ÍNDEX DE RECEPTES

10 de novembre del 2014

PASTÍS DE CREMA DE TARONJA I MERENGA



Per celebrar les meves 59 primaveres, i un dia tan especial com el 9N , vam fer un bon dinar que vam arrodonir amb aquestes postres, un pastís molt i molt bo que combinava molt bé una massa sablé amb una crema de taronja i una merenga (italiana), deliciós! La recepta és del pastisser Paco Torreblanca i que l'Almudena d'aquest bloc aquí , la va adaptar a la Thermomix.
PASTÍS DE CREMA DE TARONJA I MERENGA
Ingredients Sablé Bretó
120 g de sucre
127 mantega 
3 rovells d'ou
170 g de farina
10 g de llevat (tipus Royal)
1 pessic de sal
Ingredients crema de taronja
4 ous
142 g de sucre
43 g de mantega
22 g de maizena
Suc de mitja llimona
200 ml de suc de taronja
Pell ratllada de taronja i llimona
Ingredients merenga italiana
3 clares d'ou a temperatura ambient
160 g de sucre
50 g d'aigua
3 gotes de suc de llimona
Pessic de sal
Elaboració
Fem la base, sablé bretó, muntem el sucre amb la mantega pomada 1 minut, 37º a vel. 3 1/2. a continuació programem 3 minuts a vel. 3 i 1/2 i anem afegint els ous fins que tinguem una crema blanquinosa. Tamisem la farina, el llevat i la sal i l'afegim a la barreja d'ous, barregem durant uns segons a vel. 4, acabem de barrejar amb l'espàtula. 
En un motlle desmotllable hi afegim la massa, repartim bé (si veieu que està molt tova poseu-la una mica a la nevera), la coem al forn uns 15 minuts amb el forn preescalfat  a 190º.
Deixem refredar i desemmotllem. Reservem
Preparem la crema de taronja. Posem en el got el sucre i polvoritzem 30 segons a vel. 5-10, hi incorporem la ratlladura de taronja i llimona i tornem a polvoritzar uns segons a vel. 5-10. A continuació hi afegim els ous, la maizena, el suc de taronja i llimona i programem 12 minuts, 90º, vel, 4. Seguidament tornem a programar a vel. 4 i sense temperatura, fins a que la temperatura baixi a 50º, (triga uns 35 minuts) llavors es quan afegim la mantega, deixem uns segons més i ja tenim la crema. L'aboquem en un bol, tapem a pèl, deixem refredar. ( si la prepareu amb anterioritat guardeu-la a la nevera)
Ens falta fer la merenga,  primer hem de fer l'almívar, posem en el got l'aigua i la meitat del sucre, programem 10 minuts, varoma, vel. 2. Reservem en un bol
Sense rentar el got posem la papallona, posem les clares, la sal i les gotes de llimona i programem 3 minuts, vel. 3 i 1/2. En l'últim minut hi  incorporem la resta de sucre poc a poc.
Seguidament amb la màquina en marxa a vel. 3 i 1/2, incorporem l'almívar calent en forma de fil, quan l'hem incorporat continuem batent la merenga durant 6 minuts a vel 3 i 1/2.
MUNTATGE
 Farcim la base amb la crema de taronja. Posem la merenga en una màniga pastissera amb una boca arrissada i anem cobrim la crema, fent tot de pics. Finalment amb el bufador cremem una mica la merenga.
Reservem al menys 1 hora a la nevera.







9 comentaris:

Gemma ha dit...

uau, t'ha quedat de luxe!!! Un lemon pie de taronja, mmm...
Ideal per celebrar els 59 i el 9N, una gran festassa.
Per molts anys Teresa!!!!

Cristina ha dit...

Moltes Felicitats! no sabia això del 9N..jejeje...Es veu fabulós. No cal dir que el vau disfrutar moltíssim i, tu la primera. Una abraçada.

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Moltes felicitats Teresa!!!
Quina bona cel.lebració, t'ha quedat un pastís ben maco, molt bo amb la crema de taronja, segur que el veu gaudir molt.
Petons.

trifasic de baileys ha dit...

ostres quina bona pinta tuu!!! m'encant la crema de taronja! i de fet m'has donat una idea del que fer amb totes les taronjes del rebost que no hi ha manera que s'acabin!! i amb merenga...sublim! petons

ESTONES LLIURES ha dit...

Bo segur que ho és, però és uqe a més a més t'ha quedat perfecte, una presentació exquisida!!!
Per molts anys
Petons

Miquel ha dit...

Aunque sea tarde feliz aniversario y estoy seguro que ayer fue un dia feliz y doblemente, y con esta tarta has triunfado seguro.
peto

Tapa't de tapes ha dit...

A més de temptador t'ha quedat molt bonic, Teresa!!

Alfons ha dit...

quina pinta més deliciosa!!. i felicitats!!

No tot són postres ha dit...

Doncs moltes felicitats!!! Hi ha una bona collita d'escorpins als blogs de cuina :-)
PTNTS
Dolça

Seguidors