ÍNDEX DE RECEPTES

27 de novembre del 2014

BUNYOLS DE CIGRONS


El Banc d'Aliments ens convoca un any més al Gran Recapte d'aliments els propers 28 i 29 de novembreGran recapte d'aliments 2014 
Podem participar-hi com a voluntaris, aportant aliments o difonen la iniciativa. 
Blogs contra la fam convida a participar a tots els blogs gastronòmics catalans, com altres anys, a fer difusió del Gran Recapte d'aliments, publicant una recepta, senzilla i econòmica, amb els productes que el Banc d'Aliments recomana donar: oli, llet, llegums, conserves de carn i peix...
AQUÍ podeu veure les receptes que es van publicar en altres convocatòries.
Com a novetat, aquest any  a Blogs contra la fam no es publicaran les receptes, ens demanen que un cop publicada la recepta al nostre blog la compartim a les xarxes (facebook, twitter...) amb els hastags: #blogscontralafam #GranRecapte2014 @GranRecapte , per a poder veure i conèixer totes les aportacions.
Animeu-vos a participar i no oblideu fer les vostres donacions d'aliments!! 
Entre tots hem d'aconseguir un GRAN RECAPTE !!
Aquesta setmana al Cuines de TV3 està dedicat a receptes del 1714, i van fer aquests bunyols de cigrons que prometien estar molt bons. Els acompanyaven amb una sopa de xocolata, però jo ja no he gosat pecar tant... De seguida vaig pensar en fer-los per a participar a la crida de Blogs contra la fam, i aquí els teniu!! Són molt bons, amb més consistència que el bunyol de vent, dolcets, esponjosos, amb un gust de canyella super bo, i jo encara els vaig perfumar amb anís... El resultat va ser tant bo que el plat que veieu va tornar buit a la cuina...!
BUNYOLS DE CIGRONS
Ingredients
250 g de cigrons cuits
25 g de llevat (tipus Royal)
1 tassa petita de llet (uns 150 ml)
1 ou
1 c/p de canyella en pols
Pell de mandarina ratllada (a la recepta original de llimona)
3 c/s de sucre
175 g de farina 
1 c/c de bicarbonat
Oli per a fregir (milor de girasol)
Anís dolç (opcional)
Per a la sopa de xocolata
1 rajola de xocolata a la pedra
aigua
Elaboració
Escorrem el cigrons, els posem en un pot amb la llet, l'ou, la canyella, la pell ratllada de mandarina (o llimona), el sucre i el llevat i triturem tot amb la batedora. Després afegim el bicarbonat i la farina (aquesta a poc a poc perquè depenent de la farina n'admetrà una mica menys) i continuem batent amb la batedora fins que la massa quedi homogènia i compacta.
En un bol barregem sucre i canyella en pols al nostre gust.
En una paella o cassó petit amb oli abundant l'escalfem bé, fem els bunyols amb dues culleres, amb una agafem massa i amb l'altra ens ajudem per a posar-lo a l'oli calent, vigileu...Quan estan daurats els traiem i posem damunt paper absorbent, els ruixem amb l'anís (optatiu) i passem pel bol amb sucre i canyella de seguida, en calent. Anem posant en una safata i deixem refredar. 
Per la crema de xocolata:
En un cassó amb l'aigua molt calenta i aboquem la xocolata tallada a trossos, remenem fins a que quedi ben desfeta, la passem en un bol , tapem amb paper film i deixem a la nevera fins al moment de servir. La quantitat d'aigua no la van dir, però dependrà de si la fem més o menys espessa, així que haurem de tenir aigua calenta preparada per a poder afegir-la en cas que n'hi haguem posat poca. Jo crec que amb 100 ml n'hi hauria prou però com no l'he fet no ho puc assegurar...es qüestió de provar.
Acompanyats de la crema o sopa de xocolata freda han d'estar encara més bons, un altre dia ho provaré.
BON RECAPTE!!


8 comentaris:

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Menys mal que et va donar temps a fer la foto, son tan rodonets i han de ser tan bons que serà difícil de parar de menjar.
Bona recepta pel Gran Recapte.
Petons.

Cristina ha dit...

T'han quedat fantàstics!

Alfons ha dit...

aquests bunyols fa dies que els tincs a pendents...
tnen una pinta!!!

QUIMA ha dit...

M'encanten aquest bunyols !! Molt original, segur que no pares de menjar-ne:
Petons

Unknown ha dit...

Uns bunyols fantàstics!
Bon cap de setmana

Miquel ha dit...

Que buenos que deben de ser.Otra gran aportacion.
Espero que este año superemos al anterior.
Bon cap de setmana

María ha dit...

Mi querida amiga, que ricos estos buñuelos, los dulces de salten me vuelven loca, y estos con esos ricos ingredientes tienen que estar de muerte, como siempre un placer pasar por aqui. Un abrazo muy grande cielo

Margarida ha dit...

Rodonets i deliciosos!!!
Petons

Seguidors