ÍNDEX DE RECEPTES

5 de desembre del 2014

ROQUES DE XOCOLATA I CACAUETS CARAMEL·LITZATS

A l'entrada anterior us comentava que al pot de galetes també hi havia unes roques de xocolata, doncs bé, aquestes són les roques de xocolata i cacauets caramel·litzats. Podem trobar receptes de roques de xocolata amb diferents fruits secs, fruites deshidratades..., en aquest bloc, bé a l'anterior, AQUÍ , alguna n'hi ha, totes són bones i l'èxit està assegurat...Aquestes són una mica diferents perquè el cacauet està caramel·litzat i li dona un toc cruixent i dolç que contrasta amb el cacauet un pel salat, i aquest pel salat realça el sabor de la xocolata. En resum, una combinació excel·lent per als amants de la xocolata !
La recepta original és amb palets d'ametlla, la trobareu al blog Les receptes del Miquel , però com no en vaig trobar, vaig pensar que els cacauets un pel salats combinarien bé, i així va ser, molt bones, van tenir molt èxit!
ROQUES DE XOCOLATA I CACAUETS CARAMEL·LITZATS
Ingredients
400 g de cacauets salats
100 g de sucre llustre
20 g de mantega
200 g de xocolata de cobertura (en aquest cas negra)
(si les fem amb xocolata amb llet 215 g, i amb blanca 225 g)
Elaboració
Primer caramel·litzarem els cacauets posant-los en un cassó amb el sucre, a foc mig i remenant contínuament fins a que el sucre es fongui i els cacauets caramel·litzin. Fora del foc afegim la mantega i barregem bé, els aboquem damunt de paper especial de forn i silpac i els anem separant, ens podem ajudar amb dues forquilles, vigileu perquè cremen molt i les cremades de sucre són molt doloroses...Reservem
En un casso desfem la xocolata al bany maria, hi afegim els cacauets i barregem bé. Amb l'ajuda de dues culleres anem fent les roques, mirant que quedin amb una mica de volum. Deixem refredar a temperatura ambient.
El món de la xocolata és tot un món! Per a obtenir-ne un resultat òptim, per a que sigui més duradora, hem de tenir en compte la temperatura, que un cop la tenim desfeta l'hem de temperar, refredar, a 31º-32º  la negra, 29º-30º  la de llet i 27º-28º la blanca. Si no tenim termòmetre, una manera de fer-ho és posa-ne una mica sobre la mà o llavi i notar-la una mica menys calenta que la temperatura corporal. Per a refredar-la s'ha d'abocar sobre el marbre i amb una rasqueta treballar-la, però com es complicat fer-ho bé, podem treballar-la en el mateix bol amb l'espàtula i també aconseguim una bona xocolata, i si les feu no hi ha perill que la xocolata es faci malbé... no duraran gaire temps... volen!!



7 comentaris:

les receptes que m'agraden ha dit...

Aquestes roques sempre venen de gust, i son ideals per acabar un àpat amb el café, m'encanten! Un petó maca

Les receptes que m'agraden

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Es un dolç que es fa en un tres i no res, per quedar bé, amb qualsevol fruit sec.
Quines ganes d'allargar la ma i agafar un parell.
Petons.

María ha dit...

Mi querida amiga, esto si que es un capricho para el paladar, que ricos estos cacauetes con ese chocolate te han quedado unas rocas dignas de ver.El molde de los bombones es de silikomart, y me lo mandaron por internet. Mil besicos cielo

VISCalacuina ha dit...

Perfecte per al cafè!

Miquel ha dit...

Buena idea no habia pensado yo en los cacahuetes y al ser salados estoy contigo que le va genial ese punto con el chocolate.Unos pequeños caprichos bien buenos.
Prueba otro dia las rocas de Neulas, divinas tambien.
Gracias por el enlace
Bon cap de setmana
peto

Gemma ha dit...

Ja recordo aquesta recepta del taller amb en Marc Rodellas! Jo també les vaig fer i tens raó, el toc caramel·litzat les fa diferents. Sensacionals!

Alfons ha dit...

amb cacauets caramel.litzats.... ! els tinc que tastar!!

Seguidors