ÍNDEX DE RECEPTES

24 de març del 2014

PASTÍS DE CREMA XANTILLÍ I MADUIXES


Ahir vam celebrar les 22 primaveres de l'Anna!! què gran i que de pressa passa el temps!!! 
És un pastís molt alegre i primaverenc, senzill, amb ingredients a l'abast de tothom i ideal per ara que ja trobem maduixes (encara que les bones estan per venir), i que ja hi ha ganes de canviar de fruites. El que pot agradar menys és que s'ha de muntar a l'hora de servir, més que res perquè no perdi volum i la nata no faci aquella mica d'aigua que de vegades fa, però si ho tenim tot preparat, el pastis dividit en tres parts, les maduixes netes i tallades (menys unes quantes) , mentre netegen i preparen la taula per a les postres, és munta el pastís fàcilment.
El resultat no cal que us el digui...bé el dic: DELICIÓS, molt bo!!!
Amb aquest pastís participem al HEMC-61 , dedicat a les maduixes i que aquest mes organitza Cristina del bloc Le bon vivant 
PASTÍS DE CREMA XANTILLÍ  I MADUIXES
Ingredients
Pa de pessic Genovès
6 ous
200 g de sucre
220 g de farina de rebosteria
2 culleradetes de sucre avainillat
Crema xantillí
500 ml de nata (35% MG) (ben freda)
70 g de sucre llustre
1 beina de vainilla
500 g de maduixes
Motlle de 23 cm
Preparació
Preescalfem el forn a 180º
Engreixem i enfarinem el motlle (traiem l'excés de farina)
El pa de pessic el fem el dia anterior, fins i tot 3 o 4 dies abans
Col·loquem la papallona al got, hi posem els ous, el sucre i el sucre avainillat  
Programem 6 minuts, temperatura 37º, velocitat 4
Acabat aquest temps programem 6 minuts, velocitat 4 , sense temperatura
A continuació afegim la farina, repartint-la al voltant de la papallona, i programem 4 segons a velocitat 3. Traiem la papallona i amb una espàtula acabem de barrejar, sempre queda una mica de farina, amb moviments suaus i de baix a dalt.
Aboquem en el motlle, li donem uns copets per traure les petites bombolles d'aire  i coem durant 30 minuts, a 170º-180º. Abans de traure'l el punxem per comprovar que és cuit.
Deixem refredar una mica abans de desemmotllar-lo.
El reservem fins l'endemà, que muntarem el pastís.
Per fer la crema xantillí: obrim la beina de vainilla pel mig i amb la punta del ganivet rasquem les llavors, les posem en un bol amb la nata (ben freda) i la muntem, anem afegint el sucre llustre poc a poc. Podem anar provant-la i així sabrem quan la tenim al nostre gust.
La posem en una mànega pastissera amb la boquilla rissada, i reservem a la nevera (si teniu calaix 0º millor)
Rentem i tallem a quarts part de les maduixes, a les senceres hi deixem les fulles
Muntem el pastís
Tallem el pa de pessic en tres parts iguals
Repartim la crema xantillí per tot el voltant de la base, acabem d'omplir tota la superfície (per dins no cal partir de com posem la crema), repartim maduixes, pel voltant que es vegin una mica, posem l'altra part de pa de pessic i repetim el farcit com abans, tapem amb l'altra part, cobrim amb nata (com és la part de dalt mirem que quedi repartida més bonica) i col·loquem les meitats de maduixes al nostre gust.
Per a tallar-lo millor amb un ganivet de serra, farà el tall més net.


*** Per muntar millor la crema, va molt bé posar un bol més gran amb gel. Damunt d'aquest posem el bol amb la nata i muntem. Quedarà una crema més forta.









17 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Que bo, Teresa! Un bon pastís d'aniversari, i tant! Ves per on aquest diumenge vam celebrar l'aniversari del meu germà i vam fer el mateix pastís, un pa de pessic amb nata i maduixes fresques! no en va quedar ni mica, és que queda bona, la barreja! Petons

Chez Silvia ha dit...

Teresa un bon pastís amb deliciosos ingredients i molt maco. Ptons

Gemma ha dit...

Val la pena fer esperar els comensals per poder servir aquest pastís tan sensacional. Espectacular!!
I les maduixes amb nata són un clàssic que no fallen mai ;)

asj ha dit...

Menudo pastel más vistoso y bonito que te ha quedado y quien pillara de nuevo los 22 jajaja pero con lo que sé ahora ehh jajaja

besazos

Miquel ha dit...

Teresa es una combinacion muy buena y que gusta a todos.Te ha quedado bien bonito y bueno este pastel y a la altura del cumple de la Anna¡¡
Peto

trifasic de baileys ha dit...

els pastissos de nata i maduixes em perden, i més si tenen pa de pesssic! un vici! petons

Cristina ha dit...

Ooohh! quina finura, què pitimini! de xantillí! je, je,je...jo me l´hauria cruspit sencer!

esborrar ha dit...

És preciós! Té molt bona pinta. Les maduixes amb nata fan molt primavera, m'encanten. Aquest pastís tan lleuger fa ganes de menjar
Marta

Dolores-MiGranDiversion ha dit...

Te ha quedado bien chulo, me encantan este tipo de pasteles, sencillo y deliciosos, vistosos..lo tiene todo
Bss

Maria Dolores ha dit...

Un pastís clàssic però que mai passarà de moda. T'ha quedat impressionant.
Besos

No tot són postres ha dit...

Quina xifra més bonica per celebrar... i amb un pastís tan espectacular com aquest qualsevol no ho celebra!

PTNTS
Dolça

Joaquina ha dit...

Preciós Teresa!!! diumenge va ser l´aniversari de la meva mare i com la nata li "xifla".. li vaig fer però només de dos pisos.. El teu pastís amb tres, mooooooooolt maca. petons,

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Felicitats a l'Anna, 22 anyets una edat molt maca. Va neixer un 23 de Març? Un dels meus fills també.
Un pastís ben ataient amb les maduixes, molt primaveral.
Petons.

GEMMA ha dit...

Caram Teresa...diumenge que ve, tenim celebrada múltiple d'aniversaris i un el volia fer de nata i maduixes. Aquesta idea m'agrada!!!
Petonets.

MaryLou ha dit...

QUé preciós!!!!! felicitats a l'Anna!!!
Petonets

starbase ha dit...

Aquest pastís és bandera primaveral!! Queguapo.

Felicitats a l'Anna i a tota la familia :)

Cris LeBonVivant ha dit...

Hola Teresa,
gracias por tu receta.
Puedes por favor, especificar en tu entrada que tu contribución al HEMC#61 está organizado por www.lebonvivant.net?
Muchas gracias
Cristina

Seguidors