ÍNDEX DE RECEPTES

27 de juliol del 2015

PASTÍS DE FORMATGE SENSE FORN


Els pastissos de formatge a casa ens agraden molt però amb aquesta calor a veure qui és el guapo/a que encén el forn... bé, si que ho fem... però amb receptes com aquesta no cal, i s'agraeix força! més si el resultat del pastís és bo, com en aquest cas, que els va encantar!! 
Va ser el pastís per a celebrar dos aniversaris, de dos joves molt guapos i els anyets... ja m'agradaria...enveja pura i dura...!
PASTÍS DE FORMATGE SENSE FORN
Ingredients
Base
170 g de galetes Oreo (traiem el farcit)
45 g de sucre
80 g de mantega
Crema de formatge
500 g de formatge cremós (tipus Philadelphia)
160 g de sucre
200 g nata per a muntar (ben freda)
60 g de llet
3 làmines de gelatina
1 c/p d'extracte de vainilla
Decoració
Galetes Oreo triturades i alguna sencera
Motlle de 23 cm
El·laboració
Preparem el motlle folrant la base amb paper especial de forn, per a assegurar-nos que es desemmotllarà bé també vaig folrar el lateral  amb acetat, si no en teniu podeu fer-ho amb algun plàstic gruixut (tapes d'enquadernar...)
Comencem preparant la base, traiem el farcit de les galetes i el reservem. Hem de tenir 170 g de galeta neta. La triturem, hi afegim la mantega fosa i el sucre i barregem molt bé. Jo ho vaig fer amb la TMX, per a triturar la galera 5 segons a vel. 10, després per barrejar-ho tot 10 segons vel. 7, queda granulós però després es compacta. Aboquem la barreja en el motlle que hem preparat i amb els dits repartim bé, amb l'ajuda del cul (rodó i pla) d'un got anem pressionant per a que quedi la base compactada ( us dic amb el cul d'un got perquè queda molt uniforme però podeu fer-ho com us vagi millor). Reservem a la nevera mentre preparem la crema.
Posem la gelatina a hidratar en aigua freda, mentre en un bol batem el formatge, el farcit de les galetes, l'extracte de vainilla i el sucre. Escalfem la llet i hi afegim la gelatina ben escorreguda, remenem per a que es desfaci i ho incorporem a la barreja de formatge batent un altre cop molt bé, per últim hi afegim la nata semi muntada i barregem molt bé fins a tenir una barreja fina i homogènia.
Aboquem la barreja en el motlle i reservem un mínim de 8 hores a la nevera. (millor si el feu un dia per l'altre)
per a decorar el pastís triturem unes quantes galetes sense farcit i amb l'ajuda d'un colador cobrim tota la superfície, acabem posant alguna galeta sencera.
Fon: Canal Cocina- Alma Obregón (amb alguna variació...)



5 comentaris:

sandra/ josemaria ha dit...

que booooooooooooooooooooo

Anna Pigarda ha dit...

Aquest tipus de pastissos donen tant de joc i a més no necessiten forn! A veure qui és el guapo que el posa en marxa amb els dies que hem tingut! Què potser vas seure a l'última fila, en els seients alts?? Veient la teva foto de perfil, i ara que m'has dit que vas ser-hi,intento recordar. M'hagués fet molta il.lusió conèixe'ns. Una abraçada ben forta i fins a la propera!

lolines ha dit...

¡¡¡bonissim!!!

La cuina de la Isabel ha dit...

Que be un pastís sense forn.
La veritat que amb aquest caloret, no be gaire de gust
encendre el forn.
M'apunto la recepta.
petons

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Moltes felicitats al jovenets!! Segur que els va encantar aquest pastís tan fresquet i bo que de tant en tant va bé donar-li festa al forn, hehehe.
Petons.

Seguidors