ÍNDEX DE RECEPTES

3 de febrer del 2014

FLAM DE NATA I MASCARPONE

A casa som fans dels flams i ara feia dies que no n'havia fet, i ja el reclamaven! Aquest que veieu ens el vam menjar ahir diumenge després d'un bon dinar! És un flam boníssim, amb més consistència perquè en lloc de llet porta nata i a més a més formatge mascarpone, que fan que tingui una textura més densa, però molt gustós i fi i molt, molt bo! 
La decoració va ser improvisada... l'altre dia vaig veure la tècnica per a fer-ho però amb xocolata, vaig provar amb caramel i queda també força bé!És ben fàcil, fem el caramel (sucre+ unes gotes d'aigua) i tot seguit, amb una cullera l'escampem, fent cercles o ratlles, dins d'un bol amb aigua ben freda, el contrast de fred a calent farà que el caramel agafi formes ben originals. L'hem de traure de seguida de l'aigua i posar-lo damunt d'un drap o paper absorbent. Només ens caldrà reservar-lo a la nevera fins a l'hora de decorar el flam, pastís...
FLAM DE NATA I FORMATGE
Ingredients
500 g de nata
100 g de sucre
4 ous
100 g de formatge mascarpone
Una branca de canyella
Elaboració
En un cassó posem a bullir la nata amb la canyeta, així que arrenqui el bull apaguem el foc i reservem.
En un bol batem els ous amb el sucre, fins a tenir una crema ben escumosa, hi afegim el formatge i batem fins a que sigui una barreja ben homogènia i fina. A aquesta barreja hi afegim la nata i barregem molt bé, podem fer-ho amb la batedora elèctrica però a poca velocitat. Quan tenim la barreja ben homogènia l'aboquem en el motlle.
Coem al forn al bany maria durant 1 hora, dependrà del motlle, aquest va estar al forn ben bé l'hora, si són motlles individuals trigarà menys.
Deixem refredar dins el forn i després reservem a la nevera fins l'hora de servir, que desemmotllarem i servirem!
Font: www.flamdequeso.com




15 comentaris:

Visc a la Cuina ha dit...

Que bo que ha de ser, i tan ben decorat!

Tapa't de tapes ha dit...

oh que bo!! Jo també sóc molt aficionada als flams, reconec que el que més em pot és el flam d'ou, però per variar m'apuntaré la teva recepta. I aquest caramel que hi has posat per decorar hi queda genial!! Petons

SUSANNA ha dit...

Hola Teresa guapa tu

Moltes gràcie sper la teva Felicitació

Nena quina bina pinta que te aquest flam, a casa també ens agraden molt, et copio, humm


mil petonets Susanna

el taller de cuina ha dit...

m'encanta el flam de mató i el de formatge. Amb mascarpone ha de ser la bomba!
petonets

Gemma ha dit...

Ha de quedar un flam molt suau i cremós.
M'encanta la decoració amb el caramel!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Teresa; Un bon flam, aquest de nata i mascarpone... i la decoració del carmel, és per donar-hi la "cirereta" final d'un flam molt ben fet i acabat.
Salutacions Teresa¡¡ :O)

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Jo vull un troçet que ha de ser d'allò més bo.
La decoració t'ha sortit molt maca, quina artista estàs feta!
Petons.

trifasic de baileys ha dit...

que boo!!! ha de ser un vici per mi!! petons

Margarida ha dit...

Quina pinta que té aquest flam, Teresa!!!
A casa també en som fans, però... fa moooolt de temps que no en faig. Hi ha tants postres bons!!!
Petons

Maria Dolores ha dit...

El flam de mascarpone estarà molt bo però la filigrana de caramel esta preciosa, m'agrada molt decorar amb caramel és fàcil i queda molt bé.
Un abraç

Fem un mos ha dit...

Que bo que deu ser aquest flam, jo no soc gaire de flams però aquest segur que m’agradarà, amb el teu permís m’emporto la recepta
Petons

Cristina ha dit...

Una bomba calòrica irresistible! El motllo és preciós.

PD: I tant que hem de fer un berenar!

Xicuina-Anna ha dit...

M'encanten els flams!!I aquest es menja només de mirar-lo!! Me'l guardo per fer algun dia!!

Alfons ha dit...

q bo... i amb aquest nuvol de sucre per sobre ... irresisitible!!

Ramon Juanola ha dit...

Té molt bona pinta, ha de ser boníssims i molt ben decorat,,

Seguidors