ÍNDEX DE RECEPTES

26 de juny del 2014

SALSA DE IOGURT I COGOMBRE - TZATZIKI

Hem vaig enganxar al programa MasteChef Austràlia, que dona gust veure com en saben tot i ser també gent aficionada, i en un dels últims programes va tocar cuinar els xefs del jurat,  havien de cuinar pel finalistes!. Un d'aquests plats va ser aquesta salsa Tzatziki , feta pel xef George Calombaris, em vaig quedar mirant com ho feia molt atentament,  la vaig trobar fàcil de fer i havia d'estar boníssima, i com al final van repetir els ingredients i quantitats, aquí la teniu! Hem sembla que la va combinar amb peix, jo ho he fet amb gambes a la planxa i estava molt, molt bona!! Vam fer un aperitiu diferent i super bo!
SALSA DE IOGURT I COGOMBRE TZATZIKI
Ingredients
200 g de iogurt grec
2 cogombres petits
1/2 gra d'all 
1/2 xalota (o ceba tendra petita)
Pell de llimona ratllada ben fina
1/2 c/p de pebre vermell picant
anet picat
1c/p mel
Oli d'oliva verge
Elaboració
Hem de pensar que la nit abans o dues hores abans de fer la salsa hem hagut de tenir el iogurt grec i el cogombre ratllat escorrent-se.
Posarem en un colador fi una roba fina, gassa, aboquem el iogurt grec i deixem escórrer, al menys dues hores. Ratllen el cogombre, mig pelat, ni molt fi no molt gruixut, i també el posem a escórrer en un altre colador fi i millor també posar una gassa. 
Un cop tenim els dos ingredients escorreguts, el cogombre encara l'acabem d'escórrer amb les mans, els aboquem en un bol i hi afegim la resta d'ingredients, l'all ben picat, la xalota tallada ben petita, l'anet picat, la mel, el pebre vermell picant i remenem bé, per últim afegim els raig d'oli i remenem per integrar-ho tot i ja tenim la salsa preparada!
En aquest cas vam menjar-la amb unes gambes a la planxa, però podem menjar-la amb unes crudités de verdures, amb un pa de pita... queda una salsa d'acompanyament boníssima!

*c/p cullerada de postres


12 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Carai, a Austràlia? Sí que vas conèixer el programa Masterchef lluny!! El tzatziki és una salsa que m'encanta, sobretot ara a l'estiu, perquè pot acompanyar molts plats freds. Al meu blog també n'hi he publicat una recepta, aquests dies. M'ha agradat molt l'acompanyament de gambes que hi has posat! Petons

Margarida ha dit...

M'agrada molt aquesta salsa! Jo la faig una mica diferent: hi poso poc cogombre barrejat amb el iogurt, i faig una salsa amb la resta d'ingredients poc espessa. I l'acompanyo de cogombre tallat a rodanxes.
Dues versions d'un mateix plat!
Petons

les receptes que m'agraden ha dit...

Ostres com es nota que ha arribat l'estiu! ÇLa setmana `passada jo també vaig publicar la meva recepta de tzatziki! Està boníssim, oi? tan refrescant! a casa el fem com a mínim un cop per setmana i el solem acompanyar amb pa tipus pita o bastonets o triangles de blat o bé amb plets de verdures tipus crudités. Amm peix no se m'havia acudit mai, ho provaré la propera vegada! Un petó maca!
"Les receptes que m'agraden"

Gemma ha dit...

M'encanta el tzatziki, a l'estiu és ideal. I combinat amb les gambes, ha de quedar molt bo!

Eva ha dit...

Una recepta ben estival, així fresqueta i sana, oi? i crec que acompanyada de les gambes és un gran encert! un petó i feliç cap de setmana!

trifasic de baileys ha dit...

no m'agrada massa el cogombre pero aquesta salsa te una pinta per menjar-se-la a cullerades! petons

María ha dit...

Mi querida Teresa, un aperitivo perfecto, esas gambitas con esa rica salsa , no puede ser receta mas acertada. Mil besicos mi Reina

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

La tzatziki es una salsa molt bona i refrescant. Bona idea fer-la per acompanyar les gambes.
Petons.

Cristina ha dit...

Aquesta salsa és brutal!! molt bona combinació amb gambes...Austràlia?

Cristina ha dit...

Aquesta salsa és brutal!! molt bona combinació amb gambes...Austràlia?

Alfons ha dit...

a casa el cogombre no te gaire sortida , pero una mica pel tzatziki no hi falta... i si es per acompanyar unes gambes .. doble ració!!

Doris mis cosillas ha dit...

Me a gustado mucho esta salsa, el plato 10..un beso y te sigo desde hoy.Besosss

http://doris-miscosillas.blogspot.com.es/

Seguidors