ÍNDEX DE RECEPTES

26 d’octubre del 2015

PASTÍS DE XOCOLATA I MALTESERS

Aquest gran pastís va ser per a una gran persona...la meva filla Laura, aquest any ha estat una celebració ben especial... ha tingut ajuda per bufar... el seu petit Joan (6 mesets)... una personeta que ens alegra tots els saraos i com no, és el centre de la família, tot gira al seu voltant !! què us he d'explicar... 
Ja feia temps que tenia aquest pastís en ment... i per fi  m'he tret el cuquet! queda un senyor pastís, molt vistós i no us enganyaré pas... contundent i calòric...o sigui que amb un tallet de no res n'hi ha prou. Amb tota la raó la xef  Lorreine Pascale, de qui és la recepta, l'anomena Tarta toma tarta...
Aquesta setmana toca fer panellets!!!Si no n'heu fet mai, animeu-vos! us deixo enllaços on trobareu receptes ben fàcils! Segur que els de casa us felicitaran i la butxaca us ho agrairà...
PASTÍS DE XOCOLATA I MALTESERS
Ingredients
Pa de pessic
3 motlles iguals, van molt bé d'un sol ús, d'alumini
150g de mantega (a temperatura ambient)
250 g de sucre llustre
150 g de farina de rebosteria
125 g de crema agra (si no en trobeu feu aquesta quantitat de iogurt amb una c/s de suc de llimona, ben batut)
4 ous mitjans (a temperatura ambient)
50 g de cacau en pols (tipus Valor)
1 c/c de llevat (tipus Royal)
Pessic de sal
1/2 beina de vainilla o unes gotes d'extracte de vainilla
Buttercream
100 g de xocolata negra (70% cacau)
550 g de sucre llustre
250 g de mantega (a temperatura ambient)
2 cullerades d'aigua tèbia.
Per a decorar-lo
4 x 135g  boses de Maltesers de xocolata negra, amb llet o blanca, segons ens agradi.
Elaboració
Preescalfem el forn a 180º. engreixem els motlles amb una mica de mantega i empolsimen amb farina, retirem l'excés de farina.
En un bol gran posem tots els ingredients i barregem molt bé amb una batedora elèctrica, fins a tenir una barreja fina i homogènia. Ho podeu fer amb manualment, us costarà una mica més...
Repartim la barreja en els tres motlles, jo vaig pesar el total de barreja i dividir per 3, per a fossin iguals. Van quedar molt bé.
Coem a 180º durant 25-30 minuts, els punxem per saber si ja estan cuits.
Els traien del forn, deixem refredar una mica, desemmotllem i deixem refredar bé, damunt d'una reixeta.
Quan ja els tinguem ben freds (es poden fer el dia abans i deixar el muntatge pel l'endemà)
Fem la crema de mantega.
Tallem la xocolata i la desfem al bany maria, a mi m'agrada més, (també ho podeu fer al microones, però vigileu perquè es crema fàcilment). La deixem temperar (no us despisteu com m'ha passat a mi... que me'n vaig oblidar...si, si,...quin disgust vaig tenir)
Tamisem el sucre llustre en un bol, afegim la mantega i l'aigua i amb batedora elèctrica  batem fins a tenir una crema fina. a continuació hi afegim poc a poc la xocolata sense deixar de batre fins que s'hagi integrat completament. (aquest pas me'l vaig menjar...)(però ho vam solucionar fent una ganache de xocolata suau per a posar damunt de cada tallet...) Va quedar bo! 
posem un pa de pessic de base, repartim per sobre crema de mantega, damunt un altre, més crema de mantega i tapem a l'últim, acabem de repartir per sobre i per tot el voltant del pastís (3 pisos). Si teniu una pala per a poder posar-lo a la safata de presentació us anirà molt bé, sinó com bonament pugueu...Un cop el tenim a la safata anem enganxant els Maltesers, laterals i dalt, com més alineats i sense deixar espais, millor quedarà a la vista.

* c/s  cullera sopera
* c/p cullera de postres




13 comentaris:

ISABEL ha dit...

Hi tant que va quedar bo!!!!!!
Millor que bo, boníssim!!!!
Però quina feinada.
Ets una artista.
Petons

Eva ha dit...

Hola Teresa!! abans que res, encantada d'haver-te "desvirtualitzat" el divendres passat, no sabia que hi series i em va fer molta gràcia!! i després... enhorabona! pel petit de casa i per aquest pastís tan espectacular! un petó!

Anna Pigarda ha dit...

Una celebració amb el petit de la casa es mereix un pastís d'aquesta categoria. Quin senyor pastís! No em faria res menjar-me un bon tall! Una abraçada!

Cristina ha dit...

Quin pastís tas marcao!!! Feina però mereix la pena.

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Felicitats a la Laura. Ara has de pensar el pastís pel primer any d'en Joan.
T'ha quedat molt bé, però quina paciència enganxant boletes sense que caiguin.
Petons.

La Cuina de l'Olga ha dit...

UUuaauaauu!! Quin pastís!!! M'ha agradat moltíssim!!!!
Petonets, Teresa!
Olga

Gemma ha dit...

ohhhh espectacular!!!! Té una presència sensacional!!!!
Segur que la Laura va quedar encantada amb aquest pastís. I sort de l'ajuda del petit Joan ;)

trifasic de baileys ha dit...

l'he vist molts cops, i es veu de vici, amb lo maco que és!! m'encanta! petons

Miquel ha dit...

Super pastel muy bueno por dentro y espectacular por fuera.Me alegro mucho que disfrutéis todos con el pequeño Joan.Y tu hija Laura super feliz seguro¡
Peto

Amblesmansalamassa ha dit...

Jo també el tinc a la llista de pendents!! Ara m'en menjava un trosset per berenar....
Bona setmana! Clara

asj ha dit...

Pues muchísimas felicidades a tu hija y a tu nieto, ya me imagino lo especial que tiene que ser. El pastel muy chulo.

besos

Tapa't de tapes ha dit...

Quina passada de pastís, Teresa!! M'encanta!

esborrar ha dit...

MUERTE POR TARTA! Que espectacular! Deu ser una delícia que de tant en tant ens hem de permetre... Felicitats!
Marta

Seguidors