ÍNDEX DE RECEPTES

7 de desembre del 2015

XOCOFLAM


La companya del blog Cuinant , d'on he tret la recepta l'anomena "Chocoflan", tret del llibre "Recetas de la Felicidad", i diu que és màgica..., li vaig veure no fa gaires dies i intrigada per si realment es produïa la màgia què explicava, aquí el teniu, i comprovada la màgia... El truc no el se pas...deu ser qüestió de física, de densitats... però real! Això portser m'ho explica el company bloguer Òscar de Decuina.net, li he de preguntar. En coure's s'inverteixen l'ordre de les dues capes... la massa del pastís de xocolata, que posem primer en el motlle, puja! i la massa del flam que posem damunt de la massa de xocolata, baixa!!... resultat, quan desemmotllem, tenim com a base el pastís de xocolata i coronat amb el flam!!! Màgia !! a Banda de la curiositat, està molt bo!! El pastís de xocolata super gustós i humit i el flam amb una textura una mica més consistent que el flam convencional, però fi, gustós...la combinació excel·lent!!, un plaer que fa feliç... fent honors al llibre...
XOCOFLAM
Ingredients
Pastís de xocolata
100 g de xocolata negra (55% de cacau)
150 g de mantega
3 ous
150 g de sucre
100 g de farina
25 g de cacau pur en pols (Valor)
1 c/c de llevat (tipus Royal)
Un pessic de sal
Flam
200 ml de llet
200 g de llet condensada
100 g de formatge cremós (tipus Philadelphia)
2 ous
Cobertura
100 g de xocolata negra (55% de cacau)
100 g de nata per a muntat
25 g de mantega
Elaboració
Preescalfem el forn a 180º, dins posem una safata amb aigua, penseu que hi hem de posar el motlle on farem el pastís, perquè es cou al bany maria.
Comencem preparant el pastís de xocolata. Fonem la xocolata amb la mantega, al bany maria o al microones, remenem per a que quedi una crema homogènia. Reservem
En un bol posem els ous amb el sucre i muntem fins a tenir una crema blanquinosa (jo ho vaig fer amb la KA, je,je...). A poc a poc anem afegint la crema de xocolata, i un pessic de sal (que ja haurà perdut temperatura), quan estigui ben integrada tamisem la farina amb el llevat i el cacau en pols i ho afegim a la barreja anterior, a velocitat baixa, o amb una espàtula vigilant que no perdi volum. Aboquem aquesta barreja en el motlle prèviament engreixat i reservem.
Ara toca fer el flam, en un bol gran posem tots el ingredients i amb batedor elèctric barregem molt bé fins a tenir una crema fina i homogènia. Aboquem aquesta barreja al motlle, damunt de la massa del pastís.
Col·loquem el motlle ple dins la safata amb aigua que tenim dins el forn i coem durant 1 hora. Traiem del forn i deixem refredar a temperatura ambient, desprès el reservem a la nevera.
Ens quedarà preparar el bany de xocolata, en un bol posem la xocolata i la nata i escalfem, al microones o al bany maria, remenem bé fins que s'integri molt bé, afegim la mantega i remenem, ens quedarà una crema fina i brillant.
Desemmotllem el pastís, passem un ganivet fi per tot el voltant del motlle, costarà una mica que desemmotlli (al menys a mi em va passar...) però desprès cau bé. El posem damunt una reixeta, a sota posem un plat.
Aboquem la crema de xocolata per sobre, quan encara està calenta, així es repartirà molt bé, quedant ben llisa,pel voltant poden acabar de repartir-la amb una espàtula. La que caurà en el plat de sota la reixeta la podem aprofitat per a una altra ocasió (tot i que no en sobra massa...)
Reservem a la nevera.


c/c= cullera de cafè
* el motlle que no sigui dels que s'obren per a desemmotllar, perquè com s'ha de coure al bany maria sempre hi pot entrar aigua


11 comentaris:

sandra/ josemaria ha dit...

que bo

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Es un pastís molt curiós, ja l'he vist per diferents blogs, però no l'he tastat encara, segur que algún dia li tocarà davant la llista d'espera de receptes pendents que tinc.
T'ha quedat de cine Teresa!!
Petons.

Bruixes a la cuina ha dit...

Apa Teresa quin pecat! Darrerament venir al teu bloc engreixa! :) T'ha quedat espectacular i segur que molt MOLT bo!
Petons reina.

Cristina ha dit...

Quan sàpigues el per què de tot plegat ens ho expliques! ;-D

Unknown ha dit...

Si, si!! És ben curiós! Petó

Gemma ha dit...

Ei el vaig fer fa molt temps i també em va semblar sorprenent! M'agrada així en aquest motlle en aro i banyat amb xocolata, molt millor!

Amblesmansalamassa ha dit...

Ohhh, fa temps que li tinc l'ull ficat!! I no m'acabava de creure lo de les capes...però ja veig que funciona!! Aviam si m'animo i el faig!!
Per cert, la super galeta de cacahuet una passada eh?? Jo tb la faig i és pecat mortal!!!
Que vagi bé, Clara

La Cuina de l'Olga ha dit...

Fa temps que vaig darrere de fer aquestes postres! Han de ser una delícia! Mmmm.....qui pogués tastar un trosset!
Petonets,
Olga

Eva ha dit...

Quin postre més xulo i més bo! ja m'imagino la combinació de les dues textures a la boca... un petó!

Trini Altea ha dit...

Teresa tiene que estar para repetir Munnnnnnnnnn

Anna Pigarda ha dit...

Jo tampoc tinc molt clar el funcionament, ha,ha...!! Però veig que el resultat sempre és espectacular i no sembla massa difícil! Me l'apunto, Teresa... a veure si m'ensurto! Una abraçada!

Seguidors