Qualsevol excusa és bona per a uns bunyols com aquests! i com hem passat la grip i necessitem recuperar-nos, és la nostra bona excusa...i que ara toca...és el dolç per excel·lència de la quaresma!
Aquest cop he fet uns bunyols de textura més carnosa que no pas els de vent, també molt bons i que podeu trobar AQUÍ, primer blog de comacasa-res, i farcits BUNYOLS DE VENT FARCITS DE CREMA.
El resultat d'aquests bunyols m'ha agradat molt, m'ha sorprès gratament, no les tenia totes perquè no coneixia la recepta i a més a més he fet la massa amb la Thermomix.
BUNYOLS DE QUARESMA
Ingredients
350 g de farina de força
50 g de mantega
20 g de llevat de forner
60 g de sucre
50 g de llet
Pell de llimona
2 ous (mitjans)
50 g d'anís
1 c/p de matafaluga
1 c/c de canyella
Un pessic de sal
1 l d'oli de gira-sol per a fregir
Sucre per a arrebossar
Preparació
En el got ben sec de la Tmx posem el sucre i programem 1 minut a vel. 10, afegim la pell de llimona i repetim 1' a vel. 10.
Incorporem la mantega, la llet, la sal, la canyella i la matafaluga i barregem 1 minut, temperatura 37º, vel. 3, ha de quedar ben barrejat.
Seguidament afegim els ous, l'anís i el llevat i barregem uns segons a vel. 3, el llevat s'ha de desfer.
Només ens quedarà afegir la farina i barrejar 20 segons a vel. 6. A continuació amassarem durant 3 minuts, got tancat, vel. espiga. Si veiem que la massa és massa enganxosa podem afegir una mica més de farina. De vegades n'admet una mica més.Ens ha de quedar una massa fina i tova.
Enfarinem el marbre i hi aboquem la massa, fem una bola i anem agafant pessics d'uns 16 o 18 g ( jo els vaig pesar de 20 i queden una mica massa grans), els peso per a que siguin més o menys iguals, fem una boleta i les anem col·locant en una safata prèviament pintada amb una mica d'oli, tapem amb un drap i deixem reposar fins a doblar el volum, aproximadament una hora i mitja o dues hores. Podem accelerar el procés si ho atansem a prop d'una font de calor.
En un cassó posem l'oli a escalfar, quan es ben calent anem agafant les boletes i fem un forat al mig amb els dits (foto) i els anem fregint fins a que estiguin ben daurats per les dos bandes. Els traiem i escorrem damunt de paper absorvent, els reguem amb anís i arrebossem amb sucre.
c/p = cullera de postres
c/c = cullera de cafè
* Quan feu les boletes unteu-vos les mans amb oli, així la massa no se us enganxarà a les mans.
* recepta de Thermomix recetas
17 comentaris:
mira que són bons eh!! llàstima que siguin fregits! ja tinc ganes d'anar al forn a tastar-los com cada any. ja ho diuen...un cop a l'any...petons
Estos dias de cuaresma apetecen todos los buñuelos posibles, porque estan ricos ricos¡¡
peto
M'enduc la recepta, que aquest any m'he proposat fer-ne si o si!
Marta
Doncs jo també la vull fer! Me l'apunto! Marts
Són boníssims, els bunyols!! i ara que estem de quaresma tenim l'excusa per a fer-los i gaudir-ne sense remordiments ;). Un petó!
A que no arribo a temps per tastar-ne un?? Segur que no, perquè amb la pinta que feien devien desaparèixer en un tres i no res! Una abraçada!
Tenen un aspecte formidable!.
Amb aquesta bunyolada de ben segur la grip ha marxat, uns bunyols "curalotodo". Es veuen fantàstics Teresa.
Petons.
Jo sóc més dels de vent, però reconec que aquests bunyols tenen una pinta espectacular!!!
Mi querida amiga, los dulces de salten me vuelven loca, y estos roscos te han quedado espectaculares. Mil besicos cielo
jijijij molt bona l'excusa de la grip :)
T'han quedat sensacionals!
hola! quin llevat de forner utilitzeu? i llevat fresc quin utilitizeu?
Sònia, és llevat fresc, compro aquestes pastilles, cups, del super, són dos pastilles de 25g cadascuna, ara gairebé a tots en trobaràs. Espero haver-te aclarit el dubte!
Recepta espectacular, gràcies surten boníssims
Una pregunta, els 50 g d'anís és Licor? Xq la matafaluga és anís verd n? És q els vull fer i tinc aq dubte, gràcies
Quina recepta més espectacular!
Els faig 2 o 3 cops l'any i tenen moooolt èxit.
Molt bons m'han encantat, gràcies per la recepta l'he trobat per casualitat!!
Repetiré segur.
Publica un comentari a l'entrada