ÍNDEX DE RECEPTES

28 de maig del 2015

PA AL VAPOR


Encara no havia fet mai pa al vapor amb la Thermomix, si us he de dir la veritat no ho veia massa clar... 
Però després del resultat del pa que vaig fer ahir, que com veieu és ben esponjós i l'aspecte de la molla ho diu tot, oi?, ahir per sopar vam poder gaudir del bon gust d'aquest pa! boníssim! Una mica torradet i amb unes gotes de bon oli ...exquisit! El faré més d'una vegada! 
PA AL VAPOR
Ingredients
150 g d'aigua
250 g de farina panificable
15 g de llevat fresc de forner
1 c/c de sal
Motlle (de silicona o els d'un sol ús d'alumini)
Oli per a engreixar el motlle
1 l d'aigua (per cuinar al vapor)
Preparació
En el got de la TMX posem l'aigua (150 g) i el llevat i programem 2 minuts, 37º, vel. 1
Afegim la farina i la sal i programem 2 minuts i 1/2, got tancat, vel. espiga.
Aboquem la massa sobre el marbre una mica enfarinat, ens ajudem amb l'espàtula (la suquem amb oli pera que la massa no s'enganxi). Fem una bola, la xafem una mica i l'enrotllem i posem dins el motlle prèviament engreixat amb una mica d'oli. 
Col·locarem el motlle en el recipient varoma, el tapem amb la tapa, cobrim amb un drap i deixem reposar fins a que dobli el seu volum, aproximadament 1h (però ara que la temperatura és més alta jo amb 40 minuts ja el tenia a punt de coure).
Posem l'agua en el got (1 l), posem la tapa, col·loquem el recipient varoma en la seva posició i programem 45 minuts, temperatura varoma, vel. 1. 
Acabat el temps, quan la màquina ens avisa, traiem de seguida la tapa per evitar que la condensació humitegi el pa. Traiem el motlle del recipient i desemmotllem el pa. Deixem refredar damunt d'una reixeta.
Si voleu que tingui una mica de color podem posar-lo uns minuts al forn amb el gratinador.

Font: llibre al vapor de Thermomix i blog Velocidad cuchara

















7 comentaris:

Eva ha dit...

Què interessant aquest pa al vapor, té una molla amb molt bona pinta! un petó i feliç finde!

sandra/ josemaria ha dit...

queda fabulos

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

I tant que la molla ho diu tot, t'ha sortit un pa fabulòs.
Petons.

María ha dit...

Mi querida amiga, que rico pan, este que has hecho al vapor, tiene que estar suave y tierno como una nube, la pinta es una delicia, y seguro que el sabor mas que rico. Mil besicos cielo

María ha dit...

Mi querida amiga, que rico pan, este que has hecho al vapor, tiene que estar suave y tierno como una nube, la pinta es una delicia, y seguro que el sabor mas que rico. Mil besicos cielo

Gemma ha dit...

Sí, a mi també fa temps que m'intriga aquest pa fet al vapor... hauré de fer com tu i provar-lo, que per la foto es veu sensacional!

Margarida ha dit...

Doncs sí que fa coses la TMX!!!! No sabia que també es poguessin fer aquests pans tan bons!!! Jo sóc panarra, i m'encanta menja pa!!
Bon cap de setmana!

Seguidors