ÍNDEX DE RECEPTES

5 de març del 2015

GALETES AMB MELMELADA DE GERDS


Avui us porto un 2x1 ! per una banda les galetes i per l'altra una melmelada de gerds deliciosa!!
Comprar quantitat de gerds per a fer-ne melmelada es fa una mica difícil, primera perquè sempre els tenen amb caixetes petites, i segona que si vols fer-ne melmelada n'has de comprar unes quantes( de caixetes) i et surt careta la melmelada. Per què us comento això? doncs perquè aquestes festes de Nadal a Lidl tenien unes bosses de 1/2 quilo de gerds congelats, i va ser la meva! però ara em sap greu perquè només en vaig agafar dos...
Tenia la recepta d'unes galetes que havia vist fer a la cuinera Amanda Laporte, que fa unes postres casolanes que m'agraden molt, i que per casualitat tinc una foto amb ella, del dia de Mercat de Marcats d'aquest any! us l'ensenyo al final.
I ahir sense pensar-m'ho gaire tenia les mans a la massa! primer que res, posant els gerds a macerar amb el sucre, una bona estona per a fer la melmelada, i després preparant les galetes. El resultat és ben positiu i exitós, unes galetes bones i maques! i el color de la melmelada preciós!
Doncs anem per feina...
GALETES AMB MELMELDADA DE GERDS
MELMELADA DE GERDS
Ingredients
1/2 quilo de gerds
350 g de sucre
2 cullerades soperes de llimona
Elaboració
Primer que res hem de posar els gerds a macerar amb el sucre, quanta més estona millor, i si és d'un dia per l'altre encara més. Jo ahir com volia tenir les galetes per avui, van estar macerant unes 4 hores.
Veureu que el sucre s'ha desfet i els gerds han deixat anar tot el suc, és el moment de posar-ho en un casso i al foc, primer fort i quan comenci a bullir abaixem al mínim. Deixem coure 10 minuts, remenant de tant en tant. Passat aquest temps hi afegim el suc de llimona i deixem coure uns 10 minuts més, remenant bastant sovint perquè es va espessint i pot enganxar-se. Vigileu perquè esquitxa una mica. Fa una mica d'escuma, del mateix sucre i de les impureses de la fruita, l'hem de traure, passant per sobre amb una cullera, recollint aquesta escuma.
En total són 20 minuts de cocció. Traiem del foc i colem. Primer no volia colar-la però vaig veure que el granets són bastant grans, i al provar-la vaig trobar que molestava bastant trobar-los. Així que la vaig colar ajudant-me amb una cullera, només van quedar les llavors. Si la voleu guardar podeu posar-la en pots esterilitzats i fer-los bullir uns 15 minuts, ben coberts d'aigua. Jo com la necessito per ja, aquest cop no ho he fet. Tapada amb paper film i a la nevera aguanta temps, però està tant bona que no crec que duri gaire...
GALETES
Ingredients
350 g de farina
200 g de mantega (la traiem 1/2 hora abans de la nevera, tallem a daus)
1 clara d'ou
125 g de sucre
1 c/c de canyella en pols (opcional, la recepta original no en porta)
1 c/s de suc de llimona
Un pessic de sal
Elaboració
En un bol gran hi aboquem la farina, el sucre, la sal, la canyella, el suc de llimona, la clara d'ou i els daus de mantega. És l'hora de posar les mans a la massa!! Ens les rentem molt bé, i amassem amb les dues mans, primer costa una mica, dona la sensació que hi falta humitat, però veureu que a mesura que la mantega s'integra anem aconseguint una massa compacta, no cal amassar-la molta estona. Fem una bola, tapem amb film i deixem reposar a la nevera 1/2 hora.
Passat el temps de repòs, per a que agafi consistència, la dividim en dos, per a treballar-la millor. Enfarinem bé el taulell o marbre i amb el corró l'estirem fins a tenir un gruix de mig cm (aprox.), com que després van farcides i tapades, quedarien massa gruixudes.
Amb un talla-pastes rodó de 5 cm (aprox.) anem tallant les galetes, en unes hi farem uns forats, que seran les de la part de dalt i en altres no, seran la base. ( amb les preses no vaig fer fotos...)
Anem posant les galetes en una safata folrada amb paper sulfurat o silpat i coem durant uns 8 minuts a 180º (forn preescalfat). Vigileu perquè aquestes galetes no han de quedar torrades, han de quedar blanquetes...
Traiem del forn i deixem refredar damunt una reixeta.
Muntem les galetes:
Sobre les galetes base (sense forats) posem una cullerada de melmelada i tapem amb una galeta amb forats, per on sortirà una  ica de melmelada.
Unes galetes excel·lents!!
c/s= cullera sopera
c/c= cullera de cafè
Amanda Laporte i _Teresa de comacasa-res !


14 comentaris:

Eva ha dit...

Quina entrada més complerta, dues receptes i foto final!! m'encanta, tant la melmelada com les galetes, i tot junt ja és excel·lent! un petó!

sandra/ josemaria ha dit...

per lleparse els dits

ISABEL ha dit...

Excel·lents del tot!!!!!!!
Suposo que ja no queda cap.
Com be diuen per llepar-se els dits.
Petonets guapa

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Qué guapa estàs a la fot amb l'Amanda!
Unes galetes molt maques, deixant veure la melmelada tan bona que has fet, haurem de buscar si venen més gerds congelats a bon preu.
Petons.

Sussi Abel ha dit...

Quina bona pinta!!

Miquel ha dit...

Y tanto que esta para lleparse els dits¡¡ Ricas y vistosas.
peto

asj ha dit...

Claro que para chuparse los dedos, qué buena pinta.

besos

Tapa't de tapes ha dit...

Queden precioses! i deuen ser boníssimes!!

Núria ha dit...

Quina pinta!!! Són ben boniques!!

Cristina ha dit...

Quina casualitat! Aquesta setmana he fet galetes i melmelada de gerds on tu ja saps.

les receptes que m'agraden ha dit...

Jo agafo els gerds a un lloc secret del pirineu i realment aquesta melmelada casolana no es pot comparar amb res! I amb aquestes estupendes galetes que ens portes encara ja es insupetable! Molts petons

Anna Pigarda ha dit...

Dos receptes molt saboroses!Segur que van desaparèixer ràpid a casa! Una abraçada!

Gemma ha dit...

Totes dues receptes sensacionals!
Ara mateix em menjaria unes galetes d'aquestes per esmorzar :)

anirac ha dit...

hola,

em sembla que m'has deixat un missatge al meu bloc que en realitat anava adreçat a una altra persona :-)

Seguidors