

hummmmm per mejar tot el dia que bo

trifasic de baileys ha dit...

bonissima aquesta crema!! l'he de tastar...a cullerades segur que també funciona oi!? jeje petons

Cristina ha dit...

Òndia!!! de tots els sabors però se m'escapaven les creps amb salsa dellimona...oh! quina salivera!

Miquel ha dit...

unos creps divinos con esta salsa de limón,buena idea¡
peto

QUIMA ha dit...

Unes creps que han de ser bonissimes. Amb aquesta crema de llimona han de passar molt bé. Jo també hi posaria xocolata:
Petons

VISCalacuina ha dit...

La combinació de les creps amb la crema de llimona ha de ser boníssima, bona pensada!

Silvia ha dit...

Hola Teresa,bona nit maca!
me has dado con la crema de limón,me gusta un montón y te puedes creer que nunca la hice.He de solucionar esto.Tienenuna pintaza este postre de ñam ñam.

Cariños

starbase ha dit...

Mare meva, veure aquestes creps de bon matí és matador. A mi em fa mandra fer-les les creps, tot i que en realitat és fàcil i es fan en un moment :D

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Espero que ja estiguis millor.
Fa ràbia quan al donar la volta es trenquen, aquestes t'han quedat perfectes i la crema de llimona m'agrada molt.
Petons.

Gemma ha dit...

A casa ens encanten les creps, tan dolces com salades.
Amb la crema de llimona segur que són boníssimes, i amb xocolata.... segur que també! ;)

Seguidors